Гід20 закладів, які відкрили в Києві у грудні
Альпійська, мексиканська та італійська кухні – у головних відкриттях місяця
The Village Україна підбиває підсумки грудня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місті.
Перший громадський ресторан Києва Urban Space 500
Urban Space 500 – це громадський ресторан, який запустили за принципом соціального підприємництва. 500 містян вклали гроші у проект, щоб розвивати його за прикладом івано-франківського Urban Space 100. 80% прибутку ресторан виділятиме на підтримку міських ініціатив. У закладу на 350 посадкових місць, кілька зал, а також бар і подієвий майданчик. У меню – поєднання традиційних страв із трендовими на кшталт поке-боулів. Ще одна особливість Urban Space 500 – початок роботи з 07:00.
«Итальянская редакция» від засновників «Жизни замечательных людей»
«Итальянская редакция» – це італійський ресторан, який відкрили на Великій Васильківській засновники найкращого міського кафе 2018 року за версією премії «Сіль» «Жизнь замечательных людей». «Ми хочемо запропонувати новий погляд на італійські стандарти», – кажуть у закладі. У меню – італійські страви на кшталт піци, пасти та каннолі. До кінця року «Итальянская редакция» працюватиме в тестовому режимі, а з січня почне роботу з 08:00 із меню сніданків.
Ресторан DOM №10 від команди «Липського»
DOM №10 – це ресторан у 200-річній будівлі на вулиці Спаській на Подолі, де раніше розташовувався заклад «Міміно». Шеф-кухар ресторану – Георгій Шаруєв, який раніше працював у «Липському». У меню, за словами шефа, роблять акцент на comfort food; серед іншого пропонують ризото, пасту і севіче. Відкрила заклад компанія USG Holding, яка запустила в Києві ресторани Sam’s Steak House та Tequila House, а також паб Golden Gate.
Українська кухня у «Балуваній Галі»
«Балувана Галя» – це другий ресторан української кухні Ігоря Сухомлина (Mimosa Brooklyn Pizza), який відкрили поряд із ТРЦ «Батерфляй Deluxe». «Це класична українська кухня з різних регіонів у сучасному інтер’єрі», – розповідають у закладі. Особливість закладу – страви з печі.
Нью-Йорк у ресторані Negorkiy
Negorkiy – це ресторан біля станції метро «Олімпійська», у назві якого залишили натяк на колишню назву вулиці Антоновича, Горького. Атмосферу Нью-Йорка в закладі вирішили відтворити через розташування на першому поверсі однойменного житлового комплексу. У меню серед іншого страви з хоспера, американські стейки та морепродукти.
Ресторан Kora на Ярославовому Валу
Kora – це ресторан на Ярвалу, який відкрили на місці кафе Tartine. «Це місце для естетів і шанувальників смачної і корисної їжі», – кажуть у закладі. У меню – поєднання страв європейських кухонь і позицій з українських страв. Серед іншого пропонують бургери, стейки та борщ.
Сімейний мексиканський ресторан Taco House на Лук’янівці
Taco House – це двоповерховий мексиканський ресторан, який відкрили у ЖК «Покровський Посад» на Глибочицькій. У меню традиційні мексиканські страви – тако, буріто, начоси. Окрім того, на першому поверсі закладу працює магазин, у якому можна придбати продукти.
Альпійська кухня в ресторані Le Gruyere
Le Gruyere – це заклад альпійської кухні, який відкрили на Печерську. «Це затишний ресторан у центрі Києва, який гармонійно поєднує традиції Швейцарії, Франції та Австрії», – кажуть у Le Gruyere. Відкрили ресторан на місці закладу Johannsen Grill, який пропрацював не більш як два тижні.
Боули і роли по 89 гривень від Діми Борисова у «Свіжості»
«Свіжість» – це швидкий формат морепродуктів і боулів у ТЦ Globus, який допомагала запускати «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова». У ресторані пропонують роли, боули, салати, рамен та місо-суп. Усі страви готують при гостях, а час очікування – 5 хвилин.
Здорова їжа в Zelyonka на Саксаганського
Zelyonka – це комбінований формат кафе зі здоровою їжею та магазину екотоварів на Саксаганського. «Ми пропонуємо не лише їжу, а дещо більше. Це культура життя і споживання, яка прийнятна і для людини, і для навколишнього світу», – кажуть у закладі. У меню серед іншого суперфуди, супи та десерти.
Моноформат рамену Ramen-do на Печерську
Формат: раменна
Де: провулок Гуцала, 3
Коли: 12:00-18:30 (з понеділка по п’ятницю), 11:00-15:00 (субота)
Ramen-do – це моноформат рамену, який відкрили на провулку Гуцала на Печерську. У закладу швидкий формат: замовлення повинні видати за п’ять-шість хвилин. Окрім того, тут пропонують комплексні обіди. Зверніть увагу, що Ramen-do не працює в неділю.
Раменна Menya Musashi у ТРЦ Lavina Mall
Menya Musashi – це японська мережа раменних, український франчайз якої відкрив уже вісім закладів у Києві. Останнє відкриття – на фудкорті ТРЦ Lavina Mall, розташованого біля фонтана. Як і в інших Menya Musashi, у меню сім видів рамену, які можна урізноманітнити додатками.
Бар Who&Why Drinkery на Ярвалу
Формат: бар
Де: EscoBar, вулиця Ярославів Вал, 21/2
Коли: 18:00-01:00 (з неділі по четвер), 18:00-02:00 (п’ятниця-субота)
Who&Why Drinkery – це секретний бар, який відкрили при ресторані кубинської кухні EscoBar на Ярославовому Валу. Увійти до закладу можна за дзвінком на вході до будівлі. У карті – 37 видів віскі, а також великий вибір класичних та авторських коктейлів.
Винний бар Wine Not на «Палаці спорту»
Wine Not називають «першим ігровим винним баром у місті». У закладі кажуть, що допоможуть навчитися розумітися на вині за допомогою настільних ігор. У винній карті від бренд-шеф-сомельє з досвідом роботи в Good Wine – напої від 70 до 185 гривень за келих. До вина пропонують закуски на кшталт брускет і равликів.
Коктейлі та бранчі в барі «ЕТЕР» у Довженко-Центрі
Формат: бар
Де: Довженко-Центр, вулиця Васильківська, 1
Коли: 10:00-20:00 (будні), 11:00-23:00 (субота), 11:00-20:00 (неділя)
«ЕТЕР» – це бар у Національному центрі Олександра Довженка біля станції метро «Голосіївська», який відкрили співзасновники «Розумної кави» Андрій Пелюховський та Мітя Ятім. Окрім алкогольних напоїв, у закладі протягом усього робочого дня готують сніданки. У суботу в «ЕТЕР» влаштовують бранчі.
Кафе The Naked Bar у галереї The Naked Room на Рейтарській
The Naked Bar – це кафе у новій галереї The Naked Room, за яке відповідає гастроспільнота Foodies. У закладі пропонують каву, вино й тижневі гастрономічні позиції.
Кав’ярня Whitebeard Blackbird у центрі сучасного мистецтва M17
Whitebeard Blackbird M17 – це друга кав’ярня під брендом Whitebeard Blackbird у Києві, співзасновником якої є кавовий експерт Андрій Чуковський. Відкрили заклад в оновленому центрі сучасного мистецтва M17 біля станції метро «Палац «Україна». У меню – не лише кавові напої, а й класичні коктейлі на зразок Old Fashioned та Negroni.
Кафе The Journalist на Хрещатику
The Journalist – це кафе, розташоване в будівлі спілки журналістів на Хрещатику. У закладі пропонують каву та вино, а також закуски. Зокрема, до напоїв можна взяти круасани, макарони або м’ясні чи сирні тарілки.
«Пиріжкова «Тітка Клара» на «Золотих воротах» і «Кловській»
«Пиріжкова «Тітка Клара» – це мережа демократичних закладів із пиріжками від 11 гривень. У грудні її розширили точками на Мечникова і Лисенка – десятою та одинадцятою локаціями у Києві відповідно. До пиріжків у закладах пропонують бульйон і напої на кшталт кави та чаю.
Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна, 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – «Итальянская редакция», 3 – DOM №10, 4 – «Балувана Галя», 5 – Negorkiy, 6 – Kora, 7 – Taco House, 8 – Le Gruyere, 9 – «Свіжість», 10 – Zelyonka, 11 – Ramen-do, 12 – Menya Musashi, 13 – Who&Why, 14 – Wine Not, 15 – «ЕТЕР», 16 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 17 – Whitebeard Blackbird, 18 – The Journalist, 19 – «Пиріжкова «Тітка Клара»