ГідХот-доги, шаурма і кава: де їсти на фудзоні «Бухта Food Station» на Поштовій
21 контейнер на фудкорті біля Річкового вокзалу від засновників Ulichnaya Eda
Фудзона «Бухта Food Station» розпочала роботу у тестовому режимі біля будівлі Річкового вокзалу на Поштовій площі. Це новий проект фестивалю вуличної їжі Ulichnaya Eda, офіційне відкриття простору призначили на вихідні 4-5 травня. The Village Україна розповідає, які точки варто відвідати на «Бухті».
Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.
«Бухта Food Station» – це 17 точок із вуличною їжею та чотири бари біля Річкового вокзалу.
Здебільшого в першому сезоні проекту взяли участь резиденти Ulichnaya Eda на Арт-заводі Платформа. Серед них – хот-доги Bistro Bistro, китайське кафе Kitaika, боули Bali Bowl Cafe, «Маца и устрицы» та кав’ярня Bimbo.
Наразі фудзона працює у тестовому режимі: з 11:00 до 22:00 у будні і з 11:00 до останніх гостей у вихідні.
Kitaika
Kitaika – це кафе з китайською кухнею, яке, крім участі у фестивалях вуличної їжі, має заклади біля Національного цирку та на «Лівобережній». У меню Kitaika на «Бухті» – курка в кисло-солодкому соусі (115 грн), смажений рис із яловичиною (90 грн) і фо бо (95 грн). Окрім основних позицій, у вихідні з 09:00 до 15:00 можна замовити страви бранч-меню: гонконзькі вафлі з тигровими креветками та манго-сальсою (135 грн) або з морозивом, печивом Oreo та сезонними фруктами (95 грн).
Том ям – 120 грн
Курячі крильця іЗ шрірачею – 90 грн
Рисова локшина з куркою – 100 грн
Нем із куркою – 115 грн
Спринг-рол з бананом і згущеним молоком – 75 грн
Bistro Bistro
Bistro Bistro – це моноформат хот-догів, який має стаціонарні заклади на вулиці Франка та в кав’ярні «Чашка» на Шота Руставелі, а також регулярно бере участь у фудкортах Ulichnaya Eda та «Кураж Базар». У меню на «Бухта Food Station» – п’ять видів хот-догів включно з дитячим. Наприклад, традиційні для Bistro Bistro хот-доги «Джованні» з молочною сосискою (76 грн) і «Баварія» з баварською ковбаскою (78 грн). Також пропонують лимонад, колу, воду та безалкогольну «Криваву Мері».
Хот-дог «Джованні» – 76 грн
Хот-дог «Шанхай» – 78 грн
Хот-дог «Хьюстон» – 76 грн
Хот-дог «Баварія» – 78 грн
Хот-дог «Дитячий» – 50 грн
«Маца и устрицы»
«Маца и устрицы» – моноформат, який має кілька закладів у Києві включно з рестораном на Дніпровській набережній. У меню – устриці (39-69 грн), севіче (35 грн), а також кілька страв на зразок бабагануш. До кожної позиції – безкоштовна маца. Під морепродукти пропонують просекко (89 грн).
Бутерброд із нідерландським оселедцем – 55 грн
Гуакамоле – 99 грн
Бабагануш із креветками та гранатом – 99 грн
Восьминіг із пряними томатами – 99 грн
Севіче з малиновим оцетом і кримською цибулею – 35 грн за 50 г
Bali Spot
Bali Spot – це стритфуд від закладу Bali Bowl Cafe біля площі Льва Толстого. У компактному меню на фудкорті – овочеві боули (105 грн) і смузі-боули (45/125 грн). У пропозиції бранчів на вихідних – тофу-сирники (95 грн). Також пропонують напої: манго-шейк (85 грн), полуничний смузі (60 грн) і фреші (60 грн).
Авокадо-тост – 115 грн
Стакан фруктів – 75 грн
Арахісовий боул – 45/75 грн
Хумус-боул – 105 грн
Полуничний чіа-шейк – 85 грн
Khu Yum
Khu Yum – це стритфуд із азійською їжею, який також має точку в ТРЦ Dream Town. У меню – фо бо (100 грн), том ям (100/140 грн) і лакса (150-170 грн). До супів – манго-шейк (80 грн) і березовий фреш (40 грн).
Фо бо – 100 грн
Том ям з куркою – 100/120 грн
Лакса з креветками – 170 грн
Пад тай з куркою – 120 грн
Пана-кота з кокосом – 65 грн
Smoked Mexico
Smoked Mexico – це вулична їжа з мексиканською кухнею. У меню – мексиканський бургер, тако, буріто та кесаділья. Також пропонують бранч-позицію (з 09:00 до 15:00 у вихідні) – сендвіч із яловичиною, карамелізованою цибулею, сиром, авокадо та міксом салату (120 грн).
Тако з яловичиною та куркою – 120 грн
Буріто з яловичиною – 120 грн
Бургер Mexico – 120 грн
Реберця – 80 грн
Грудка яловича – 90 грн
«Справжні чебуреки»
«Справжні чебуреки» – регулярний учасник Ulichnaya Eda, а також заклад біля станції метро «Лісова». У меню – чебуреки та янтики від 30 до 70 гривень. Пропонують, наприклад, смаки зі свининою та яловичиною, сулугуні, а також шпинатом, моцарелою та грибами.
Чебурек із м’ясом – 50 грн
Чебурек із сулугуні – 50 грн
Чебурек із бараниною, сиром та помідором – 70 грн
Янтик із картоплею – 30 грн
Янтик із куркою – 50 грн
Black Burger
Black Burger – постійний резидент Ulichnaya Eda. Фірмова позиція чорного бургера з креветками (140 грн) доступна і на «Бухті». Також пропонують стейки – від 180 гривень за телятину на кістці. Усі бургери та стейки подають із картоплею фрі та коул-сло.
Бургер із куркою – 150 грн
Бургер зі стейком – 160 грн
Бургер із тунцем – 160 грн
Телятина на кістці – 199 грн
Стейк «Нью-Йорк» – 220 грн
The L.I.B.L.
The L.I.B.L. – це стритфуд із м’ясними стравами, від шашликів і стейків до курячих крилець. Серед іншого в меню є рибай (95 грн за 100 г), ті-боун (99 грн за 100 г) і шашлик зі свинини (65 грн за 100 г), а також сирні (85 грн) і цибулеві (55 грн) кільця. Пропозиції меню – кілограмовий BBQ Box із трьома видами стейку, овочами і соусом (649 грн). Також пропонують Beer Box (199 грн за 450 г) і Chicken Box (249 грн за 750 г).
Шашлик із курки – 60 грн за 100 г
Піта Із сулугуні – 50 грн
Курячі крильця барбекю – 95 грн за 150 г
Картопля фрі – 45 грн
Безалкогольний «Мохіто» – 50 грн
«Одесский привоз»
«Одесский привоз» – ще один резидент Ulichnaya Eda, який до цього не мав фізичної точки у Києві. У меню – морепродукти та гарніри до них. Спеціальні пропозиції бранчів – смажені бички з картоплею та салатом (150 грн) і філе тріски з паровим рисом і салатом (150 грн).
Фіш-енд-чипс – 120 грн
Бички – 49 грн за 100 г
Дорадо – 79 грн за 100 г
Мідії у вершковому соусі – 130 грн за 450 г
Форель – 79 грн за 100 г
«Мясо & Lavash»
«Мясо & Lavash» – ще одна точка з м’ясом. Особливість цього контейнера – мангали на вугіллі, які привезли з Туреччини спеціально для приготування дьонерів. У меню – відкриті та закриті дьонери. Наприклад, пропонують відкритий дьонер іскендер кебаб із телятиною (120 грн).
Дьонер із куркою – 80 грн
Іскендер із телятиною – 120 грн
Дьонер із бараниною – 120 грн
Іскендер із бараниною – 140 грн
Ягідно-фруктовий лимонад – 50 грн
Vertuta
Vertuta – моноформат виробів із легкого італійського тіста. Вертути пропонують у кількох розмірах – третину чи четверту частину великого пирога. У меню є вертути із солоними (36-48 грн) і солодкими (43-60 грн) начинками. Також тут можна скуштувати морозиво і каву.
Вертута з грибами – 36 грн
Вертута з куркою – 48 грн
Штрудель з яблуком – 33 грн
Бонтьє з картоплею та грибами – 39 грн
Лимонад – 50 грн
Meat Story
Meat Story – резидент із м’ясом на грилі та випічкою. У меню – шашлики, ребра та овочі-гриль. Із випічки пропонують, наприклад, самсу, лаваш, піту та кубдарі. Гарніри – картопля по-селянськи та соління. До страв – домашній лимонад (50 грн).
Шашлик зі свинини – 65 грн за 100 г
Каре ягняти – 120 грн за 100 г
Курячий сет сувлакі на шпажці – 195 грн за 450 г
Теляча нога на рожні з пітою – 95 грн за 100 г
Овочі-гриль – 40 грн за 100 г
Churros
Churros – моноформат однойменних іспанських пончиків. Продають смажені солодощі у комплектах з п’яти чи десяти чурос із соусом. В асортименті соуси з шоколадом, карамеллю та малиною. До прикладу, можна придбати комплект «Ель Класіко» з п’ятьма чурос.
Комплект чурос «Ель Класіко» (5 шт.) – 60 грн
Комплект чурос «На компанію» (10 шт.) – 100 грн
Чурос-бургер із морозивом – 60 грн
Морозиво – 35 грн за кульку
Молочний коктейль – 50 грн
«Реберня»
«Реберня» – ще один м’ясний формат, який спеціалізується на ребрах (і не має стосунку до «Реберні» зі Львова). До м’яса на вагу пропонують гарніри та овочі, а також напої.
Телятина – 90 грн за 100 г
Картопля – 40 грн за 100 г
Кукурудза – 50 грн
Wok Factory
Wok Factory – моноформат воку, у якому також пропонують локшину (110-150 грн), салати (70 грн) і супи (70-130 грн). Серед страв на воку – смажений рис із куркою (110 грн) і свинина з ананасом у кисло-солодкому соусі (120 грн).
Том ям кунг – 130 грн
Курка «Кунг Пао» з рисом – 120 грн
Смажені пельмені – 80 грн
Салат із соєвими паростками – 70 грн
Свинина з овочами в кисло-солодкому соусі – 120 грн
Bimbo
«Bimbo: кава & more» – кав’ярня біля «Палацу «Україна» з класичними та авторськими кавовими напоями. На «Бухті» розташували другу точку Bimbo в місті. Окрім еспресо та капучино пропонують напої «квадропіо» (70 грн) і «дабл флет-вайт» (80 грн). У кавовій карті цей розділ назвали «На ваш ризик». Найближчим часом у меню додадуть крафтове пиво.
Еспресо – 25 грн
Допіо – 35 грн
Капучино – 40 грн
Лате – 45 грн
Флет-вайт – 45 грн
Фото: Андрій Баштовий для The Village Україна