Гід18 закладів, які відкрили у Львові взимку 2017-1018
Китайські пельмені, малиновий глінтвейн і плов – що нового скуштувати у Львові
The Village Україна підбиває підсумки сезону і розповідає про заклади, що розпочали роботу у Львові цієї зими.
Green Garden
Власники називають Green Garden рестораном східної та паназійської кухні. Однак у меню закладу представлено і класичні сніданки: вівсяна каша та яєчні, а також італійські брускети, карпачо, пасти і страви з гриля. Однак найбільше місця у списку страв відвели східним супам, стравам з воку, а також суші та ролам. У закладі подають бізнес-ланчі. Усі страви можна замовити з доставкою, яка працює до 21:00.
«Живий хліб»
відкриття: грудень
де:
вулиця Дорошенка, 27
коли: 08:00-21:00 (з понеділка по п’ятницю), 10:00-21:00 (субота-неділя)
Нова пекарня, яку відкрили на вулиці Дорошенка, неподалік від кав’ярні Black Honey. Хліб тут готують на натуральних заквасках з італійського борошна. Для круасанів використовують французьке масло. Саме тому вартість випічки тут дещо вища, ніж в інших подібних закладах. Не менш прискіпливо власники ставляться й до вибору кави: зерна купують у «Світі кави» і готують за допомогою еспресо-машини марки Slayer.
«Живий»
Кав’ярня «Живий» – це продовження проекту пекарні «Живий хліб». Тут подають ту саму класичну французьку випічку, що й у пекарні, однак значно більше уваги приділяють каві. Пропонують кілька видів кави, приготованої альтернативними методами, каву в джезві, котру готують у гарячому піску, і, звісно ж, еспресо та напої на його основі. Їх готують за допомогою рідкісної леверної кавоварки La Marzocco Leva. Крім того, у кав’ярні встановили аудіосистему для програвання вінілів. Щоб потрапити до закладу, потрібно пройти від пекарні вулицею до номера 29 та зайти у двір.
«Пекар»
Другий заклад від власників кафе-пекарні, що розташована на вулиці Гнатюка. Концепція закладу залишилася незмінною: свіжа випічка та якісна кава від львівських обсмажувальників. Тут працюють з еспресо-машиною Victoria Arduino. Новий «Пекар» значно більший за попередника і розташований на об’їзній дорозі поблизу міста. Тому без власного транспорту потрапити сюди буде непросто.
Sinatra
Ресторан розташований подалі від центру міста. Тут регулярно відбуваються концерти джазових та кавер-гуртів. У меню закладу страви, які можна описати терміном «європейська кухня»: тут і класичні тартар і салат «Нісуаз», і смажений камамбер, і різноманітні види м’яса та риби на грилі, включно зі страусиним м’ясом та олениною. Окрім того, заклад має чималий вибір міцного алкоголю та вина зі Старого і Нового світів.
«Малинівка»
Монобрендова крамниця-кафе від холдингу «Акурат». Як зрозуміло з назви, головний інгредієнт тутешніх напоїв та страв – малина. У закладі пропонують різні малинові настоянки, малиновий глінтвейн, лікер і горілку на малині. Також можна скуштувати варення, конфітюр, джем, малиновий шоколад, ягоди в шоколаді, а також малиновий мед. Усе це можна спробувати безпосередньо у закладі або взяти з собою.
PloveHouse
Новий ресторан азербайджанської кухні на площі Соборній. Основу меню тут складає плов, однак порційно можна скуштувати лише кілька різновидів страви. Більшість варіантів пропонують у категорії «на замовлення» та готують у великому об’ємі – для корпоративних клієнтів. Ціна одної порції плову становить від 160 до 190 грн, а страва для компанії обійдеться вам від 799 грн за плов з гарбузом до 1999 грн за варіант із лососем. Також тут подають соління з Баку, традиційні рибні та м’ясні страви і долму.
«Львівська мануфактура кави»
Ще один заклад у львівській мережі, який відкрили на місці кав’ярні Coffeeshop Company. Тут готують каву у всіх можливих варіаціях: із молоком чи без молока, з сиропами, топінгами та ароматизовану. Також експериментують з приготуванням кави альтернативними методами. До напою пропонують сирники, тірамісу, мафіни та еклери.
Dr.Ink
Заклад розташований майже у центрі міста, на тихій вулиці Яна Жижки. Меню страв тут лаконічне: по три позиції салатів, холодних та гарячих закусок і других страв, а також бургер, суп дня і по два гарніри та десерти. Натомість алкогольних напоїв тут у кілька разів більше. Є віскі, бурбон, текіла, джин, настоянки, вино та розливне пиво. Окремо виділили коктейльну карту, яку розбили на три розділи: класика, нова класика та фірмові коктейлі.
«Оцет»
Своєю фішкою заклад називає використання у стравах понад десяти видів натурального оцту. Однак, на жаль, у меню не акцентують увагу на тому, який саме вид використано у тій чи іншій страві. Їжу, котру тут пропонують, не можна віднести до одної конкретної кухні. Тут і авторська інтерпретація том-яму, і хумус, і карпатські сири, і власноруч приготована паста й салат «Цезар». Важливий нюанс: користувачі сервісу Foursquare залишили чимало несхвальних відгуків про обслуговування у закладі.
Gazda
Цілодобове кафе поблизу проспекту Свободи. Тут подають чотири варіанти сніданків, а також піцу, бургери та інші страви, що пасують до пива. Окрім пива «Бургомістр», тут подають кілька видів міцного алкоголю, а також вино. Однак є в меню й безалкогольні напої та андрути, а також чизкейк на десерт.
«Скотина»
Ще один приклад децентралізації львівських закладів. Паб «Скотина» відкрили на вулиці Науковій. Назва однозначно вказує на те, що у меню можна знайти багато страв із м’яса. Однак, крім стейків та бургерів, тут подають суші, роли та суп Фо.
Little Green
Новий формат від засновників першого львівського вегетаріанського кафе Green. Тут готують швидкі веганські та вегетаріанські страви у форматі to-go. У закладі пропонують скуштувати локшину, супи, піти з фалафелем та вегі-бургери. Каву подають з коров’ячим чи соєвим молоком на вибір. Уранці, з 09:00 до 12:00, на усі страви та напої діє знижка 5%.
Jin Jіao
Віконечко з китайськими пельменями, яке відкрили на Староєврейській. Меню дуже лаконічне: два варіанти пельменів – із яловичиною та свининою. До них можна обрати солодкий, гострий або дуже гострий соус та один з трьох видів чаю чи газованих напоїв.
KaVa
Другий заклад від власників KaVa, що на Чупринки. Як і в першому закладі, тут подають кілька видів сендвічів та каву з різноманітними додатками. Також у кафе можна скуштувати суп і салат дня. Усі страви пакують з собою.
«Ресторація над Цукернею»
Продовження проекту кафе-кондитерської «Цукерня» у форматі обідніх страв. Тут пропонують страви різних народів, які населяли Львів, в інтерпретації шеф-кухаря Юрія Сенишина. Дизайн ресторації виконали у білих та блакитних тонах, доповнивши квітковим принтом на стелі в одній із зал. Аби потрапити у заклад, треба зайти у «Цукерню», що на вулиці Староєврейській, та піднятись на другий поверх.
Agrus
Пошук нового приміщення для веганської кондитерської Agrus, що тривав ще з осені, закінчився. З 22 лютого заклад працюватиме неподалік парку імені Івана Франка та скверу Святого Юра на вулиці Рилєєва. Концепція залишилася незмінною: здорові солодощі та випічка і сезонні страви. Окрім звичних семи видів рослинного молока, котрі раніше готували у закладі, тут можна буде скуштувати «золоте молоко» зі спеціями. Окрім того, у новому Agrusі готуватимуть еспресо та напої з рослинним молоком на його основі.
Bratello. Italian Grill Restaurant
Останнього дня зими на місці кафе Brown розпочне роботу новий заклад. Bratello – це італійський ресторан із безлімітом м’ясних страв та закусок. Заплативши фіксовану суму, гість отримає закуски, шматок піци, лазанью та п’ять різних м’ясних страв із гриля. Основу меню складатимуть італійські страви, а для безлімітного гриля використовуватимуть італійські маринади. Від попереднього формату тут залишаються свіжообсмажена кава та меню сніданків.
Обкладинка: PloveHouse, 1 – Green Garden, 2 – «Живий хліб», 3 – «Живий», 4 – «Пекар», 5 – Sinatra, 6 – «Малинівка», 7 – PloveHouse, 8 – «Львівська мануфактура кави», 9 – Dr.Ink, 10 – «Оцет», 11 – Gazda, 12 – «Скотина», 13 – Little Green, 14 – Jin Jiao, 15 – KaVa, 16 – «Ресторація над Цукернею», 17 – Agrus, 18 – Bratello. Italian Grill Restaurant