Гід25 закладів, які відкрили в Києві у вересні
Паназійська, ліванська і закарпатська кухня – у головних відкриттях місяця
The Village Україна підбиває підсумки вересня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.
Ресторани і кафе
Фо і морозиво з карі у Spicy NoSpicy
Формат: ресторан паназійської кухні
Де: вулиця Велика Васильківська, 114
Коли: 12:00-00:00 (з неділі по середу), 12:00-02:00 (з четверга по суботу)
Spicy NoSpicy – новий заклад з паназійською кухнею на вулиці Великій Васильківській напроти палацу «Україна». Відкрили його власники ресторану Odessa, розташованого поруч. У закладі пропонують страви з Японії, Китаю, В’єтнаму, Таїланду та Індії. Як і у випадку з рестораном Odessa, за Spicy NoSpicy відповідала студія YOD Design Володимира Непийводи і Дмитра Бонеско.
Демократичне Grano Cafe на Печерську
Демократичний заклад Grano Cafe у приміщенні ресторану італійської кухні братів Гусовських Grano. У закладі кажуть: готують просту, зрозумілу їжу і використовують свіжі сезонні продукти. Середній чек Grano Cafe – 250 гривень. Меню змінюють щодня і не фіксують.
Ліванська та італійська кухня у ресторані «Італієць із Бейрута»
Заклад «Італієць із Бейрута» на Ярославському провулку на Подолі. За легендою, відкрив заклад італієць Далі, який певний час жив у Лівані. Серед іншого у меню п’ять видів кебабів, а також хумус, лазанья і паста. Сніданки у закладі подають з 09:00 до 11:00. Можна замовити, зокрема, три види шакшуки, фрітату і круасани з різними начинками.
Просеко та морепродукти у Naprosecco на Сагайдачного
Формат: ресторан
Де: вулиця Сагайдачного, 41
Коли: 12:00-00:00 (будні), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)
Новий демократичний заклад із просеко та морепродуктами Naprosecco Oyster & Co на вулиці Сагайдачного на Подолі. Меню свідомо зробили коротким: устриці, аргентинська креветка, мідії, чорноморська креветка. Окрім того, пропонують бургери. Зокрема – бургер із креветками. З напоїв у Naprosecco просеко, а також червоне і біле вино.
Закарпатська кухня у «Кіфлику» на Воздвиженці
Ресторан закарпатської кухні «Кіфлик» розпочав роботу на новій локації на Воздвиженці. У меню закладу, зокрема, бограч на п’яти видах м’яса і крумпленики з м’яким сиром і шпинатом. Меню сніданків у «Кіфлику» діє протягом усього робочого дня. Серед іншого пропонують «Творожні бабчині гамбовці на подушці ягід в солодких крихтах», «Пухкий омлет з копченими пікантними ковбасками» і кус-кус із горіхами та сухофруктами на кокосовому молоці.
Моноформат пирогів «Пироги та друзі» на «Театральній»
Формат: моноформат пирогів
Де: вулиця Пушкінська, 20-А
Коли: 09:00-22:00 (з неділі по четвер), 09:00-23:00 (п’ятниця і субота)
«Пироги та друзі» готували пироги на замовлення і мали точку в ТРЦ Gulliver. Тепер у моноформату є заклад на вулиці Пушкінській поблизу станції метро «Театральна». У меню «Пироги та друзі» солодкі та солоні пироги. У пропозиції солоних – пироги з телятиною, з п’ятьма видами сиру, картоплею і лисичками. Серед солодких пирогів – з яблуком, вишнею і безглютеновий із маком.
Паназійська кухня у Shef на «Іподромі»
Формат: ресторан паназійської кухні
Де: вулиця Маршала Конєва, 6
Коли: 07:00-23:00 (з неділі по четвер), 07:00-04:00 (07:00-04:00)
Ресторан сучасної паназійської кухні Shef на вулиці Маршала Конєва поблизу станції метро «Іподром». У меню серед іншого пад тай, спрінг-роли і куряча грудинка з креветками. У п’ятницю та суботу заклад працює з сьомої до четвертої ранку.
М’ясо і смореброди у Johannsen Grill на Печерську
UPD 30/09. Ресторан Johannes Grill на Московській закрився через два тижні після відкриття
М’ясний ресторан Johannsen Grill на вулиці Московській на Печерську. У меню, зокрема, страви з мангалу, включно зі стейками. Також пропонують два види бургерів – з куркою і яловичиною. Окрема пропозиція – відкриті данські сендвічі смореброди.
«Грильова ресторація Doctor Woland» на Воздвиженці
«Грильова ресторація Doctor Woland» з «Майстром і Маргаритою» Михайла Булгакова в основі концепції. У меню, зокрема, «Бал ста королів для малого почту», «Бал ста королів для великого почту» і «М’ясо на шпазі». Із супів пропонують «Суп із м’ясним велетнем від Київського дядька Берліоза». Окрім того, в асортименті бургер «Азазелло» і «Культове блюдо часів СРСР».
Магазин-ресторан «М’ясторія» на Теремках
Новий заклад мережі м’ясних магазинів і ресторанів «М’ясторія» поблизу станції метро «Виставковий центр» на вулиці Академіка Вільямса. Тут пропонують придбати м’ясо з собою або замовити стейк чи бургер на місці. За інтер’єр нової «М’ясторії» відповідав Олег Волосовський (Tin Tin, Chicken Kyiv).
Цілодобове кафе «Паштет» на Хрещатику
Нове кафе мережі «Паштет» на вулиці Хрещатик. Особливість нового «Паштету» – робота у цілодобовому режимі. У меню закладу – основні страви, сніданки, супи, паста, салати, а також паштети.
Рамен у Menya Musashi на Великій Васильківській
Сьомий заклад мережі раменних під японським франчайзом Menya Musashi у Києві. Відкрили заклад між станціями метро «Площа Льва Толстого» та «Олімпійська». У меню – рамени, а також інша швидка японська кухня.
Стритфуд
Dogz&Burgerz Діми Борисова у «Глобусі»
Стритфуд із бургерами, хот-догами і напоями Dogz&Burgerz від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова у фудкорті ТЦ Globus. У меню два види хот-догів (29 гривень) – з м’ясом та без, а також два види бургерів із подвійною котлетою – із булочками та листям салату відповідно. Окрім того, устриці (29 гривень) та відомі за «Білим наливом» пироги (29 гривень) із м’ясом та яблуками. Із напоїв у Dogz&Burgerz – сидр, пунш, наливка, лимонад і вода. Усі позиції – по 29 гривень.
Моноформат качки «Утиные истории»
Моноформат страв із качки «Утиные истории» на вулиці Шота Руставелі. В основі концепції – качка. У меню чотири позиції: Donald Duck (бургер), Doner Duck (шаурма) і Tom Duck (том-ям). Усі основні позиції – по 79 гривень. Також в «Утиные истории» пропонують «Млинці з Китаю» за 99 гривень. У закладі кілька посадкових місць, здебільшого він працює у форматі на виніс.
Кондитерські, кафе і кав’ярні
Хліб і випічка у «Хлебный»
«Хлебный» – новий комбінований формат пекарні та кафе поблизу станції метро «Олімпійська». Відкрили його Дмитро Заходякін та Аліна Косічкіна, співвласники ресторану Must. В асортименті – хліб, круасани та випічка. У закладі кажуть – при роботі над інтер’єром відштовхувалися насамперед від історії будинку, у якому розташували заклад. «Це будівля сталінської доби, тому акцент вирішили зробити на сталінський ампір», – розповідає Косічкіна.
Кондитерська Milly Filly на Шота Руставелі
Кондитерська Milly Filly на вулиці Шота Руставелі. Це другий заклад мережі у Києві. У закладі готують десерти з натуральних інгредієнтів. Серед іншого у Milly Filly пропонують «Наполеон», карамельний чизкейк і кіш із лососем та броколі. Сніданки у кафе пропонують від 75 гривень. Окрім того, у кондитерській приймають замовлення на приготування тортів.
Морозиво «Умка» на Подолі
Кафе з морозивом «Умка» на вулиці Хорива на Подолі. В асортименті двоповерхового закладу 20 позицій: десять видів морозива (35 гривень за кульку) і десять видів сорбетів (35-45 гривень). Окрім того, у закладі пропонують каву. Найближчим часом до меню додадуть напої на основі ігристого вина.
Крепи і галети у Blenoir на Великій Житомирській
Формат: моноформат млинців
Де: Black Tot Bar, вулиця Велика Житомирська, 16
Коли: 18:00-02:00 (з середи по суботу)
У Black Tot Bar на БЖ почав роботу моноформат французьких млинців Blenoir. Скуштувати галети і крепи у закладі можна з середи по суботу. Готують автентичні французькі млинці двох видів. Галети – це солоні млинці з гречаного борошна. Крепи – солодкі з пшеничного. Пропонують, зокрема, галети з шинкою, хамоном і слабосоленим лососем, а також вегетаріанський млинець із баклажаном на мангалі.
Кав’ярня Coffee in Action у театрі «Золоті ворота»
Формат: кав’ярня
Де: театр «Золоті ворота», вулиця Шовковична, 7-А
Коли: 18:00-22:00 (у дні вистав у театрі)
Третя кав’ярня Coffee in Action у Києві – у буфеті театру «Золоті ворота» на Шовковичній. Кав'ярня працює щодня, коли у «Золотих воротах» відбуваються вистави. У кавовій карті – всі позиції закладів Вадима Грановського, включно з авторським напоєм Flat Red. Орієнтовно – з 18:00 до 22:00. Вхід до кав'ярні відкритий для всіх охочих – не лише для відвідувачів театру.
Кава і португальські десерти у кафе «Португеза»
Кав’ярня «Португеза» – заклад із кавою і паштейшами поблизу Львівської площі. Власники визначають формат закладу як «кав’ярня і паштеларія». Відкрили заклад засновники кав’ярні First Point і виробники португальських десертів паштейшів Pasteis De Kyiv. Тут пропонують різні види кави та десерти, також є фільтр-кава. У майбутньому у «Португеза» планують ввести винну карту і відкрити тапас-бар.
Кав’ярня Black & White на Солом’янці
Формат: кав’ярня
Де: вулиця Преображенська, 8-Б
Коли: 08:00-20:00 (будні), 10:00-20:00 (вихідні)
Кав’ярня «Black & White: місце зустрічі» поблизу Київського національного університету будівництва та архітектури у Солом’янському районі. Назва закладу натякає, що у закладі пропонують каву з молоком, а також альтернативні методи приготування кави. В інтер’єрі закладу зробили ставку на мінімалізм і меблі з масиву натурального дерева.
Кава біля фунікулера у Take Away
Формат: кав’ярня
Де: Поштова площа (ліворуч від входу до фунікулера)
Коли: 08:00-21:30
Точка на Поштовій площі ліворуч від входу до фунікулера розпочала роботу нещодавно. Як можна зрозуміти з назви, кав’ярня працює у режимі «з собою». Особливістю закладу є відмова від американо. Натомість пропонують American – фільтр-каву в американському стилі. Працюють у закладі на зерні від одеського обсмажувальника Foundation Coffee Roasters.
Кава і десерти у Coffee Why Not на Печерську
Формат: кав’ярня
Де: бульвар Лесі Українки, 11
Коли: 08:00-22:00 (з понеділка по п’ятницю), 09:00-22:00 (вихідні)
Кав’ярня Coffee Why Not на бульварі Лесі Українки на Печерську. У кавовій карті серед іншого еспресо, капучино і лате. Молочні кавові напої пропонують також на безлактозному, мигдальному і соєвому молоці. Окрім того, у Coffee Why Not можна придбати десерти і цукерки з натуральних компонентів. Зокрема, солодощі з горіхами, сушеними та свіжими фруктами і сиропом агави. Також пропонують сендвіч з авокадо.
Кава і випічка у Kazka Coffee на Рейтарській
Формат: кав’ярня
Де: вулиця Рейтарська, 8/16
Коли: 07:00-19:00 (будні), 09:00-18:00 (субота)
Кав'ярня і стрифтуд на Рейтарській Kazka Coffee працює з вересня. Тут можна придбати роли, штруделі і кекси, а також випти кави від локального обсмажувальника. У неділю Kazka Coffee не працює.
А також
Крафтовий паб Drunken Monkey на Подолі
Бар із крафтовим пивом Drunken Monkey на вулиці Костянтинівській на Подолі. Назву бар отримав від найбільш популярного виду крафтового пива броварні K&F Brewery, яка відкрила заклад. Розташували Drunken Monkey у підвальному приміщенні старовинного будинку поблизу Контрактової площі.
Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна; 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – Grano Cafe, 3 – «Італієць із Бейрута», 4 – Naprosecco, 5 – «Кіфлик», 6 – «Пироги та друзі», 7 – Shef, 8 – Johannsen Grill, 9 – «Грильова ресторація Doctor Woland», 10 – «М’ясторія», 11 – «Паштет», 12 – Menya Musashi, 13 – Dogz&Burgerz, 14 – «Утиные истории», 15 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 16 – Milly Filly, 17 – «Умка», 18 – Blenoir, 19 – Coffee in Action, 20 – Тарас Яковлєв для Blackfield Coffee, 21 – Black & White, 22 – Take Away, 23 – Coffee Why Not, 24 – Drunken Monkey, 25 – Kazka Coffee