Гід25 закладів, які відкрили в Києві у серпні
Морепродукти, випічка та коктейлі – у головних відкриттях місяця
The Village Україна підбиває підсумки серпня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.
Ресторани та кафе
Mushlya Cafe
Mushlya Cafe – це новий формат демократичних закладів від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», який почав роботу на розі Великої Васильківської та Саксаганського біля ресторану «Итальянская редакция». «Це гастрономічний родич Mushlya Bar, з ресторанними подачами та обслуговуванням, але в дуже демократичному сегменті», – розповідають у Mushlya Cafe. Серед особливостей закладу на «Олімпійській» – кав’яр-бар та акваріум для устриць.
«Черноморка» на «Олімпійській»
«Черноморка» – це мережа ресторанів та екокрамниць, де продають і подають страви з риби та морепродуктів. Новий заклад відкрили між станціями метро «Площа Льва Толстого» та «Олімпійська», на колишній локації ресторану Al Faro. Особливість нового закладу «Черноморка» – вітрина з креветками. 20 вересня мережа відкриє новий формат – «Анчоусна» біля станції метро «Палац «Україна».
Mushlya Bar
Mushlya Bar – це демократичний формат ресторатора Дмитра Борисова, який торік почав роботу на Хрещатику, а в серпні розширився на Печерськ і Поділ. У меню, до прикладу, бургери з м’ясом та креветками, сендвіч зі скумбрією-гриль і морські равлики-булоти з коктейльним соусом.
Rangoli
Tiger на Саксаганського
Формат: кафе
Де: вулиця Саксаганського, 40
Коли: 09:00-22:00 (з неділі по четвер), 09:00-00:00 (п’ятниця та субота)
Tiger – це мережа закладів із локшиною та коктейлями, яка після Тернополя та Черкас розширилася на Київ. У місці поряд із баром «Бездельники» на Саксаганського пропонують кілька видів страв паназійської кухні, а також коктейлі та каву.
«Новий Смачний Проєкт»
«Новий Смачний Проєкт» – це заклад із кухнею, кавою та коктейлями на Воздвиженці. За місце на колишній локації «Кіфлика» у хабі IT Vzdvzh на Кожум’яцькій відповідає співзасновник простору «Хармс» та команда кав’ярні Whitebeard Blackbird. Особливість закладу – відсутність меню. Натомість щодня пропонують нові обіди, які можна заздалегідь замовити ввечері чи зранку.
Bogel
Bogel – це моноформат бейглів, який відкрили у ТРЦ Dream Town на Оболоні. «Бейгл – це булочка з пшеничного тіста у формі кільця, яку спочатку варять, а потім запікають», – кажуть у закладі. Відкриття формату відбудеться до кінця серпня.
Бари
«Бальтазар»
«Бальтазар» – це винний бар у підвалі Бессарабського ринку. У закладі кажуть, що зробили ставку на простий підхід до вина, а в інтер’єрі – на кам’яні склепіння та вінтажні меблі. Як партнер та ідеолог за проєкт відповідає Богдан Шолох (Parasolka, Regenschirm). Дизайн – від Rina Lovko Studio (Hashtag Bar). Офіційне відкриття бару відбудеться у вересні.
Talkies Bar
Формат: коктейльний бар і чайна
Де: вулиця Межигірська, 3
Коли: 18:00-02:00 (тестовий режим)
Talkies Bar – це бар від співзасновника мережі кав’ярень EspressoHolic на розі вулиць Спаської та Межигірської. Заклад формат як бар у стилі ар-деко: інтер’єр стилізували під 20-ті роки ХХ століття, а коктейльну карту назвали на честь популярних персонажів американської культури на зразок Марлен Дітріх і президента Куліджа. У вересні заклад почне працювати протягом цілого дня – до 18:00 тут подаватимуть чай.
Parakalo
Формат: музичний бар
Де: Bursa Hotel, вулиця Костянтинівська, 11
Коли: 18:00-02:00 (п'ятниця та субота)
Parakalo – це новий бар у готельному комплексі Bursa на Подолі. У назві – грецьке слово «будь ласка», у концепції – мінімалізм у всьому від інтер'єру до коктейлів. У Parakalo хочуть відійти від коктейльної карти, натомість готуючи коктейлі за побажанням гостей. Музичний формат забезпечить артдиректор, який уже склав сітку вечірок до 18 жовтня. У вересні та жовтні заклад працюватиме лише у п'ятницю та суботу, тоді ж перейде на щоденний режим і замінить руфтоп-бар «1818», який стане сезонним.
Italist Prosecco Bar
Italist Prosecco Bar – це заклад із просеко, закусками та сніданками на вулиці Золотоустівській біля площі Перемоги. «Italist – це темпераментний італієць, мандрівник і справжній гедоніст. Він починає ранок з келиха прохолодного просеко, живе наповненим життям і створює свої власні правила відпочинку», – кажуть у закладі. За інтер’єр відповідали брати Юдіни зі студії Yudin Design (Takava Coffee-Buffet).
Contrabando Food & Wine
Contrabando Food & Wine – це ресторан і магазин вина на Антоновича, який відкрив співзасновник «Хінкальні Гогі» Олег Гавриленко. «Це демократичний провінційний європейський ресторан, де подають вино за ціною магазину, без cork fee та націнки», – описують формат.
Bar 8 на Троєщині
Формат: бар і кав’ярня
Де: вулиця Архітектора Ніколаєва, 7
Коли: 18:00-23:00 (тестовий режим)
Bar 8 називають «першим спікізі-баром на Троєщині». У закладі на вулиці Архітектора Ніколаєва пропонують класичні та авторські коктейлі по 150 гривень, а вдень він працює як кав’ярня. Особливість бару – восьмиметрова барна стійка, завдяки якій заклад назвали Bar 8.
A1Bar
Формат: бар
Де: вулиця Хорива, 25/12
Коли: 17:00-02:00 (з неділі по четвер), 17:00-04:00 (п’ятниця та субота)
A1Bar – це бар на колишній локації Doska Bar на вулиці Межигірській. У барі кажуть, що позиціонують себе як місце з коктейлями та мистецтвом. Тут проводять виставки сучасних українських художників і готують коктейлі. Наприклад, шот «Прапор України» з ананасовим соком і лікером «Блю Кюрасао».
«Раньше было лучше»
Формат: бар-магазин
Де: вулиця Бориса Грінченка, 4
Коли: 09:00-22:00 (з понеділка по четвер), 10:00-02:00 (з п’ятниці по неділю)
«Раньше было лучше» – це заклад на вулиці Бориса Грінченка біля Майдану, що поєднує формати бару та магазину одягу. «Ми вирішили відкрити місце, де б можна було смачно випити в гарній атмосфері. І купувати одяг, за яким не потрібно годинами ходити магазинами або замовляти через інтернет», – розповідають у барі. Зокрема, пропонують фірмовий коктейль з пепсі, ромом і лимоном, який подають без змішування.
Кав’ярні, пекарні та кондитерські
«Хлебный»
Формат: кафе-пекарня
Де: вулиця Хрещатик, 32; вулиця Шота Руставелі, 16;
Коли: 07:30-23:00
«Хлебный» – це мережа кафе-пекарень від рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної (Holy Burger). У вересні 2018 року власники відкрили пекарню на «Олімпійській», а в серпні розширили мережу двома закладами – на вулицях Хрещатик і Шота Руставелі. В асортименті: випічка з власної пекарні, сніданки протягом цілого дня та кава, за яку відповідає чемпіон світу з приготування джезви Слава Бабич.
Kohana Kava
Формат: кав’ярня
Де: 482 Store і The Girls, вулиця Саксаганського, 37; Chasopys, вулиця Льва Толстого, 3; Chasopys.UNIT, вулиця Дорогожицька, 3;
Коли: 09:00-19:00 – 482 Store; 09:00-21:00 – Chasopys; 09:00-19:00 (з понеділка по п’ятницю) – Chasopys.UNIT;
Kohana Kava – це мережа кав’ярень, співзасновником якої є колишній бариста One Love Coffee Дмитро Овчаренко. У серпні команда відкрила три нові заклади: у двох коворкінгах Chasopys на площі Льва Толстого та в UNIT.City, а також у магазині 482 Store на Саксаганського. Окрім того, кав’ярні Kohana Kava з кавовими напоями та десертами працюють у книгарні «Палатка» та БЦ «Протасів». Зверніть увагу, що заклад у Chasopys.UNIT працює лише в будні.
August
Формат: кафе
Де: вулиця Володимирська, 71
Коли: 08:30-21:00 (з неділі по четвер), 08:30-23:00 (п’ятниця та субота)
August – це заклад із кавою та вином на вулиці Володимирській біля парку Шевченка. У винній карті роблять акцент на українську виноробню «Виноробне господарство Князя Трубецького». До вина пропонують закуски: хамон, прошуто та сир.
Feliz Coffee & Food
Формат: кафе
Де: вулиця Шолуденка, 1-А
Коли: 08:30-20:00 (з понеділка по п'ятницю), 11:00-20:00 (субота-неділя)
Feliz Coffee & Food – це кафе у житловому комплексі «Повітрофлотський квартал» біля проспекту Перемоги. Тут пропонують каву, а також закуски й десерти. У кав’ярні додають, що не використовують матеріали, що не переробляються чи не піддаються розкладанню.
Rafinad
Rafinad – це кафе від однойменної кондитерської у бутику Marsee’s на вулиці Великій Васильківській біля площі Льва Толстого. Пропонують авторські десерти, торти, макарони та випічку. Також можна замовити кавові напої.
Coffeeok Cafe
Coffeeok Cafe – це кафе з кавою та десертами на вулиці Провіантській біля станції метро «Політехнічний інститут». Це перший заклад однойменної компанії, яка раніше працювала як інтернет-магазин кави. У кав’ярні пропонують класичні кавові напої, а також авторські «Блакитне лате» і «Блакитний чай».
Обкладинка: Марго Дідіченко для Barout
Фото: 1 – «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова», 2 – «Черноморка», 3 – «Сім'я ресторанів Дмитра Борисова», 4 – Rangoli, 5 – Tiger, 6 – Ярослав Друзюк, 7 – Марго Дідіченко для Barout, 8 – Марго Дідіченко для Barout, 9 – Italist, 10 – Contrabando, 11 – Bar 8, 12 – A1Bar, 13 – «Раньше было лучше», 14 – «Хлебный», 15 – Kohana Kava, 16 – August, 17 – Feliz, 18 – Rafinad, 19 – Coffeok Cafe