Гід20 закладів, які відкрили в Києві у листопаді
Рамен, такос і морепродукти – у головних відкриттях місяця
The Village Україна підбиває підсумки листопада і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.
Ресторани і кафе
Рамен у WhaiThai на Мечникова
WhaiThai – азійське бістро від засновників кафе Blur Coffee, розташованого біля виходу зі станції метро «Кловська». У компактному меню – рамен, боули та рис. Запускав заклад колишній шеф-кухар раменної Slurp Євген Мензелевський. Особливістю WhaiThai є компактна локація – у закладу близько 25 посадкових місць.
Морепродукти по 39 грн у Bar Mushlya на Хрещатику
Формат: рибний бар
Де: вулиця Хрещатик, 25
Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10:00-02:00 (п’ятниця і субота)
Bar Mushlya – новий демократичний формат Дмитра Борисова на Хрещатику. На відміну від «Білого наливу», тут пропонують рибу та морепродукти. Серед іншого в Bar Mushlya пропонують бургери з м’ясом і креветками, сендвіч із скумбрією-гриль і морські равлики-булоти з коктейльним соусом. Окремі пропозиції – три види креветок.
Панорамний ресторан у готелі Володимира Кличка 11 Mirrors
11 Mirrors Rooftop Restaurant – панорамний ресторан на даху бутик-готелю Володимира Кличка 11 Mirrors на Хмельницького. Особливістю закладу є краєвид на історичну частину Києва – Володимирський собор і вулицю Леонтовича. Окрім того, на одинадцятому поверсі готелю розташували зони для закритих презентацій і приватних вечірок.
Кубинський ресторан EscoBar на Ярославовому Валу
EscoBar – ресторан кубинської кухні із секретним баром на Ярвалу. У меню EscoBar страви кубинської кухні поєднали з позиціями з Аргентини, Мексики та Іспанії. Серед іншого пропонують кубинський суп потахі, а також чилі кон карне, бурітос, такос і кесаділью. У барній карті зробили акцент на ром. В EscoBar подають і чистий кубинський ром, і коктейлі на його основі.
Стейки у Sam's Steak House Prime на Львівській площі
Sam's Steak House – один із найдавніших стейкхаусів в Україні, відкрили заклад на Жилянській у 1996 році. Sam's Steak House Prime – це другий стейкхаус під брендом, який відкрили поблизу Львівської площі. Тут пропонують кілька різновидів м’яса для стейків, а також корнер, де м'ясо можна придбати з собою.
Стейки і борщ у Frankie Capital Cafe на Музейному провулку
Frankie Capital Cafe – міське кафе на Музейному провулку між Європейською площею та стадіоном «Динамо». Серед особливостей закладу, за словами керівників, акцент на м’ясні страви у меню та інтер’єр в американському стилі. Також у кафе влаштовують регулярні музичні вечори.
30 видів оселедця у «Оселедцевій» на Подолі
«Оселедцева» – цілодобовий заклад зі стравами з оселедця та іншої свіжої риби в підвалі «Чорноморки» на Ярославській. «Форшмак з оселедцем, шуба з оселедцем, вінегрет з тюлькою, карпачо з оселедця, рибний пиріг з тюльки, биточки з оселедця та понад 10 видів різноманітних різносолів і довгоочікуваний серцевий торт», – перераховують в «Оселедцевій» основні позиції.
Ланчі та караоке в CNTR Restaurant & Entertainment
CNTR Restaurant & Entertainment – новий ресторан у бізнес-центрі 101 Tower на вулиці Льва Толстого. Серед іншого у CNTR пропонують пасту, м’ясні та рибні гарячі страви і страви на хоспері. Окрім того, у закладі на 100 посадкових місць влаштовують презентації та закриті заходи.
Сімейне кафе «Брускета» на Позняках
«Брускета» – це мережа сімейних кафе в спальних районах Києва», – розповідають керівники. У 2017 році розпочала роботу перша «Брускета» на Нивках, а другий заклад нещодавно відкрили на вулиці Анни Ахматової на Позняках. У меню – сніданки протягом цілого дня, основні страви та брускети. Особливість закладу – наявність дитячої кімнати.
Стритфуд
Бань мі у Window 1 на «Олімпійській»
Формат: моноформат бань мі
Де: вулиця Антоновича, 48
Коли: 10:00-19:00 (з понеділка по суботу)
Window 1 – це точка із сендвічами бань мі та салатами від мережі Food vs Marketing (Noodle vs Marketing, Banh Mi vs Marketing). Особливість – це перший заклад Жені Михайленка на фасаді будівлі. Знайти його можна поблизу барбершопу Chop-Chop на Антоновича – ближче до станції метро «Олімпійська». У жовтні Михайленко відкрив Window 1 на день, а з 1 листопада стритфуд працює повноцінно. Про історію Food vs Marketing ми розповідали у рубриці «Власники».
Бургери за 39 грн у Dogz & Burgerz на Печерську
Dogz & Burgerz – це мережа фастфуду від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», першу точку якої у вересні відкрили в ТЦ Globus. Повноцінний заклад Dogz & Burgerz розпочав роботу на Печерську – поряд із першим рестораном Борисова «Барсук». Хот-доги і сидр по 29 гривень, бургери по 39 гривень – це демократичний формат і швидка подача за прикладом «Білого наливу».
Бургери та боули в ЇZH на «Золотих воротах»
Формат: кафе
Де: вулиця Золотоворітська, 2/3
Коли: 09:00-23:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)
ЇZH – це заклад із сендвічами та бургерами із сирними вафлями замість булок. Особливістю стритфуду на Золотоворітській є самообслуговування, видають замовлення не довше ніж за 10 хвилин. Увесь посуд, окрім винних келихів, у ЇZH одноразовий та біорозкладний.
Здорова їжа MOMO на фудкорті ТРЦ Ocean Plaza
«МОМО – це міське кафе у форматі grab & go. Це здорова і зручна їжа на ходу, яка дуже допомагає, коли час на перекус обмежений», – розповідають у мережі. Другу точку після локації на Сагайдачного відкрили на фудкорті ТРЦ Ocean Plaza на «Либідській». У меню понад 50 готових та упакованих страв. Серед особливостей закладу – м’ясні, рибні, вегетаріанські, веганські та глютен-free страви, а також обслуговування за 60 секунд.
«Пиріжкова «Тітка Клара» на Солом’янці
«Пиріжкова «Тітка Клара» – мережа демократичних закладів із пиріжками від 11 гривень. У меню – здобні пиріжки з м’ясною, овочевою та фруктовою начинками, а також кекси. Серед іншого – пиріжки з капустою, картоплею, телятиною, маком, персиком і вишнею. Окрім того, до кінця року мережа відкриє ще кілька закладів у Києві – зокрема, на Мечникова, Лисенка та Саксаганського.
Фургон із млинцями «Сковорода» на Володимирській
Формат: стритфуд
Де: вулиця Володимирська, 69
Коли: 08:00-19:00 (з понеділка по п’ятницю)
«Сковорода» – це МАФ, у якому готують млинці та оладки на Володимирській поблизу парку Шевченка. «Це бажання змінити уявлення людей про стритфуд, це спроба зробити смачну автентичну їжу за доступною ціною для всіх і кожного, це бажання годувати людей у задоволення, з любов’ю, як удома», – коментують у закладі. Особливість формату – можливість обрати форму та начинки млинців самостійно.
Кав’ярні
Кав’ярня Kohana Kava у коворкінгу New Work Labs
Kohana Kava – кав’ярня у коворкінгу New Work Labs у ТЦ Globus на майдані Незалежності. Відкрив заклад колишній шеф-бариста One Love Coffee в PinchukArtCentre Дмитро Овчаренко. У кавовій карті – класичні кавові напої та V60. До кави пропонують десерти від Baker Street Bakery. Кав’ярня працює не лише для резидентів коворкінгу, а й для всіх охочих.
Кава і десерти у Lion Coffee на Прорізній
Формат: кав’ярня
Де: Floroom, вулиця Прорізна, 23-А
Коли: 08:00-20:00 (будні), 09:00-19:00 (вихідні)
Lion Coffee – київська мережа кав’ярень, обличчям якої є найкращий бариста України 2017 року Ренат Маматказін. П’ята локація мережі – у магазині квітів Floroom на Прорізній поблизу станції метро «Золоті ворота». Окрім кавових напоїв на арабіці та бленді, у Lion Coffee пропонують десерти та каву в зернах із собою.
Кава і пироги у Bro Cup Coffee на велотреку
Bro Cup Coffee – кав’ярня на велотреку, особливістю якої є авторські кавові напої на кшталт «Баунті». «Це маленьке, але дуже атмосферне місце, де можна випити каву, взяти з собою, поїсти», – кажуть у закладі. До кави подають солодкі та солоні пироги. Окрім того, у кав’ярні планують проводити поетичні вечори.
Кав’ярня 1900 Coffee на Рейтарській
1900 Coffee – мережа кав’ярень, яка, крім точки на Саксаганського, тепер представлена у шоурумі на Рейтарській. «Ми відкрили двері у найбільш стильному місці столиці», – кажуть у закладі. Окрім кави, у новій 1900 Coffee пропонують бельгійські вафлі.
А також
«Перший аудіофільний бар в Україні» Gram
Формат: бар
Де: вулиця Січових Стрільців, 21
Коли: 17:00-00:00 (з вівторка по четвер), 17:00-01:00 (п'ятниця і субота)
«Gram – це перший і, можливо, єдиний аудіофільний бар в Україні», – розповідають у закладі. Формат передбачає поєднання клуб шанувальників якісного звуку із магазином платівок, pop-up галереєю сучасного мистецтва та кухнею. У Gram планують проводити виставки, регулярні сети відомих українських та іноземних діджеїв, а також живі акустичні виступи. Першу вечірку тут провели 28 листопада, але повноцінне відкриття Gram відбудеться 1-2 грудня.
Фото: обкладинка - Adrien Sala / Unsplash, 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – Bar Mushlya, 3 – 11 Mirrors, 4 – EscoBar, 5 – Sam's Steak House Prime, 6 – Frankie Capital Cafe, 7 – «Оселедцева», 8 – CNTR Restaurant & Entertainment, 9 – «Брускета», 10 – Window 1, 11 – Dogz & Burgerz, 12 – ЇZH, 13 – MOMO, 14 – «Пиріжкова «Тітка Клара», 15 – «Сковорода», 16 – Kohana Kava, 17 – Lion Coffee, 18 – Bro Cup Coffee, 19 – Тарас Яковлєв для Blackfield Coffee, 20 – Gram