Гід18 закладів, які відкрили у Львові навесні 2018
Акваріум з акулами, «лабараторія» і піца: головні заклади сезону у місті

The Village Україна розповідає про головні заклади, які розпочали роботу у Львові навесні.
Tisto
Нова піцерія-пастерія на Староєврейській від засновників бару «БудьMore». Основними продуктами тут є страви з тіста, а саме – паста і піца з дров’яної печі. За процесом приготування можна спостерігати із зали. Також у закладі подають коктейлі в пляшечках, які можна взяти з собою.

«36По»
формат: ресторан
відкриття: березень
де: площа Ринок, 36
коли: 12:00-02:00 (пивний ресторан і ресторан нової української кухні), 17:00-00:00 (рибний ресторан)
П’ятиповерховий ресторан на площі Ринок, у якому поєднали кілька концепцій. Перші два поверхи займає пивний ресторан з десятьма видами пива власного виробництва. На третьому поверсі працюють рибний ресторан і винна кімната. На четвертому і п’ятому поверхах подають авторські страви нової української кухні. У закладі дві дитячі кімнати, одна з яких є міні-рестораном, а друга – вертикальним кінотеатром. Також у «36По» знайшли місце для акваріума з живими акулами. Заклад отримав назву на честь Юзефа Понятовського, який певний час володів цією кам’яницею.

OMNOMNOM
Львівські франчайзі Vegano Hooligano торік вирішили відмовитися від франчайзу і відкрити кафе на тому ж самому місці, повністю змінивши концепцію, інтер’єр та назву. OMNOMNOM залишився вегетаріанським закладом, однак в асортименті з’явилися вино і кава від «Світу кави». Тепер тут більше посадкових місць. Також додали музику на вінілових платівках і почали проводити вечірки.

«Альтернативна кава»
формат: кав’ярня to-go
відкриття: березень; квітень;
де: проспект Свободи, 1/3; перетині вулиць Менделєєва та Франка;
коли: 08:00-21:00 (будні), 09:00-21:00 (вихідні)
Навесні розпочали роботу два нові кіоски від «Альтернативної кави». Концептуально вони не відрізняються від тих, що розташовані на вулиці Дорошенка та Київській. Подають еспресо та напої з молоком на його основі, а також каву, приготовану альтернативними методами. До них – випічка від пекарні «Сам Смак» і домашніх майстрів. Над дизайном кіосків працювала Іра Полянська. Як і на попередніх локаціях, час від часу тут влаштовують вуличні вечірки. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Punkt
Міське кафе від засновника закладів «Корки та крихти» та Deliсateka. Сніданки тут подають увесь день, а з 09:00 до 11:00 до кави додають безкоштовний сніданок. В основному меню є сендвічі, салати та перші страви. Після гастрономічної колаборації з київським Bistro Bistro додали ще й хот-доги. Також у закладі регулярно проводять Punkt Meeting – зустрічі з цікавими людьми. У підвалі закладу – невеликий бар. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Grand Solie
Ресторан оновленого «Гранд-Готелю», який відкрили наприкінці березня. Його шеф-кухарем став Олексій Чумовицький. У закладі готують страви європейської кухні, які подають як у форматі звичних сніданків та обідів, так і для святкових бенкетів. У червні розпочне роботу літня тераса ресторану.

«Це фалафель, крихітко»
формат: стритфуд
відкриття: квітень
де: вулиця Староєврейська, 10
коли: 11:00-22:00 (з понеділка по п’ятницю), 11:00-23:00 (вихідні)
Оновлений стритфуд на Староєврейській. Раніше на цій локації був заклад «Жовтий віслюк», але нові власники змінили концепцію і назву. Тепер тут подають лише вегетаріанські страви: фалафель і три види хумусу. Запивати страви пропонують лимонадом власного приготування або Club-Mate. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Cannoli Wine Club
Винний бар, у карті якого понад 100 позицій вина. Шість із них щодня доступні на розлив. Його радять доповнити солодкими чи солоними італійськими трубочками канолі. Також тут подають сніданки, супи та інші гарячі й холодні закуски. Крім того, у закладі пропонують різноманітні сири.

Capriccio
Власники називають Capriccio «закладом, у якому готують справжню домашню італійську кухню». У меню лише класичні італійські страви, їх поєднали з популярними коктейлями. Окрасою інтер’єру стала відкрита цегляна кладка та великі вікна.

MolodoZeleno
Новий заклад неподалік ТЦ «Форум» вміщує понад 200 осіб, ще додаткові 90 місць – на літній терасі. Засновників надихнули фестивалі вуличної їжі з демократичною атмосферою, музикою, їжею та пивом. В інтер’єрі використали вуличні елементи: бетон, бруківку, ретро-гірлянди, фанерні подіуми та багато зелені. Дизайн розробила команда Слави Балбека 2B.Group. Меню займався Олексій Якутов. Основою кухні стало м’ясо, для цього на вулиці встановили двометровий аргентинський гриль. У барі пропонують власні три сорти пива, авторські коктейлі, вино та лимонади. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Kazzka
Ще один новий проект Костянтина Форкера, засновника Deliсateka. Цього разу – монопродуктовий формат неаполітанської піцерії. Тісто для неї ферментують щонайменше півтори доби, аби в результаті отримати піцу з пухкими бортиками. У меню є вісім видів цієї страви, а також антіпасті й десерти. Пити пропонують каву та вино – для цього зібрали колекцію різнобарвних келихів. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.

Budzzini
Міське кафе на вулиці Дорошенка – четвертий заклад Gazda Group та другий з однойменною назвою. Тут подають піцу, пасту, бургери, супи та салати. Також у меню фірмові лаваші. Серед напоїв переважає алкоголь: вино, коктейлі, наливки та пиво. Але можна знайти й квас, узвар, чаї та каву. Заклад працює цілодобово.

Garage 04
Новий паб на пішохідній вулиці Леся Курбаса. Спеціалізація – розвага гучних компаній. У меню пиво та закуски до нього, стейки, а також міцний алкоголь. У закладі регулярно транслюють футбольні матчі.

«Фляшка Кляйна»
формат: ресторан
відкриття: травень
де: проспект Свободи, 25 (вхід через браму)
коли: 12:00-00:00
Концептуальна ресторація певний час працювала на вулиці Вірменській, а тепер повернулася за новою адресою. Фірмові страви, напої та незліченні пляшки Кляйна можна знайти на проспекті Свободи. У меню гарячі та холодні закуски, бургери, а також страви з гриля. Є чималий вибір вина та фірмові коктейлі.

StreetV
Ще одне кафе за межами центру міста, неподалік вулиці Героїв УПА. Тут пропонують каву та чаї, сендвічі, брускети і пасту. З 12:00 до 15:00 тут діють бізнес-ланчі: на суп дня та пасту або сендвіч – знижка 10%.

«Зелений змій»
Власники звуть цей заклад «лаБАРаторією львівського смаку». Тут подають страви львівської кухні та незвичні напої. Наприклад, абсент, зелене пиво та сім видів зелених настоянок.

«Говорить Львів»
Новий ресторан неподалік Оперного театру. З 10:00 до 12:00 тут подають сніданки, серед яких гофри, брускети та спаржа. Решту часу можна смакувати холодні закуски та салати, два види супів і гарячі страви з риби, птиці й телятини.

Фото: 1 – Tisto, 2 – «36По», 3 – OMNOMNOM, 4 – «Альтернативна кава», 5 – Punkt, 6 – Grand Solie, 7 – «Це фалафель, крихітко», 8 – Cannoli Wine Club, 9 – Capriccio, 10 – MolodoZeleno, 11 – Kazzka, 12 – Budzzini, 13 – Garage 04, 14 – «Фляшка Кляйна», 15 – StreetV, 16 – «Зелений змій», 17 – «Говорить Львів», обкладинка – Grand Solie