ГідХот-доги, хачапурі і кава: де їсти на фестивалі Atlas Weekend
Американська, мексиканська та грузинська кухні – на фудкорті музичного фестивалю на ВДНГ
Музичний фестиваль Atlas Weekend пройде у Києві 9-14 липня. Детальний гід виступами на фесті ми готували раніше. Та упродовж шести днів відвідувачів запрошують і на фудкорт фестивалю. «На фудкорті можна буде спробувати страви американської, грецької, мексиканської, грузинської, паназійської молдавської та української кухонь», – кажуть організатори. The Village Україна розповідає про десять головних точок фудкорту Atlas Weekend.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Bistro Bistro
Bistro Bistro – це моноформат хот-догів, який має стаціонарні заклади на вулиці Івана Франка, у кав’ярні «Чашка» на Шота Руставелі та на фудкорті «Бухта», а також регулярно бере участь у фудкортах Ulichnaya Eda та «Кураж Базару». У меню на Atlas Weekend – хот-доги та лимонади. Зокрема, хот-доги «Нью-Йорк», «Баварія», «Техас» і «Джованні» по 80 гривень. Лимонади – по 50 гривень. Точку Bistro Bistro розташують на основному фудкорті біля 12-го павільйону ВДНГ напроти West Stage.
Alltrueeast
Alltrueeast – це кафе із близькосхідною кухнею біля площі Льва Толстого. На Atlas Weekend його представлять у формі фургона з декором із перероблених пластикових кришечок. «Хочемо, щоб ви кайфували не тільки від шаленої музики, а й від їжі. Тому будемо годувати вас хедлайнерами своїх страв – наприклад, швармою з куркою чи креветкою», – кажуть у закладі. Для вегетаріанців, своєю чергою, пропонуватимуть фалафель.
з меню
Шварма з креветкою – 140 грн
Шварма з куркою – 130 грн
Фалафель у швармі – 120 грн
Фалафель з овочами – 110 грн
«Бездельники»
«Бездельники» – це цілодобовий бар на Саксаганського, який спеціалізується на стритфуді власного виробництва, пітаках. «Це наш авторський винахід – піта з різноманітними начинками та авторськими соусами. Це ситна та поживна страва, що стане для вас незамінною під час фестивального марафону», – кажуть у закладі. На Atlas Weekend усі пітаки продаватимуть по 120 гривень. Обіцяють два нових смаки, яких ще немає в меню бару – з креветками та прошуто. Також пропонуватимуть домашні лимонади – з обліпихою, ананасом і мигдалем та імбиром із цитрусом по 50 гривень. «Фудтрак бару ви зможете знайти на алеї біля яблуневого саду та нічної сцени на тому ж місці, що й торік», – додають у «Бездельниках».
Dos Amigos
Dos Amigos – це заклади з техасько-мексиканською кухнею, які виросли з резидента Ulichnaya Eda до закладів на Межигірській, Саксаганського і точки доставки на лівому березі. «На Atlas Weekend пропонуватимемо чотири види бургерів, два види ребер, кесадільї та буріто, тако і начос із сальсою, а також наш фірмовий десерт Tres Leches», – розповідають у Dos Amigos. Додають, що увесь прибуток від продажу десерту передадуть у благодійний фонд «Жизнелюб». Розташують точку на основному фудкорті біля 12-го павільйону.
З меню
Чипси начос із сальсою – 50 грн
Тако з куркою – 90 грн
Буріто «Техас» – 100 грн
Бургер «Ковбойський» – 140 грн
Торт Tres Leches – 60 грн
Olympic Gyros
Olympic Gyros – це стритфуд-точка, відома за фестивалем Ulichnaya Eda, що спеціалізується на грецькій вуличній їжі гіросі. У точці на основному фудкорті Atlas Weekend пропонуватимуть гірос, фалафель у піті з соусами дзадзикі та тцатцикі, а також лимонади й морси власного приготування (50-90 грн).
З меню
Картопля фрі – 50 грн
Фалафель – 120 грн
Гірос – 140 грн
Дзадзикі – 15 грн
Black Burger
Black Burger – постійний резидент Ulichnaya Eda, який також має кіоск на фудкорті «Бухта» на Поштовій площі. На Atlas Weekend він пропонуватиме шість бургерів (120-150 грн).
З меню
Бургер із куркою – 120 грн
Бургер з фалафелем – 120 грн
Бургер зі стейком – 150 грн
Бургер з тигровими креветками – 150 грн
Yaro
Yaro – це український виробник продуктів на основі рослинних інгредієнтів. Спеціально для Atlas Weekend він підготує дві нові страви: бургер з ерінгами та боул із ягодами. Також пропонуватимуть позиції зі звичайного меню Yaro: десерти, печиво, цукерки та смузі.
З меню
Бургер з ерінгами – 209 грн
Тайська локшина соба – 189 грн
Ванільний пудинг з тапіоки – 139 грн
Смузі з манго та грейпфрутом – 99 грн
Orang + Utan
Orang + Utan – це мережа вегетаріанських закладів із точками на Січових Стрільців і Петлюри. На основному фудкорті Atlas Weekend продаватимуть сендвічі (100-110 грн) і салати (60-100 грн) без м’яса, а також десерти (25-90 грн). З напоїв – смузі (85 грн), лимонади (40-60 грн), комбуча (60 грн) і Fritz Kola (65 грн).
З меню
Сендвічі з паніром і песто – 110 грн
Шаурма із сейтаном – 100 грн
Салат з авокадо та квасолею – 100 грн
Смузі з коноплею і кокосом – 85 грн
Лимонад з базиліком – 60 грн
Tbiliso
Tbiliso – це мережа грузинських ресторанів, представлених у кількох ТРЦ, а також на Русанівці та Деміївці. На Atlas Weekend заклад пропонуватиме хінкалі (100 грн), люля-кебаб і хачапурі. Також подаватимуть лимонади – з цитрусом і тархуном та малиною і базиліком (50 грн).
З меню
Хінкалі з бараниною – 100 грн за 5 шт.
Хінкалі зі свининою і телятиною – 100 грн за 5 шт.
Люля-кебаб з куркою в лаваші – 90 грн
Хачапурі з сиром по-імеретинськи – 70 грн
One Love Coffee
One Love Coffee – київська мережа кав’ярень. На Atlas Weekend команда готуватиме холодні та гарячі кавові напої – від еспресо та фільтр-кави до колд-брю і капучино на мигдальному молоці власного виробництва. Також у продажу напої какао (55 грн), Hot Matcha Latte (80 грн) і Cold Brew Fizz (85 грн).
З меню
Еспресо – 50 грн
Капучино – 50 грн
Фільтр-кава – 50 грн
Колд-брю – 65 грн
М’ятний чай – 50 грн
Також у фудкорті візьмуть участь резиденти Zipper, Beefster, «Хачапурі та вино», Taco Taco, Fujisan, Woki Toki, Efharisto Greek Food, Nice Icecream, «Просто пончик» та Buck Coffee Roasters.
Обкладинка: Dos Amigos