Гід10 закладів, які відкрили в Києві у листопаді
Нова раменна, одеські макарони та норвезькі суші
The Village Україна підбиває підсумки листопада і розповідає про заклади, які почали працювати у Києві.
Нове місце з раменом відкрили на локації, де раніше продавали суп Фо і пастрамі-сендвічі – Bite&Go на бульварі Тараса Шевченка. Відповідає за Slurp той самий власник – співзасновник бару Loggerhead і ресторану Tin Tin Владислав Максимов. У його партнерах, зокрема, колишній шеф-кухар Tin Tin Євген Мензелевський. Керівники Slurp кажуть: хочуть популяризувати раменну культуру в Києві так само, як раніше зробили трендом Фо. При цьому орієнтуються на берлінський Cocolo Ramen. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Make My Cake
Другий заклад з одеськими макаронами у Києві – після кондитерської на Мечникова, що відкрилася влітку. Можна сказати, що до цього закладу ми йшли ціле життя», – розповідає співвласниця і бренд-шеф Make My Cake Вікторія Гладченко. Місце між станцією метро «Хрещатик» і театром Франка поєднує формати кондитерської і кав’ярні, а ще тут можна скуштувати легкі страви, відомі за одеським рестораном Frebule. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
MIRA Cafe – новий заклад на вулиці Ярославів Вал, у якому можна взяти з собою легкі сендвічі чи салати. Власники називають концепцію ресторану «здоровим фастфудом». В асортименті закладу легкі страви: зокрема, салат із куркою, сендвіч із тунцем та інші варіанти для бізнес-ланчу. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Guramma Italiana – новий ресторан італійської кухні на Дніпровському узвозі, поблизу парку Слави, від власників закладу ESHAK. Це великий заклад, що може вмістити до 150 людей. За кухню у ресторані відповідає італієць Роберто Д’Оттавіо. У меню серед іншого піца, паста, спагеті та стейки. Детальніше про заклад – тут.
Egersund Seafood
Третій заклад норвезької мережі Egersund Seafood у Києві – після локацій на Позняках і в ЦУМі. Виділяє місце у торговельно-розважальному центрі Skymall формат магазину-ресторану. Тобто тепер морепродукти можна не лише придбати і взяти з собою, а й скуштувати на місці. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Перший самостійний заклад Meiwei за межами АЗК «ОККО». У ресторані паназійської кухні подають рис-вок та локшину-вок, дім-сами, традиційні супи і бао. Спрінг-рол із куркою можна скуштувати за 65 гривень, а суп Кук Су – за 69 гривень. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Ще одна точка з хот-догами Bistro Bistro від ресторатора Яна Монастирського на Великій Васильківській – в арці поблизу ресторану «Життя видатних людей». Інші заклади мережі – на перехресті вулиць Франка та Хмельницького, а також у Nevinniy Bar на Шота Руставелі і в ТРЦ Lavina Mall. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Нова піцерія на Нижньому Валі – зі спеціалізацією на неаполітанській піці. Власники закладу кажуть, що приділяють увагу не інтер’єру, а кухні. Піцу у One More Pizza можна придбати за 99-200 гривень.
Особливість нового бару на Бессарабці – домашні настойки. В асортименті смаки лимону, вишні та медового віскі. «Наближається зима, і ми вважаємо, що грітися краще за все алкоголем з друзями в гарній компанії. Але ми поважаємо стару культуру вживання саме настоянок та хочемо нести її людям, а новомодні бари з віскі-сауєрами нам набридли», – анонсували відкриття «Корінь Бару» власники. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Wave Coffee
Формат: кав’ярня
Де: Житній ринок, вулиця Верхній Вал, 16
Коли: 08:00-18:30 (понеділок – вихідний)
Нова кав’ярня на Подолі у приміщенні Житнього ринку. Wave Coffee можна знайти праворуч від центрального входу до ринку. В асортименті кава, чай і какао. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Обкладинка: Meiwei