ГідБургери, хачапурі та овершейки: 10 закладів, які відкрили в Києві у січні 2018 року
Бар у галереї, Будапешт на Софіївській і Женя Михайленко у Gulliver
The Village Україна підбиває підсумки cічня і розповідає про заклади, які почали працювати у Києві.
One Little Coffee Shop
Формат: кав’ярня
Де: вулиця Софіївська, 6
Коли: з понеділка по п’ятницю – 08:00-21:00, з суботи по неділю – 09:00-21:00
Компактна локація, інтер’єр у світлих тонах і власник кав’ярні у ролі бариста – у One Little Coffee Shop орієнтувалися насамперед на затишок. Окрім того, надихалися у кав’ярні на Софіївській кавовою культурою Барселони і Будапешта. Американо у меню немає, але наполегливим прихильникам кофеїну відмовляти не стануть. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
«Цветочная лавка»
Формат: кафе
Де: вулиця Саксаганського, 13/42 (вхід із вулиці Шота Руставелі)
Коли: 10:00-22:00
«Цветочная лавка» – нове кафе на вулиці Саксаганського. Тут подають боули і пропонують яскраве тло для Instagram. Окрім здорової їжі та фотозони заклад має ще одну особливість – сніданки тут готують впродовж цілого дня. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
«Дом»
Формат: простір із баром, вегетаріанським кафе і майданчиком для вечірок
Де: вулиця Сагайдачного, 10/5
Коли: з понеділка по четвер – 14:00-00:00, з п’ятниці по неділю – 14:00-03:00
Заклад від засновників Vagabond Cafe & Vintage Corner називають багатофункціональним простором: у трьох залах підвального приміщення на Сагайдачного розташували кафе з вегетаріанською кухнею, бар і танцювальний майданчик. У планах керівників – вийти на цілодобовий режим і проводити у закладі заходи щодня. Детальніше про «Дом» – у новині The Village Україна.
MY! Burgers & Fries
Формат: моноформат бургерів
Де: ТРЦ Gulliver, Спортивна площа, 1-А
Коли: 10:00-22:00
Новий моноформат із бургерами у фудкорті ТРЦ Gulliver. У ролі виконавця – компанія Food vs Marketing шеф-кухаря Жені Михайленка. Керівник Noodle vs Marketing i Banh Mi vs Marketing запустив проект і організовував роботу закладу. Наразі у меню доступні сендвіч із куркою і бургери чотирьох видів: із беконом і чедером, беконом і цибулею, а також із синьою цибулею, маринованим огірком і томатом та тофу. Детальніше про MY! Burgers & Fries – у новині The Village Україна.
«Ципа Taphouse»
Формат: паб
Де: вулиця Ярославів Вал, 16
Коли: з понеділка по четвер – 13:00-00:00, з п’ятниці до неділю – 13:00-01:00
Паб від пивоварні «Ципа TapHouse» з крафтовим пивом, настоянками та сидром розпочав роботу на Ярославовому Валу. Зокрема, у карті є позиція «сидр дубовий». Серед закусок – фалафель, хот-доги з оселедцем і тушковане м’ясо у пивному соусі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Кав’ярня Blimey зі сніданками та донатами на вулиці Льва Толстого. Особливість закладу – овершейки. Це мілкшейки з доданням солодощів на кшталт донатів і печива. Окрім того, у Blimey пропонують боули та американські донати. Крім звичайних пончиків (зокрема, зі смаками ківі, чаю з лимоном і нутелли), подають солоні – з беконом, авокадо і брі. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
It’s Not The Louvr Gallery Bar
Формат: галерея-бар
Де: вулиця Липинського, 4
Коли: з понеділка по п’ятницю – 12:00-22:00, субота-неділя – 12:00-02:00
It's Not The Louvr поєднує формати галереї і бару. У закладі на Липинського подають авторські коктейлі та французькі гречані млинці. За словами керівників, тут будуть представлені картини сучасних художників та влаштовуватимуть дружні вечірки із виступами діджеїв. Для вегетаріанців передбачена вега-гастро-лінія. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Pro.Каву
Формат: кав’ярня
Де: вулиця Ярославська, 6
Коли: з понеділка по п’ятницю – 08:00-20:00, субота-неділя – 10:00-18:00
Кав’ярня з макаронами і простором для хендмейд-майстрів розпочала роботу на Подолі. Незабаром у меню обіцяють додати сендвічі та raw-десерти без цукру і термічної обробки. Офіційно заклад відкриють у лютому. Детальніше про кав’ярню – у новині The Village Україна.
«Зазіко»
Ресторан грузинської кухні, розташований між Кудрявським та Вознесенським узвозами. У меню – традиційні страви на кшталт хінкалі та хачапурі. Національні страви готують за старовинними рецептами, кажуть у «Зазіко». Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Новий заклад на Антоновича поєднує два формати: ресторан Normal із баром і простір Abnormal для вечірок. Вечірки влаштовуватимуть тричі на тиждень – у четвер, п’ятницю та суботу. Офіційно заклад почне роботу в лютому. Детальніше про ресторан – у новині The Village Україна.
Фото: Обкладинка – Giphy, 1 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 3 – «Дом» / Facebook, 4 – Food vs Marketing, 5 – «Ципа TapHouse» / Facebook, 6 – Blimey / Facebook, 7 – It's Not The Louvr / Facebook, 8 – Pro.Каву / Facebook, 9 – «Зазіко» / Facebook, 10 – Normal / Facebook