ГідНові заклади у Львові: що відкрили восени 2017
Тапас, незвичні вареники та крафтове пиво – 13 нових закладів Львова
The Village Україна підбиває підсумки сезону і розповідає про заклади, що розпочали роботу у Львові цієї осені.
Стейк-хауз, що розташований у торговому центрі Victoria Gardens. Окрім звичних зал ресторану, тут облаштували лаунж-зону, де можна курити кальян. У меню закладу – стейки, ковбаски, бургери, а також немалий вибір сніданків, закусок, супів і навіть пасти. На барі: віскі, кальвадос, коньяк, а також вина зі Старого й Нового світів. У «Антрекоті» регулярно проводять вечірки, запрошують діджеїв.
Наливкарня
відкриття: вересень
Де: вулиця Братів Рогатинців, 37 (вулиця Староєврейська, 34)
Коли: з 15:00 до 01:00
Нове творіння холдингу «Акурат» – заклад, у якому подають наливки та мікси з них, а також авторські закуски. Тут можна скуштувати понад 20 наливок власного виробництва. «Наливкарня» розташована у кам’яниці, котру побудували 1631 року. В закладі регулярно транслюють футбольні матчі.
Тут готують кольорові вареники з нестандартними начинками (наприклад, з беконом, капустою та ворчестерським соусом). Власники запевняють, що їх не заморожують перед приготуванням. До вареників пропонують додавати один із семи соусів або пармезан. Також у меню закладу можна знайти салат з хумусом та Маrusя-рамен – курячий суп з м’ясними варениками. На десерт – гранола з чіа або пиріг банофі, а запивати це все рекомендують компотом. У суботу та неділю діє акція – дітей до семи років частують варениками безкоштовно (за умови, що дорослий, котрий привів дитину, замовив будь-яку порцію вареників).
Tapas Papas
відкриття: жовтень
Де: площа Соборна, 2
Коли: з понеділка по четвер з 11:00 до 23:00, з п’ятниці по неділю з 12:00 до 00:00
Демократичний та компактний бар з вином та іспанськими закусками на площі Соборній. Тут можна скуштувати розливні та пляшкові вина, котрі пропонують доповнювати пінчосами – тобто тапасами на багеті, або бандерільяс – версією закуски на шпажках. Також у меню м’ясна та сирна тарілки й декілька позицій іспанських гарячих страв. У списку десертів є чурос з морозивом.
Vinoteca Praha Wok&Wine
Vinoteca Praha Wok&Wine – це нова версія ресторану та кав’ярні «Прага», що на початку вулиці Курбаса. Як зрозуміло з назви, тепер заклад має два основні акценти: велику винотеку та східну кухню. Окрім страв, приготованих у воку, тут можна скуштувати стейки та паелью. Вино з крамнички, що на першому поверсі, можна купити додому, а можна відкоркувати й випити прямо у залі – жодних доплат за це не передбачено.
Новий коктейль-бар, розташований на вулиці Федорова (з боку Староєврейської). Тут пропонують як класичні, так і авторські коктейлі й безалкогольні напої. Є чималий вибір сезонних гарячих алкогольних напоїв. Доповнювати їх варто такос або салатами, невдовзі планують додати бургери. Попри невелику площу закладу, тут часто проводять вечірки.
Заклад, що відкрився на місці, де раніше був легендарний паб «Христофор» – на розі вулиць Вірменської та Федорова. Власники називають його «мисливським будиночком у центрі міста» і, як не важко здогадатися – він повністю присвячений лікеру «Єгермайстер». У меню – напої на його основі, шоти лікеру за спеціальною ціною та інші коктейлі. Інтер’єр прикрашають голови оленів і атмосферне освітлення.
Єдиний повністю веганський стрітфуд міста переїхав і став повноцінним кафе. Щоправда, окрім локації майже нічого не змінилось. У меню й надалі веганські хот-доги, кава з рослинним молоком та чаї, а також десерти, асортимент яких регулярно оновлюється. До списку напоїв додали fittz-колу. А ще у закладі можна придбати веганські продукти, трав’яні чаї, листівки й наліпки та етичну косметику.
Новий проект від власників мережі кондитерських Sho.co. У закладі на проспекті Шевченка шеф-кухар Євген Сушко попрацював над легкими форматами – бургерами та пітами з начинкою. Окрім них, у меню Izi легкі сніданки та солодощі від Sho.co. Також у закладі є десять позицій класичних коктейлів.
Золотий колос
відкриття: листопад
Де: проїзд Крива Липа, 6
Коли: 12:00-22:00 (час роботи кухні)
(неофіційна сторінка)
Другий заклад від власників пивбару «Човен». «Золотий колос» засновники описують, як «брутальний бар у східно-берлінському стилі, коли треба пити стоячи». Як і в «Човні», тут 16 кранів з крафтовим пивом та сидром, а також закуски до пива та піца в меню. Заклад планують зробити більш демократичною варіацією крафтового пабу для тих завсідників «Човна», котрі звикли проводити час біля барної стійки. У «Золотому колосі» пропонуватимуть більш масові та популярні сорти крафтового пива, тоді як у пивбарі на Вірменській додаватимуть більше позицій для пивоманів, які всерйоз цікавляться цією темою.
Кав’ярня-простір для мандрівників у дворику неподалік Оперного театру. Тут можна випити каву, чай або какао з печивом та придбати корисні дрібнички, котрі знадобляться в подорожах. Окрім того, тут регулярно проводять зустрічі з мандрівниками, кінопокази та навчальні івенти. Зали простору можна орендувати для власних потреб.
Відпочинковий комплекс у парку імені Богдана Хмельницького, створений засновниками ресторанного холдингу «Акурат». У меню змішали усе: від локальних страв до гриль-меню та елементів японської кухні й осучасненої версії олів’є. Те ж саме і з баром: можна обрати напій з чималого списку коктейлів, а можна з не меншої винної карти. За розваги у Park. Art of Rest відповідають львівські діджеї та резиденти з інших міст.
Ще один стрітфуд, який вирішив стати повноцінним закладом. Після появи столиків та офіціантів Salalat вніс зміни до меню. Тепер, окрім пасти, супів та салатів, тут є сніданки, фреші, а також п’ять варіантів десерту. Комбо-пропозиції, які дають змогу придбати за зниженою ціною суп і салат, салат і пасту або пасту і суп, тепер можна замовляти не лише в обідній час, а впродовж усього дня.
Фото: Salalat, Антрекот, Park. Art of Rest, Наливкарня, Маrusя, Tapas Papas, Vinoteca Praha Wok&Wine, БудьMore, JagerWald, Dogs Like Ducks, Izi cafe, Золотий колос, Traveller Lviv