Гід33 заклади, які відкрили в Києві у квітні
Бургери, піца і кава – серед відкриттів місяця
The Village Україна підбиває підсумки квітня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві цього місяця.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Ресторани
«100 років тому вперед»
«100 років тому вперед» – це ресторан української кухні, який відкрила співзасновниця «Нової пошти» Інна Поперешнюк неподалік від Андріївського узвозу. За кулінарну концепцію відповідає шеф-кухар і телеведучий Євген Клопотенко. «Ми створюємо нові традиції української кухні», – стверджує шеф. У меню «100 років тому вперед» немає борщу та сала (подають ці страви виключно іноземним туристам), зате є галушки за полтавським рецептом із м’ясом і вишнею, салат з «українським авокадо» і смажений пастернак. Нещодавно у меню також ввели сніданки.
«Асамблея»
«Асамблея» – це заклад у форматі необістро поблизу Золотих воріт. «Наша їжа проста, сезонна і цікава. Багато речей ми стараємося робити по-новому, але не забігаючи у високу кухню», – розповідають у необістро. Відповідає за «Асамблею» дизайнер Павло Гук, до створення закладу долучилася гастроспільнота Foodies, засновник першого київського шоуруму біодинамічного вина Frank Wines Роман Захаров і колишній бариста кав’ярні «Світ кави» Дмитро Грекович. Як директорка за формат відповідає Санта Рудзіте (лондонський ресторан St. John). В оновленому меню – шніцель та суп із черемші з тертими галушками та щавлем.
I’m Burger
I’m Burger – це бургерна у ТРЦ «Арена-Сіті» від холдингу Bulldozer Group (Eshak, «Рыба-Пила»). У меню – чизбургери Kanye West та Snoop Dogg, а також «камамбургери» із сиром камамбер. У закладі діє автоматизована система замовлення, а бургери готують на відкритій кухні.
Salo Bar
Формат: ресторан української кухні
Де: ТРЦ «Арена-Сіті», вулиця Басейна, 1-3/2
Коли: 10:00-00:00
Salo Bar – це ресторан української кухні від Bulldozer Group, розташований на другому поверсі закладу I’m Burger. Акцент у ресторані зробили на сало та рецепти борщу з різних регіонів України. Крім того, у меню є вареники, деруни, основні страви та шашлик.
Rakhat Lukum
Rakhat Lukum – це ресторан на бульварі Лесі Українки, який працює у «ф’южн-форматі». «Ми поєднали східний колорит, авторський підхід і європейські кулінарні фішки», – кажуть у закладі. У меню – страви на грилі, «Жульєн по-царськи», піца та хачапурі. Окрім того, у ресторані є окремі кімнати для дітей та караоке.
Menya Musashi
Menya Musashi – це японський франчайз раменних. Дев’ятий заклад у Києві і перший на лівому березі відкрили у ТРЦ Appetite на Осокорках. У меню – сім видів рамена, які можна урізноманітнювати додатками на кшталт курки, свинини чи шиїтаке. Відкрили заклад на колишній локації ресторану Fish House.
Tbiliso
Tbiliso – мережевий грузинський ресторан. П’ятий заклад відкрили у ЖК Park Avenue на вулиці Деміївській, що між станціями метро «Деміївська» та «Голосіївська». Пропонують, наприклад, десять видів хачапурі і сім видів хінкалі.
Ottoman House Cafe
Ottoman – це заклад із турецькою кухнею, який відкрили поряд зі станцією метро «Палац «Україна». Ottoman працює у форматі кафе, це другий заклад мережі в Києві після ресторану на вулиці Гусовського. Тут пропонують традиційні турецькі страви: садж, дьонер на плові та дев’ять видів піде.
«Баклажан»
«Баклажан» – це ресторан кавказької кухні від мережі Tarantino Family. Третій заклад у Києві під цим брендом відкрили біля станції метро «Олімпійська». У меню – страви грузинської та узбецької кухні на зразок хачапурі, хінкалі та чебуреків.
Welcome Eat
Формат: ресторан
Де: вулиця Гусовського, 12/7
Коли: 11:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п'ятниця і субота)
Welcome Eat – ресторан на Печерську. «Їжа – це мистецтво, яке ми щоденно вдосконалюємо», – говорять у закладі. У меню – борщ, бургери та піца.
Кав’ярні
Takava Coffee-Buffet
Takava Coffee-Buffet – друга кав’ярня однойменної мережі, що почала роботу в ТРЦ «Арена Сіті» біля Бессарабського ринку на колишній локації Cafe Select Eatery. На відміну від першого закладу між станціями метро «Площа Льва Толстого» та «Олімпійська», у закладі пропонують не лише каву й десерти, а й повноцінне меню та сніданки цілий день. Серед страв – хумус із гранатом і тост на гречаному хлібі з креветкою та яйцем-пашот.
Minimalism
Minimalism – кав’ярня на вулиці Лютеранській неподалік від Хрещатика. «Наша ідея – не про стиль інтер’єру чи кількість речей у гардеробі. Адже для нас мінімалізм полягає не у відсутності чогось, а в ідеальній кількості», – розповідають у закладі. У кавовій карті – класичні та альтернативні напої. Також пропонують кіші та десерти.
CafeBoutique
CafeBoutique – це локальний обсмажувальник кави, який також працює у форматі кав’ярень на вулицях Хорива та Саксаганського. Нова точка – біля Національного цирку на Тургенєвській. Як і в інших закладах мережі, тут можна не лише випити кави, а й придбати зерна для приготування вдома.
Lion Coffee
Формат: кав’ярня
Де: UNIT.City, вулиця Дорогожицька, 3
Коли: 08:00-20:00 (з понеділка по п'ятницю), 09:00-19:00 (субота)
Lion Coffee – це київська мережа кав’ярень. Нову точку розташували в округлому просторі на центральній алеї інноваційного парку UNIT.City. У кавовій карті – класичні та альтернативні напої. Також пропонують чай, какао та круасани власного виробництва. Зверніть увагу, що заклад не працює в неділю.
Kohana Kava
Формат: кав’ярня
Де: БЦ «Протасів», вулиця Миколи Грінченка 2/1 (вхід із вулиці Протасів Яр)
Коли: 10:00-19:00
Kohana Kava – це кав’ярня від колишнього бариста One Love Coffee Дмитра Овчаренка. Облаштували заклад у корнері в холі нового корпусу Protasov Business Park. У меню – кава, десерти і пироги.
Plagiat Contact Bar
Plagiat Contact Bar – кав’ярня в салоні Filler на вулиці Великій Васильківській біля площі Льва Толстого. «Ми відкрили красиве місце з красивою кавою для красивих людей», – кажуть у закладі. У меню: кава, смузі, десерти та кавові коктейлі. Також у Plagiat пропонують сніданки на зразок авокадо-тостів і десерти на зразок брауні від Veterano Brownie.
Pro Coffee
Формат: кав’ярня
Де: вулиця Володимирська, 51/53
Коли: 08:00-20:00 (з понеділка по п’ятницю), 10:00-20:00 (субота-неділя)
Pro Coffee – кав’ярня навпроти Національного академічного театру опери та балету на розі вулиць Володимирської та Хмельницького. У закладі зі скляним фасадом пропонують класичні та альтернативні напої. До кави – десерти та цукерки.
Sharikava
Sharikava – це кав’ярня із сендвічами та десертами на вулиці Нижній Вал на Подолі. Окрім класичних кавових напоїв, тут можна замовити чай, мілкшейк, а також гранолу, арахісову пасту та цукерки власного виробництва. Це перший заклад мережі в Києві, раніше його запустили у Вінниці та Житомирі.
Balcone Coffee Bar
Формат: кав’ярня
Де: ЖК «Варшавський квартал», проспект Правди, 45-А
Коли: 08:00-22:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)
Balcone Coffee Bar – це кав’ярня у ЖК «Варшавський квартал» на Виноградарі. У кавовій карті Balcone представлені класичні напої, які готують на двох видах кави – звичайному і specialty-зерні. До напоїв пропонують десерти та сендвічі.
«Мох»
Формат: кафе
Де: Лікарня швидкої допомоги, 1-й поверх, вулиця Братиславська, 3
Коли: 09:00-18:00 (кафе), бар – цілодобово
«Мох» – це цілодобовий заклад із кавою та повноцінним меню, розташований у лікарні швидкої медичної допомоги на вулиці Братиславській на Лісовому масиві. «Ми позиціонуємо себе як сервіс органічної і здорової їжі в медичних установах. Наша місія – забезпечувати українські лікарні здоровою їжею і високоякісним обслуговуванням», – розповідають у закладі. Пропонують зокрема комплексні обіди та гарячі й холодні кавові напої.
«19|6»
«19|6» – це кафе в багатофункціональному просторі «Маяк» на вулиці Михайла Коцюбинського, який також об’єднує галерею, магазин вінтажного одягу та майстерню. В асортименті кафе – чай, кава та солодощі.
Бари
Malevich
Malevich – це винний бар, який переїхав із Ярославового Валу на Рейтарську. Розташували оновлений бар в одному приміщенні з кав'ярнею Racoon поряд із шоурумом Katimo. У Malevich вирішили відмовитися від ставки на вино від українських виробників, у новому закладі пропонують позиції і з інших країн.
Gonzo Bar
За Gonzo Bar відповідає бар-менеджер «Бар/13» на вулиці Костянтинівській біля Контрактової площі. У меню – 19 видів розливного крафтового пива, а також крафтовий сидр і просекко на крані. До пива пропонують, наприклад, фіш-енд-чипс.
Strong Bar
Strong Bar – це бар на вулиці Терещенківській поряд із парком Шевченка. Відкрили заклад на колишній локації Bottega. «Щодня чекаємо вас на смачний обід чи вечерю з ідеальним кальяном», – запрошують у Strong Bar. У меню – страви на зразок люля-кебаб і курячого філе з горгонзолою.
«Міля Beer Shop»
«Міля Beer Shop» – це магазин пива і пивний бар на Позняках, який відкрив агент футболіста Артема Мілевського. «Міля Beer Shop» – це тематичний заклад з елементами футбольної історії. Що буде продаватися в магазині? Найкраще українське пиво», – розповідає засновник Олександр Панков. Керівники планують, що «Міля Beer Shop» стане першим закладом мережі. У майбутньому планують відкрити стрип-клуб під цим брендом.
«П’яна вишня»
Формат: винний бар
Де: ТРЦ Dream Town, Оболонський проспект, 1-Б
Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10:00-23:45 (п'ятниця і субота)
«П’яна вишня» – це мережа закладів із вишневими настоянками від «Холдингу емоцій !FEST». Новий демократичний бар відкрили у ТРЦ Dream Town. Окрім алкогольного напою, у меню є десерти.
Кондитерські і кафе
«Пироги та друзі»
«Пироги та друзі» – це виробник пирогів, а також мережа закладів у Києві. Тепер є точки не лише на «Театральній», «Палаці спорту» та в аеропорті «Жуляни», а й на Печерську. Розташували нове кафе поряд із пабом «Барсук» біля Печерського ринку. У меню – 24 види солодких і солоних пирогів.
«Андерсон»
«Андерсон» – це кондитерська, яка тепер має не лише сервіс, а й заклад на Малій Житомирській. «Це місце, де за доступні гроші можна з'їсти торт, тістечко, кіш або взяти десерти на винос», – розповідають у кондитерській. В асортименті є класичні десерти на зразок «Наполеона» та еклерів, а також кіші і ланч-бокси, які можна взяти з собою.
«Пиріжкова «Тітка Клара»
«Пиріжкова «Тітка Клара» – це мережа пиріжкових із позиціями від одинадцяти гривень. Точка на фасаді Бессарабського ринку – вже 14-та в Києві. Відкрили заклад на колишній локації кафе «Глінтвейня».
А також
Green 13
Green 13 – це веганське кафе. Третій заклад мережі після точок на Бессарабському ринку та бульварі Шевченка відкрили на вулиці Великій Житомирській. Меню таке ж, як і в інших точках мережі: подають бургери без м'яса, роли та фалафель.
Twenty Cafe
Twenty Cafe – це демократичне кафе на вулиці Еспланадній в однойменному бізнес-центрі біля станції метро «Палац спорту». Формат закладу описують як «концептуальний фастфуд». Пропонують сніданки, супи та круасани.
Eat Easy
Eat Easy – це сервіс доставки корисної їжі. Тепер у сервісу є стаціонарна точка у форматі take-away, відкрили її у ТЦ Good Life на Печерську. Серед іншого в Eat Easy пропонують боули, млинці та натуральні соуси. Із десертів – марципанові цукерки, зефір та печиво.
«Пан Веган»
«Пан Веган» – це веганський фастфуд на ВДНГ, розташували точку між двома виходами зі станції метро «Виставковий центр». У меню – бургери із нутовою котлетою, тофу і кокосовим сиром.
Обкладинка: Марго Дідіченко для The Village Україна, 1 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 2 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 3 – I'm Burger, 4 – Salo Bar, 5 – Rakhat Lukum, 6 – Menya Musashi, 7 – Tbiliso, 8 – Ottoman, 9 – «Баклажан», 10 – Welcome Eat, 11 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 12 – Minimalism, 13 – CafeBoutique, 14 – Lion Coffee, 15 – Kohana Kava, 16 – Plagiat Contact Bar, 17 – Pro Coffee, 18 – Sharikava, 19 – Balcone Coffee Bar, 20 – «Мох», 21 – «19|6», 22 – Malevich, 23 – Gonzo Bar, 24 – Strong Bar, 25 – «Міля Beer Shop», 26 – «П’яна вишня», 27 – «Пироги та друзі», 28 – «Андерсон», 29 – «Пиріжкова «Тітка Клара», 30 – Green 13, 31 – Twenty Cafe, 32 – Eat Easy, 33 – «Пан Веган»