ГідШвидка користь: 10 закладів здорового фастфуду
Де швидко та смачно перекусити в Києві
The Village Україна зібрали заклади формату фастфуд, що пропонують здорову їжу у Києві.
Green 13
Фудточка на Бессарабському ринку із виключно вегетаріанською їжею. У закладі готують традиційний фалафель та різні види ролів: наприклад, із гарбузом чи тофу. Є сезонні пропозиції фалафеля із зеленим горошком чи соусом ламінарія.
Окрім того, Green 13 пропонує веганські бургери, супи, хумус з овочами та солодощі. Також є різні види фруктових чаїв та кава на соєвому молоці. Усі страви можна з’їсти на місці (є лавки та столики) або взяти з собою. У закладу є доставка по Києву.
Заклад на Ярвалу, що функціонує за принципом здорового фастфуду. За словами директорів, головна місія Mira Cafe – зробити швидке харчування доступним та якісним. Для цього в закладі використовують лише натуральні інгредієнти, а термін придатності більшості продуктів не перевищує доби. Як виняток – низка кондитерських виробів на кшталт печива та десертів. Основним продуктом MIRA Cafe є сендвічі. На вибір пропонують бутерброди з куркою, телятиною, лососем, тунцем і хумусом. Із собою подають трикутні сендвічі у пластиковій «пірамідці», а салати та різні гарніри – у картонних коробочках. Десерти на кшталт пудингів та йогуртів з начинками продають у пластикових стаканчиках, які легко брати з собою.
ДЕ: вулиця Сагайдачного, 24
Графік роботи: 08:00-22:00 (з понеділка по п'ятницю); 10:00- 22:00 (субота і неділя)
Заклад здорового та швидкого харчування на Сагайдачного, що позиціонує себе як naturally fast. У МОМО велика кількість пропозицій перших та других страв для м’ясоїдів і вегетаріанців. Також заклад пропонує різні види ролів та здорових солодощів без цукру. Є різні види чаїв та кава на соєвому молоці. Усі страви запаковані у зручний формат take-away, зберігаються у спеціальних холодильниках. У закладі також є пропозиції меню для студентів зі знижкою.
Orang+Utan
Мережа вегетаріанських закладів, яка позиціонує себе як сендвіч-бар та їжа на виніс. У кафе пропонують близько десяти видів сендвічів із класичними та оригінальними смаками: від фалафеля до сейтану та кайсо. Також в Orang+Utan можна спробувати салати, традиційний хумус, супи, смузі та десерти. Є пропозиції із незвичними напоями, як-от кероб з бананом чи цикорій із халвою. У закладу є доставка по Києву, проте зверніть увагу на перелік станцій метро, які входять у зону доставки.
Новий заклад на Подолі Hum:Hum позиціонує себе як «перша українська хумусія у форматі фастфуд». У закладі пропонують різні види хумусу: від класичного до авокадо та буряка. До хумусу можна замовити піту, яка є на вибір у п’яти варіаціях: класична, мексиканська, азійська, італійська і солодка. Також у закладі подають супи, салати та фалафель-рол. Окрім того, у Hum:Hum є кава, чай та алкогольні напої. Усе готують швидко, є опція to-go.
Simple.
Заклад у форматі фастфуду на Саксаганського, де готують швидку та здорову їжу із сезонних продуктів. У кафе готують велику кількість страв: від сніданків та закусок до перших страв, гарнірів та десертів. Є позиції для вегетаріанців, наприклад, фалафель, хумус із печеними овочами чи овочеві супи-пюре. Є корисні солодощі без цукру та випічка власного виробництва. Тут пропонують і велику кількість напоїв – від компоту до комбучі та сезонних смузі. Традиційно заклад виділяє головні сезонні інгредієнти для свого меню. Усі страви подаються у зручній упаковці на виніс.
One Planet
Вегетаріанський заклад не так давно переїхав з Воздвиженки на вулицю Малу Житомирську та оновив меню. У весняному меню є перші та другі страви, наприклад, крем-супи, тако, тортильї та веганські биточки. Є пропозиції із бездріжджовими овочевими пирогами та двома видами «Наполеона»: солодкий з кокосовим кремом чи солоний із селерою та грибами. Усе готують швидко, страви можна взяти з собою. Окрім того, заклад пропонує доставку та кейтерінг.
Salateira
Велика мережа салат-барів, у яких готують швидку здорову їжу. У закладі є готові позиції салатів, паст і супів, але в кожного відвідувача є можливість самотужки скласти страву з наявних інгредієнтів. Усі страви готують на очах у відвідувачів, є безкоштовна вода та сезонні фрукти. Є окремі пропозиції для вегетаріанців, наприклад, кус-кус та кіноа з різними добавками. Також у Salateira часто оновлюють меню, додаючи сезонні страви.
ButerbrodVstakane
Веганський заклад на Воздвиженці, що позиціонує себе як ресторан-буфет. Тут пропонують супи том-ям, салати, роли з тофу, сендвічі та десерти. Є можливість з’їсти усе на місці або взяти із собою у пластиковій упаковці. Також тут продають комбучу та свіжі лимонади.
«Супкультура»
Фастфуд-мережа, головна фішка якого – різні види супів у хлібному стакані. Нині у Києві працює два заклади мережі: біля Золотих воріт та на вулиці Федорова. У «Супкультурі» пропонують велику кількість крем-супів, що змінюються залежно від сезону. Так, у закладі пропонують гарбузовий, гаспачо, сирний, грибний та інші види. Сам хлібний стаканчик готують з рисового чи гречаного борошна, без дріжджів. Також додають натуральні харчові барвники, наприклад, буряковий та куркума. Стаканчик не розвалюється та не промокає.
Фото: 1 – Green 13; 2 – Женя Єврейський для The Village Україна; 3 – Юлія Вебер для The Village Україна; 4 – Orang+Utan; 5 – Анна Бобирєва для The Village Україна; 6 – Simple.; 7 – One Planet; 8 – Salateira; 9 – ButerbrodVstakane; 10, обкладинка – «Супкультура».