Гід15 закладів, які відкрили у Львові влітку 2018
Кольорові вареники, дьонери і пончики: що нового відкрили Львові
The Village Україна підбиває підсумки сезону і розповідає про заклади Львова, які почали працювати влітку.
Одеський настрій у Port Wine Bar
Винний бар на вулиці Валовій – продовження концепції аналогічного одеського закладу. Тут подають вино у гранених склянках та мідії. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Італійська класика від Limoncello
Заклад від власників ресторації «Крива Липа» зібрав у лаконічному меню лише класичні позиції: сніданки, кілька видів пасти та салатів, кілька італійських десертів, а також непоганий вибір вина і широку коктейльну карту. Усе це подають в інтер’єрі яскравого лимонного кольору.
Риба та м’ясо з вуличного грилю у «Балканському дворику»
Ресторан балканської кухні на віддалі від центру. Тут подають багато страв з грилю, зокрема різні види риби та традиційні страви балканських країн (чевапчичі, плескавіца). Доповнюють їжу класичними алкогольними коктейлями та ракією. Меню ресторану укладав шеф-кухар з Сербії, а безпосередній керівник кухні закладу їздив на навчання до цієї країни.
Кольорові вареники у другій «Marusя»
Друга «Маруся» від власників однойменного закладу на проїзді Крива Липа та кафе «Цукор». У меню – ті самі кольорові вареники ручного ліплення з додатками та соусами, а також салати і лимонади. Всі страви подають в одноразовому паперовому посуді.
Кафе !Fest Coffee Mission на території !FESTrepublic
На заводі !FESTrepublic тепер готують виключно свіжообсмажену каву. Тут можна скуштувати як класичні кавові напої, так і різні види альтернативи з зерен, обсмажених у кавовій лабораторії, котра розташована буквально по той бік зали від бару. До кави подають тістечка з кондитерського цеху компанії.
Дьонери замість плову у Doner&Burger
Doner&Burger – перезапуск проекту Plovehouse, який працював на тому ж місці на Соборній з минулої осені. Замість плову тепер тут подають страви турецької кухні: дьонери, піде і лахмаджун. Окрім того, тут можна скуштувати бургери, супи та східні солодощі. Усі страви є можливість замовити з собою – для цього на першому поверсі облаштували зону to go.
Свинина та міцні напої у пабі «Феркель»
Паб на вулиці Курбаса, назва якого з німецької означає «порося» – тому в меню закладу чимало страв зі свинини. Окрім того, пропонують закуски до пива: наприклад, варених раків. Водночас у «Феркелі» є міцні алкогольні напої – на кшталт джину та віскі. Є в меню й кілька видів вина та десерти.
Вино та співочі офіціанти у SAFE
Ресторан при готелі Bank відкрили в червні. Тут подають страви з авторського меню, які можна скуштувати у форматі дегустаційних сетів. У закладі є кондитерська майстерня та винна карта на 270 позицій. Розважають гостей шоу-програмою від співочих офіціантів.
Чизкейки та сніданки у Cheese Bakery
Кондитерська неподалік ТЦ «Форум Львів» – новий етап розвитку маленького проекту, засновники якого готували чизкейки та торти на замовлення. Тепер це невеликий заклад, у якому подають солодощі та напої. Невдовзі планують готувати сніданки, сендвічі та салати.
Обід-фуршет у «Open.швидкий ресторан»
Третій заклад під назвою Open відкрили на вулиці Гнатюка, неподалік університету імені Івана Франка. Формат залишився незмінним: обирайте готові страви та платіть за вагу порції, яку склали власноруч. Меню регулярно змінюють, додаючи сезонні страви. Усю їжу можна запакувати з собою.
Знижки для поліцейських у «Майстерні пончиків»
Франшиза монопродуктового проекту з Запоріжжя. Тут подають пончики з різноманітними додатками та начинками, а також напої до них. Поліцейським пропонують знижку 15%. Усі пончики пакують у картонні коробки, які зручно брати з собою.
Дві нові локації Salalat
За літо мережа Salalat відкрив дві нові точки: на вулицях Чехова та Лукаша. Заклади невеликі за площею, а меню там дещо коротше, ніж в першому Salalati, що на проїзді Крива Липа. Однак є найпопулярніші позиції пасти та салатів, а також кава на рослинному та безлактозному молоці.
Книжки та мистецький дворик від «Альтернативної кави»
відкриття: серпень
де: проспект Тараса Шевченка, 14 (книгарня Книжковий лев)
коли: з 09:00 до 21:00
Альтернативна кава вперше вийшла за межі формату кіоску, щоб співпрацювати з книгарнею «Книжковий лев». Меню незмінне: класичні кавові напої та альтернатива і печиво. Однак тепер можна смакувати їх, читаючи книжку на підвіконні або у мальовничому дворику, розглядаючи картини на стінах.
Рибне меню та пельмені у Fisher
Кафе з акцентом на рибних стравах відкрив ветеран АТО Сергій Бондарук. Окрім риби, тут подають кілька видів салатів, пельмені, австрійський шніцель та курячі нагетси. Будь-яку рибу можуть приготувати не лише за рецептом з меню, але й на пару, запекти чи обсмажити. У майбутньому власники планують додати страви з морепродуктів.
Фастфуд в центрі міста в Ozzy
Цей фастфуд на площі Ринок – другий проект від власників однойменного закладу у Чернівцях. Подають бургери, роли в лаваші, нагетси, картоплю фрі та пончики. В Ozzy регулярно проводять акції на зразок «купи дві страви і отримай напій у подарунок» та розіграші призів у соцмережах.
Фото: обкладинка – Doner&Burger; 1 – Port Wine Bar; 2 – Limoncello; 3 – «Балканський дворик»; 4 – «Marusя»; 5 – !Fest Coffee Mission; 6 – Doner&Burger; 7 – «Феркель»; 8 – SAFE; 9 – Cheese Bakery; 10 – «Open.швидкий ресторан»; 11 – «Майстерня пончиків»; 12 – Salalat; 13 – «Альтернативна кава»; 14 – Fisher; 15 – Ozzy