Гід30 нових закладів у Львові
Кебаби, чебуреки і дракон у підземеллі: що відкрили в місті за пів року 2019
The Village Україна розповідає про заклади Львова, які почали працювати впродовж весни та літа 2019-го. Раніше ми виділяли відкриття зими.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Кафе та ресторани
Epic Cheeseburger Cafe
Класична американська бургерна від сім’ї закладів «Цукор». Усі бургери тут подають із котлетою просмажування medium rare і картоплею фрі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«5-те підземелля»
відкриття: червень
де: площа Ринок, 5
коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця-субота)
Ресторан «переосмисленої середньовічної кухні» відкрили у підземеллі на площі Ринок. Це також локація для екскурсій та місце для інтерактивних розваг. Наприклад, можна погодувати монетою голодного дракона. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«Yellow Цукор»
Третій заклад від творців «Цукру», що в провулку Крива Липа («Black Цукор») та на вулиці Староєврейській («Red Цукор»). У новому сніданковому місці не обійшлося без традиційних пінгвінів та insta-сніданків. Головна зірка меню – млинці.
Om nom nom
Новий формат вже улюбленого для львів’ян кафе – за межами центру, у просторі Futura Hub. Як і в попередньому Om nom nom, тут готують веганські страви. Однак у новому форматі є простір для вечірок та ширша алкогольна карта.
«Львівські млинці»
відкриття: липень
де: вулиця Братів Рогатинців, 41
коли: 09:00-21:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)
Невелике кафе, де подають млинці за рецептами бабусі власників. Тут можна скуштувати млинці з кількома видами солоних та солодких начинок або ж додати інгредієнти на власний смак. Є кілька сніданкових та обідніх спецпропозицій, а також можливість обирати з двох варіантів розміру порції.
«Чотири чебуреки»
Другу «чебуречну здорової людини» «Чотири чебуреки» розташували неподалік вокзалу. Тут, окрім чебуреків та янтиків, можна знайти чималий вибір боулів та салатів і супів, а також окремі сніданкове та обіднє меню. Усі страви можуть доставити додому чи в офіс.
Кав’ярні та кондитерські
Grand Cafe Leopolis
Кондитерська прямо у приміщенні львівської ратуші. Тут подають фірмові «безжально-наркотичні» тістечка, а також кілька видів сніданків, супів і салатів. Доповнювати їх радять кавою від !FEST Coffee Mission. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Black Honey
Третій заклад від творців кав’ярні Black Honey. Як і в інших двох Black Honey, тут пропонують класичні кавові напої та хенд-брю. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
SDV Coffee Shop
Кава на зернах власного обсмажування та демократичні ціни – у кафе на вулиці Краківській. Усі класичні напої тут готують на подвійному еспресо. До напоїв – тости і десерти. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«Галицька, 4»
Новий проєкт від керівників мережі Kredens Cafe Арсена та Надії Шлапаків. Тут пропонують каву від «Палярні Чехович», а також страви від шеф-кухарки Софії Герус. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«Крем&Джем»
Невелика кондитерська на Сихові. Тут подають різні види солодощів: від бісквітних тортів до мусових тістечок. Доповнити десерт можна кавою або чаєм. Також приймають попередні замовлення на торти та тістечка до свят.
«Альтернативна кава»
Цього року артпростір «Щось цікаве» змінив звичну локацію та переїхав на площу Коліївщини. У липні до них «підселилися» колеги з «Альтернативної кави», тож гості простору отримали можливість не лише придбати яскраву річ, а й відпочити з чашкою какао або капучино.
Стритфуди
«Перша ліпша»
«Перша ліпша» – це моноформат від власника Delicateka, «Корки й крихти» та ресторації «Ґвара» Костянтина Форкера. Тут пропонують два види шаурми з куркою у двох розмірах – «Перша» і «Ліпша». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«Кебабця»
відкриття: червень
де: вулиця Дорошенка, 41-43
коли: 10:00-21:00
«Кебабця» – стритфуд, який відкрили у МАФі неподалік географічного факультету університету Івана Франка. Тут подають великі та маленькі кебаби, кебаб-бокси та картоплю фрі з соусом. Запивати страви пропонують газованими або негазованими солодкими напоями.
«Янтик кримський»
Заклад, де подають традиційну кримськотатарську страву янтик. Також пропонують його «пастуший» різновид – «Чобан-янтик». Пропонують два види начинок, а саме яловичину або фету. Доповнити випічку можна айраном або кавою.
Пивні ресторани та кнайпи
«Сковорода»
Головна фішка закладу, названого на честь філософа Григорія Сковороди – обідні сковорідки. Їх подають з м’ясом і у вегетаріанському варіанті. Також можна скуштувати вечірню сковорідку для компанії з двох, чотирьох або шести осіб. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Craft&Kumpel
відкриття: червень; вересень
де: вулиця Кульпарківська, 200; площа Ринок, 18
коли: 11:00-00:00
У червні розпочав роботу перший Craft&Kumpel у комплексі Futura Hub, а 28 вересня відкриють другий – на площі Ринок. Заклад називають «пивним ательє», а доповнювати напій пропонують закусками-авантурками. Детальніше про нове місце – у новині The Village Україна.
Re:Bro
Заклад описують, як «пивний ресторан здорового харчування». Основа меню – ребра, однак тут подають також закуски, боули та салати, а ще хачапурі. Над інтер’єром працював львівський художник і дизайнер Влодко Костирко, а його головною деталлю стала скульптура плавчині, яку знайшли на заводі «Кінескоп» під час ремонту.
Винні бари
Zwin
Винний бар у Futura Hub. Тут проводять гастрономічні вечері та дегустації, а страви обирали за принципами фудпейрінгу. Тож у меню можна знайти закуски до будь-якого з виду вина.
L’Affinage Cheese & Wine
У липні невелика кафе-крамничка переїхала зі звичної локації в провулку Крива Липа на вулицю Братів Рогатинців. Оновлений заклад отримав значно більше простору, страви на основі локальних сирів та вина залишилися незмінними.
«Пара Джанов і портвейн»
Винний бар від засновника «Тарона», «Кентавра» та «Шампанерії Х&Х» Вардкеса Арзуманяна. Тут подають женгалов хац – традиційну вірменську паляницю з начинкою з 15 видів трав. Пропонують страву в кількох варіантах: із бастурмою та гранатом. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Aperitivo
Бар, де подають традиційні італійські сендвічі п’ядіни та смажені пиріжки панцероті. Окрім них, у меню кілька видів закусок, серед яких равлики по-тосканськи, а також асортимент вин й аперитивів.
Азійська кухня
«Вабі Сабі»
відкриття: березень
де: вулиця Січових Стрільців, 10
коли: 11:00-23:00 (з понеділка по четвер), 11:00-00:00 (п’ятниця), 12:00-00:00 (субота), 12:00-23:00 (неділя)
Азійська кухня на щодень – так описують формат закладу власники. Тут подають роли, локшину та рис з додатками, том-ям і фо-бо. У закладі є дитяча кімната. Детальніше про нове місце – у новині The Village Україна.
NOA
відкриття: березень, квітень
де: вулиця Староєврейська, 4; вулиця Гетьмана Мазепи, 1-Б
коли: 10:00-00:00 (вул. Староєврейська); 10:00-22:00 (вул. Мазепи)
Навесні у Львові відкрили два нові заклади з азійською їжею від творців ресторану NOA, що у ТРЦ Victoria Gardens. У березні почав роботу NOA в центрі на Староєврейській, а у квітні – в ТРЦ «Спартак», що на вулиці Мазепи. Меню закладів майже ідентичне: рамени, страви з воку та суші.
Moyogi
Другий суші-бар Moyogi відкрили на вулиці Лесі Українки у квітні. Окрім суші, тут подають роли та сети з них. Також тут можна скуштувати том-ям, том кха, місо та рамен. У закладах регулярно діють спецпропозиції на страви з доставкою.
Італійська кухня
Celentano Ristorante
відкриття: травень
де: площа Генерала Григоренка, 5
коли: 08:00-22:00 (понеділок-четвер), 08:00-00:00 (п’ятниця-неділя)
Ще один заклад мережі Celentano Ristorante – цього разу двоповерховий. Меню незмінне: піца та італійські делікатеси. На першому поверсі закладу також розташували крамничку та винний бар. Особливість закладу – дві дитячі кімнати, одна з яких інтерактивна.
«Бонджорно, Сихів»
Заклад із класичною італійською кухнею на Сихові. У меню піца, паста, традиційні італійські закуски та супи. Є дитяче та сезонне меню. У карті напоїв класичні коктейлі, а також кілька настоянок.
Atelier 19
відкриття: липень
де: вулиця Староєврейська, 19
коли: 11:00-23:00 (неділя-четвер); 11:00-00:00 (п’ятниця-субота)
В Atelier 19 пропонують піцу з флорентійської печі на італійському борошні. Однак начинка для піци авторська, подекуди з локальними інгредієнтами. Також подають супи, пасту, антипасті та десерти. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.