Гід33 заклади, які відкрили в Києві у жовтні
Китайська, ізраїльська та грецька кухні – у головних відкриттях місяця
The Village Україна підбиває підсумки жовтня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Ресторани та кафе
«Молодість»
«Молодість» – це цілодобовий заклад від засновників Kyiv Food Market Алекса Купера та Михайла Бейліна. Засновник одеського ресторану «Молодость» Купер адаптував концепцію до Києва, зробивши ставку на просту домашню їжу та атмосферу 90-х. За проєкт відповідала команда Balbek Bureau.
China Ma
China Ma – це заклад із китайською кухнею напроти Південного вокзалу, що спеціалізується на дімсамах. Відкрили двоповерховий ресторан у сусідньому приміщенні із закладом «Мама Манана» (заклади належать одній власниці). За інтер’єр відповідала студія YOD Design (Spicy NoSpicy, BAO та Loggerhead).
Kritikos
Формат: ресторан грецької кухні
Де: бульвар Лесі Українки, 30-В
Коли: 11:00-00:00 (з неділі по четвер), 11:00-02:00 (п’ятниця і субота)
Kritikos – це ресторан грецької кухні на Печерську, з яким грецька компанія вийшла на ринок України. У закладі в колишньому приміщенні The Seafood Bar і Benjamin’s пропонують автентичні страви з Греції та околиць гори Афон зокрема.
Pita Kyiv
Pita Kyiv – це заклад з вуличною їжею Тель-Авіва на Пушкінській. Більшість страв подають у піті власного виробництва: наприклад: фалафель і крувіт. За кухню відповідав бренд-шеф із Ізраїлю.
Gol’da Pita-Bar
Формат: кафе-бар
Де: вулиця Шота Руставелі, 12
Коли: 09:00-00:00 (з неділі по середу), 09:00-02:00 (з четверга по суботу)
Gol’da Pita-Bar – це заклад із середземноморською кухнею і коктейлями від власників бару «Алхімік». Відкрили бар на колишній локації Charlatan Cafe поряд із «Алхіміком» на Шота Руставелі. За барну карту відповідає дворазова чемпіонка України Марина Левадна.
Havana
Havana – це ресторан на березі Дніпра з власною коптильнею, грилем і пекарнею. У меню – борщ з телятиною та чорна паста з креветками, крабом і червоною ікрою.
«Рибку з’їсти»
«Рибку з'їсти» – це заклад із ролами та боулами в сегменті smart casual на Сагайдачного. Також у закладу є доставка по Подолу. Це новий проєкт групи ресторанів Rest Emotion («Тісто, сир і тітка Белла», Naprosecco, «Ой, мамо! Це було в Тбілісі»).
«ЛяГушка по-київськи»
Формат: ресторан української та французької кухні
Де: вулиця Саксаганського, 135/13
Коли: 11:00-23:00
Формат «ЛяГушка по-київськи» описують як «шинок високої кухні» і «ресторан альтернативної історії». Концепцію побудували навколо поєднання української та французької кухонь. Деруни подають під соусом бешамель, з київських каштанів варять крем-суп, жаб’ячі лапки по-київськи готують як котлету по-київськи – у паніровці.
«Букет Cotelette»
«Букет Cotelette» – це ресторан на Нивках, який спеціалізується на котлетах. У меню вісім позицій авторських котлет. Наприклад, котлета з курки із сиром брі та ягідним желе і котлета із яловичини з тигровою креветкою.
«Любовь-Морковь»
«Любовь-Морковь» – це ресторан зі стравами європейської кухні. У жовтні заклад на вулиці Сагайдачного переїхав на Русанівку. Окрім того, власники анонсували відкриття ще одного ресторану в центрі міста.
«ЇshFish»
«ЇshFish» – це ресторан з морепродуктами на Оболоні. У заклад щотижня доставляють устриці з Франції та Нідерландів, лосось із Норвегії, креветки з Атлантики, восьминогів з Марокко, а також дикий улов зі Шрі-Ланки.
Cipollino
Cipollino – це друга піцерія мережі на Позняках, перший заклад працює на вулиці Хорива на Подолі. Ресторан почав роботу в ТРЦ InSliver: вхід з вулиці з правого кута будівлі, кажуть у Cipollino.
Pincello Pizza
Pincello Pizza – це піцерія від власника мереж «Пиріжкова Тітка Клара» та Mira Cafe. Відкрили заклад на колишній локації кафе «Варенье» біля вокзалу. В асортименті 17 видів піци з дров’яної печі.
Artemis Lounge Bar
Artemis Lounge Bar – це заклад зі стравами європейської кухні, баром і кальяном на Саксаганського.
Бари
Beatnik Bar
Формат: бар
Де: вулиця Велика Васильківська, 23
Коли: 18:00-02:00 (з неділі по четвер), 18:00-03:00 (п’ятниця та субота)
Beatnik Bar – це бар, який переїхав із Харкова до Києва. На новій локації поблизу площі Льва Толстого команда продовжила роботу завдяки співпраці зі співвласником Parovoz Speak Easy Миколою Голотіним. У барі пропонують коктейлі, знайомі за закладом у Харкові, а також нову лінійку – разом з безалкогольним коктейлем «Толерантність».
«Пян-Се Бар»
«Пян-Се Бар» – це бар зі стравами паназійської кухні та напоями. Другий заклад мережі після локації на Нижньому Валу відкрили на Лук’янівці. У барі на колишній локації кав’ярні Coffee Shot 81 пропонують рамен, локшину та комплексні позиції ланчів, а також сніданки.
«Анжела. Напої та свято»
«Анжела. Напої та свято» – це бар, який за підтримки Міті Ятіма та Андрія Пелюховського («Етер», «Малевич») відкрила журналістка Таня Овіннікова. За легендою, Анжела є власницею бару, який вона отримала у спадок від своєї мами, а та, своєю чергою – від своєї. В асортименті вино, ігристе, бренді, джин і класичні коктейлі на їхній основі.
«Міні-бар»
«Міні-бар» – це бар, в основі концепції якого чистий алкоголь. Відкрили заклад на колишній локації гастропабу «Бабка й Сапка». У компактному меню – міцні напої та канапе.
«Культурный клуб»
Формат: бар
Де: вулиця Антоновича, 8
Коли: 11:00-23:00 (понеділок-четвер), 11:00-02:00 (п’ятниця та субота), 13:00-23:00 (неділя)
«Культурный клуб» – це заклад із коктейлями та вечірками біля площі Льва Толстого. «Наші 16 авторських коктейлів мають назви відомих стрейнів марихуани», – кажуть у барі. Наприклад, пропонують Cherry Pie і Pineapple Express.
«Істина & Вино»
«Істина & Вино» – це винний бар у ТРЦ Ocean Plaza на «Либідській». Вино в барі розділили на кілька категорій: «Вино на кожен день» (65 гривень за келих), «Вино з нагоди та без» (100 гривень за келих), «Вино для гурманів» (130 гривень за келих) і «Вино для поціновувачів» (180 гривень за келих). До напоїв пропонують сети закусок.
3B Cafe
Формат: паб
Де: вулиця Маршала Тимошенка, 21
Коли: 12:00-23:00 (з понеділка по четвер), 12:00-04:00 (п’ятниця та субота)
3B Cafe – це мережевий заклад із пивом, м’ясом і спортивними трансляціями. Четверте кафе відкрили на Оболоні біля станції метро «Мінська». У меню більш як десять видів бургерів, п’ять видів стейків і 30 пивних кранів. Інші заклади мережі працюють на Шота Руставелі, Хорива, а також напроти Південного вокзалу.
Кав’ярні
Idealist
Idealist – це мережа, яка запустила кав’ярні в аеропортах «Жуляни» та «Бориспіль», а тепер відкрила перший заклад у Києві. У кав’ярні на першому поверсі бізнес-центру IQ пропонують каву, десерти та закуски.
Paragraph Coffee
Paragraph Coffee – кав’ярня на Солом’янці з кавою та десертами. Співзасновником закладу є колишній бариста «Чашки» та 16.Coffee Віталій Гармаш.
Chicago 44
Chicago 44 – це двоповерхова кав’ярня в житловому комплексі Chicago Central House біля «Олімпійської». У закладі пропонують класичні кавові напої, каву ручного приготування, а також десерти і страви від Green Chef. В інтер’єрі – символи США на зразок Міккі Мауса.
Ganter Coffee
Ganter Coffee – це кав’ярня неподалік від станції метро «Палац Україна». Вона розташована в одному просторі з дизайнерами Khalabuda Agency, які працюють за декоративною перегородкою в кав’ярні. Вони також відповідали за інтер’єр закладу.
Coffee Kyiv
Coffee Kyiv – це кав’ярня, яку відкрили у приміщенні винного бару Malevich на Рейтарській. Засновники Андрій Пелюховський і Мітя Ятім запустили заклад на колишній локації Racoon Coffee.
Larks & Owls
Адреса: вулиця Прорізна, 18/1
Режим роботи: 08:00-21:00
Larks & Owls – це двоповерховий заклад біля станції метро «Золоті ворота». Тут пропонують каву та кондитерські вироби власного виробництва. «Ми відкриваємося о восьмій ранку і працюємо до дев’ятої вечора, тому орієнтуємося і на жайворонків, і на сов», – описують вибір назви у закладі.
«Моя книжкова полиця»
Адреса: Русанівська набережна, 4
Режим роботи: 09:00-21:00 (з понеділка по четвер), 09:00-21:00 (п'ятниця), 10:00-22:00 (субота), 10:00-21:00 (неділя)
«Моя книжкова полиця» поєднує формати магазину книг і кав’ярні. «Це коли в одному затишному місці зібралися всі найкращі книги українською», – розповідають у закладі. Це третій заклад у Києві після локацій на Пушкінській і на Позняках.
Zakapelok
Zakapelok – це заклад на Подолі, що поєднує формати кав’ярні та книгарні. «Ми орієнтувалися на створення креативного простору, максимально затишного, звідси і назва – Zakapelok», – кажуть у закладі.
Lion Coffee
Lion Coffee – київська мережа кав’ярень, співзасновником якої є найкращий бариста України 2017 року Ренат Маматказін. Перший заклад мережі відкрили 2014 року на Лук’янівці, у жовтні кав’ярня переїхала з магазину квітів біля станції метро «Лук’янівська» у МАФ поряд на вулиці Іллєнка.
Cactus Espresso Bar
Cactus Espresso Bar – це кав’ярня неподалік Південного вокзалу. У другому закладі мережі на правому березі пропонують класичні кавові напої, авторські напої на зразок «Капучино по-арабськи» і «Карамельного лате».
А також
«Пиріжкова Тітка Клара»
Адреса: БЦ «Башта №5», вулиця Рибальська, 22; вулиця Смоленська, 31/33
Режим роботи: 08:30-20:00 (з понеділка по п’ятницю), 08:30-18:00 (субота), неділя – вихідний (Рибальська); 08:00-19:00 (Смоленська)
«Пиріжкова Тітка Клара» – це мережа пиріжкових у демократичному сегменті. У жовтні компанія відкрила два заклади: у БЦ «Башта №5» поблизу станції метро «Кловська» і БЦ «Інком» біля «Шулявської». Тепер у мережі працює 20 закладів в Україні.
Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна, 1 – Костянтин Гузенко для The Village Україна, 2 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 3 – Євген Карєв для The Village Україна, 4 – Pita Kyiv, 5 – Gol'da, 6 – Havana, 7 – «Рибку з'їсти», 8 – «ЛяГушка по-київськи», 9 – «Букет Cotelette», 10 – «Любовь-Морковь», 11 – «ЇshFish», 12 – Cipollino, 13 – Pincello, 14 – Artemis, 15 – Володимир Шуваєв для Barout, 16 – «Пян-Се Бар», 17 – «Анжела. Напої та свято», 18 – «Міні-бар», 19 – «Культурный клуб», 20 – «Істина та Вино», 21 – 3B Cafe, 22 – Idealist, 23 – Тарас Яковлєв для Blackfield Coffee, 24 – Chicago 44, 25 – Ganter, 26 – Coffee Kyiv, 27 – Ярослав Друзюк, 28 – «Моя книжкова полиця», 29 – Zakapelok, 30 – Lion Coffee, 31 – Cactus Espresso Bar, 32 – «Пиріжкова Тітка Клара»