ГідДе їсти окрошку
Де шукати окрошку на квасі чи з копченою куркою
The Village Україна розповідає, у яких київських закладах варто скуштувати сезонний холодний суп – окрошку.
Barvy
Де: вулиця Мечникова, 3
Коли: 10:00-23:00 (з неділі по четвер), 10:00-00:00 (з п’ятниці по суботу)
«Стан спокою, злиття з природою і линучої творчості. Свіжа полуниця і прохолодна окрошка. Таке воно, наближення літа», – кажуть у ресторані української кухні Barvy. Ціна за порцію окрошки – 115 грн.
«Жизнь замечальных людей»
У закладі «Жизнь замечальных людей» окрошку подають у середу та четвер. Традиційна версія окрошки – 129 грн, а з індичкою чи креветками – 219 грн.
У новому закладі на Золотих воротах «Трішки більше» також подають окрошку. Окрошка з копченою куркою – 59 грн.
«Канапа»
«У спеку радимо на обід окрошку на кефірі чи квасі», – кажуть у ресторації «Канапа» на Андріївському узвозі. Коштує окрошка в ресторані-салоні Дмитра Борисова 129 грн.
«Ми готуємо окрошку так, як це робили у Києві ще минулого століття», – кажуть у кафе-барі «Дефіцит» на Ярвалу. Окрошку тут готують з лікарською ковбасою і домашнім курчам. Коштує страва 89 грн.
«Любимый дядя»
У закладі «Любимый дядя» на Паньківській готують окрошку з куркою (138 грн), телятиною (168 грн) і креветками (198 грн).
«Мацоні»
У грузинському кафе-сироварні пропонують окрошку з мацоні. Окрім того, у рецепті відварений язик, свіжі огірок і редиска, зелена цибуля, картопля, гірчиця та грузинські спеції. Ціна – 82 грн за 350 г.
Фото: 1 – Barvy; 2 – «Жизнь замечальных людей», 3 – «Трішки більше»; 4– «Канапа»; 5 – «Дефіцит»; 6 – «Любимий дядя»; 7 – «Мацоні».