Гід9 закладів, які відкрили в Києві у січні
Піца, бургери та вино – у головних відкриттях місяця
The Village Україна підбиває підсумки січня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.
Піцерія Holly Food на кіностудії на Троєщині
Формат: піцерія
Де: Film.UA, вулиця Закревського, 22 (вхід з вулиці Електротехнічної)
Коли: 10:00-22:00
Holly Food – це піцерія від власника The Burger i SHO Валерія Созановського, розташована на території кіностудії Film.UA на Троєщині. Заклад працює у форматі піцерії: тут пропонують кілька видів неаполітанської піци. Також у меню бургери, паста і салати. Вхід до закладу доступний для всіх охочих, працює тут і доставка по найближчому району.
Бар і необістро The Cinematographer’s Party на БЖ
Формат: бар
Де: вулиця Велика Житомирська, 34
Коли: 18:00-02:00 (з неділі по четвер), 18:00-04:00 (п’ятниця і субота)
The Cinematographer’s Party – це бар і авторськими коктейлями та повноцінним меню на вулиці Великій Житомирській біля Львівської площі. За бар у закладі відповідає Тарас Нижник («Можжевельник»), а за кухню – одеська шеф-кухарка Олександра Стукальська. Окрім того, тут вінтажний інтер’єр, який придумали художники.
Паназійська кухня у Not Only Fish на «Олімпійській»
Not Only Fish – це ресторан паназійської кухні на місці закладу Manu поблизу станції метро «Олімпійська». Відповідає за нього холдинг Bulldozer Group (Eshak, «Рыба-Пила»). У закладі пропонують страви на кшталт ролів і том-яму, а ще влаштовуватимуть вечірки з танцями.
Бургери JOMO на Великій Васильківській
JOMO – це бургерна поблизу станції метро «Олімпійська». «Наша історія про великі порції та цікаві додатки до страв. Наприклад, ми готуємо картоплю батат фрі та посипаємо цедрою лимона і спеціями, соус робимо з томатів і буряка», – розповідають у закладі.
Турецький ресторан Istanbul біля універмагу «Україна»
Istanbul – це турецький ресторан, який відкрили на місці закладу Funtizuma поблизу універмагу «Україна», напроти Національного цирку. Серед іншого в меню Istanbul «турецька піца» лахмаджун і піде, а також гриль-меню і сніданки. Крім того, пропонують кебаби, супи та домашні страви на зразок нуту з м’ясом, курячого соте і фаршированого перцю.
Вино та хумус із лисичками у Guilty Wine Bar на Воздвиженці
Guilty Wine Bar – це бар з вином і закусками, розташований на вулиці Воздвиженській. «Ми, як і більшість киян, намагаємося вести здоровий спосіб життя, але не готові відмовитись від вина, тому бар – Guilty», – кажуть засновники закладу. Ціни на вино – від 70 до 120 гривень за келих.
Четверта точка MIRA Cafe на Бессарабському ринку
MIRA Cafe – це мережа закладів швидкого здорового харчування, яка відкрила четверту локацію на Бессарабці. Основний формат – to-go, проте для тих, хто хоче поїсти в закладі, пропонують стійку зі стільцями. Інші можна знайти на вулиці Ярославів Вал, Воздвиженській та Оболонській набережній.
Ріссоле в Mr. Butcher на Бессарабці
Mr. Butcher – нова точка на Бессарабському ринку, основою формату якого є ріссоле. «Це унікальний продукт, який поєднує соковитість бургера та зручну форму хот-дога», – кажуть у закладі. Подають м'ясо від фермерів у тортільях. Ціна – від 45 до 75 гривень. Ще одна особливість закладу – цілодобовий режим роботи.
Кава з каштанами у Big Cup на Подолі
Big Cup – це друга кав’ярня мережі у форматі to-go після точки на Великій Житомирській. «Я завжди мріяв про локацію на Подолі, аби наша команда могла пропонувати цьому району якісний продукт і підвищувати його рівень кавової культури», – коментує засновник. Окрім класичних кавових напоїв, у Big Cup пропонують авторські на зразок «Київської кави» на пюре з каштанів, Black Orange з апельсиновим фрешем і сезонної кави з манго.
Фото: обкладинка – Діана Андруник для The Village Україна; 1 – Діана Андруник для The Village Україна, 2 – Діана Андруник для The Village Україна, 3 – Not Only Fish, 4 – JOMO, 5 – Istanbul, 6 – Guilty Wine Bar, 7 – MIRA Cafe, 8 – Mr. Butcher, 9 – Big Cup