ГідДе їсти млинці на Масницю
Млинці, оладки та крепи – де у київських закладах шукати страви на Пущення
The Village Україна розповідає про заклади, у яких на цих вихідних можна буде скуштувати традиційні страви на Масницю.
Американські млинці у французькій пекарні-кондитерській Paul
В основному меню другого закладу французького франчайзу Paul на Городецького, який розпочав роботу на тижні, американські млинці з ягодами та кленовим сиропом (95 грн), французькі млинці з джемом чи нутеллою (95 грн), а також традиційні оладки з джемом і сметаною (95 грн). Окрема пропозиція у святковому меню на Масницю – крепи та млинці з телятиною і грушевим чатні.
Млинці з карамелізованими яблуками у Chicken Kyiv
Формат: ресторан української кухні
Де: вулиця Хрещатик/Заньковецької, 15/4
Коли: 08:00-02:00
У ресторані української кухні з куркою у центрі формату на Масницю пропонуватимуть, зокрема, млинці з лососем гравлакс, червоним кав’яром і соусом дор-блю (145 грн), з куркою, грибами і соусом ренч (115 грн), і з карамелізованими яблуками та кулькою ванільного морозива із праліне (115 грн).
Гречані оладки з оселедцем у Smorrebrod
У ресторані зі скандинавськими відкритими сендвічами поблизу Хрещатика на Масницю готуватимуть гречані оладки (60 грн) з різними додатками – вишневий джем (25 грн), чорнично-сметанний соус (25 грн), лимонний курд (26 грн) та оселедець «Матіас» (55 грн).
У неділю, 18 лютого, оладки будуть подавати цілий день, а у п’ятницю та суботу – до 13:00.
Млинці з біфштексом і шоколадно-горіховою пастою у Bassano
У сімейному ресторані на Великій Васильківській на Масницю готуватимуть млинці в асортименті – з шоколадно-горіховою пастою (55 грн), конфітюром (55 грн), а також із біфштексом і яйцями-пашот (180 грн) і лососем та червоною ікрою (180 грн).
Оладки фрітеле у Panna Pasticceria
Формат: ресторан італійської кухні/джелатерія
Де: вулиця Велика Житомирська, 6/11
Коли: 08:00-23:00
Традиційні італійські оладки фрітеле у Panna Pasticceria будуть подавати з джелато. Класичні варіанти – фрітеле в апельсиновому сиропі з карамельним соусом та горіхами (99 грн) та сирні оладки з бананом, теплим вишневим соусом та кулькою вершкового джелато (109 грн). Окрім того, малинові з теплим фісташковим соусом (155 грн) і смородиново-чорничні з теплим соусом із ягід і білого шоколаду (145 грн).
Млинці з апельсинами у ресторані Fabius
У заміському ресторані Fabius на Масницю влаштують вечірку, на якій пригощатимуть млинцями та хріновухою. У святковому меню від шеф-кухаря Джанні Тота – млинці з грибами та сиром рікота з власної сироварні (95 грн) і млинці з апельсинами (95 грн).
Млинці з фореллю та ікрою щуки у «Бессарабії»
У ресторані бессарабської кухні Дмитра Борисова на Масницю будуть готувати солодкі і солоні млинці. Серед іншого пропонують гречані млинці з сиром і кав’яром форелі (159 грн), млинці з крем-сиром та ікрою щуки (179 грн), із крем-сиром і кав’яром осетра (729 грн) і з лососем, руколою і вершковим мусом (129 грн). Із солодких пропозицій – солодкі млинці з вершковим маслом та абрикосовим і малиновим джемом (89 грн).
Фото: Обкладинка – Herson Rodriguez / Unsplash, 1 – Paul, 2 – Smorrebrod, 3 – Chicken Kyiv, 4 – Bassano, 5 – Panna Pasticceria, 6 – Fabius, 7 – «Бессарабія»