ГідЗаклади, які відкрили цього літа у Києві
Понад 20 нових київських місць – від ресторанів до кіосків
The Village Україна підбиває підсумки сезону і розповідає про найкращі заклади, що почали працювати у Києві цього літа.
Hangover. Похмілля під ключ
«Наше місце – це похмілля під ключ. Ми організуємо вам похмілля, але одразу пропонуємо варіанти, як позбутися його наслідків», – розповідають про Hangover співвласники. Крім того це заклад, до якого можна прийти, аби влаштувати собі cheat day: забути про дієту за тарілкою мак-н-чизу чи пончиків. Крім величезного стола, стільниця якого виготовлена з колишніх дерев’яних сходів на Андріївському узвозі, розташуватися можна на терасі. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Musafir. Великий ресторан кримськотатарської кухні
Мережу ресторанів кримськотатарської кухні з Бахчисарая до Києва перевезла родина Сеітвелієвих. Заклад на Хмельницького – вже друге місце Musafir у столиці. Виділяють його насамперед розміри – три поверхи і понад 300 посадочних місць. Традиційні страви готують у мангалах і спеціальних печах. Люля-кебаб, плов, а також суп із яловичих ніжок пача шорбаси – фірмові страви кафе. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Mimosa Brooklyn Pizza. Американський варіант піци на Бессарабці
Увечері в піцерії тісно і гучно – як і повинно бути у справжньому італійсько-американському ресторані. Основні позиції в меню – піца на коржах тривалої ферментації. Та пропонують й інші страви італійської кухні, а також велику карту коктейлів і вина.
Tartine. Фламандські відкриті сендвічі на Ярвалу
Тартіни – універсальні відкриті бутерброди, які знають не лише у Європі, а й у всьому світі. В Україні популяризувати ці сендвічі вирішив власник мережі Boulangerie. На вибір пропонують, зокрема, тартіни з оселедцем, ростбіфом і хумусом. Повноцінне ресторанне меню – на терасі закладу. Окремо працює бейкері з випічкою і десертами. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Panna Pasticceria. Джелато та сицилійські десерти
Джелатерія, остерія, а також близько 80 видів десертів – у новому місці на Софійській площі. За страви відповідає дует майстрів: італієць Вінченцо Мантія та киянка Людмила Казмирчук. На початку серпня заклад оновив меню сніданків, тепер його головна зірка – італійські оладки фрітелле. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Mама Манана. Новий заклад на Південному вокзалі
Мережа ресторанів грузинської кухні розширюється: новий заклад відкрили напроти Південного вокзалу. У меню при цьому додали нові позиції. За словами організаторів, це «рецепти з пляжів Батумі». Зокрема, нові види хачапурі, а також кіндзамарі і тевзі баже.
Азійська кухня
CHANG. В’єтнамська бістрономія
Перше місце із хвилі в’єтнамських закладів, що відкрилися у Києві влітку. Формат бістрономії передбачає відносну демократичність цін і швидкість подачі страв. Основні позиції в меню – суп Фо, курячі ніжки Каррі Ґа та неми на вибір. Інтер’єр від Loft Buro прикрасили традиційними в’єтнамськими мотивами – зокрема, буддійськими барабанами. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Tin Tin. В’єтнамський ресторан на велотреку
Розташований прямо на території велотреку заклад – перший у Києві ресторан в’єтнамської кухні. До південноазійських страв у Tin Tin підходять як до делікатесів: увечері, наприклад, подають лише ф’южн-меню, у якому традиційні в’єтнамські страви поєднують з французькими та українськими традиціями. Відповідає за кухню шеф Євген Мензелевський, що понад два роки працював кухарем у Ханої. За барною стійкою – люди з досвідом роботи у Loggerhead. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Indokitai. Колоніальна кухня на Пейзажній алеї
Продовження моди на південноазійську кухню в Києві. У цьому випадку – без прив’язки до конкретної країни. Кухня і естетика французького Індокитаю передбачає, зокрема, рибу по-в’єтнамськи, лаоське курча та устриці з соусом Нам Джим. Літній майданчик закладу має краєвид на Пейзажну алею.
В’єтнамський Привіт. Кіоск із в’єтнамською кухнею на Бессарабці
На відміну від інших закладів із в’єтнамською кухнею CHANG і Tin Tin, це місце є кіоском. Розташування на Бессарабському ринку, демократична цінова політика і стилізація під недорогі ханойські кіоски – принципові рішення власників, відповідальних і за «Китайський Привіт». Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Бари
Regenschirm. Бар від власників Parasolka
Відомий бар Parasolka закрили восени 2016 року. Тепер спокій на Подолі порушують на вулиці Хорива – Parasolka змінила розташування і стала Regenschirm. «У нашому арсеналі більше квадратних метрів, великий асортимент алкоголю і непоганий звук. А ще – надзвичайно смачна кухня», – коментує співзасновник Богдан Шолох. Меню закладу склав колишній шеф-кухар літпабу «Крапка Кома» Віктор Петренко. Детальніше про бар – у рубриці «Нове місце».
Barbara Bar. Новий інтер’єр і меню
Barbara Bar – заклад, розташований поруч із концертним майданчиком Atlas. У серпні він змінив інтер’єр і меню. У процесі власники відмовилися від сніданків. «Тепер «Барбара» є гастро-баром, у якому можна повноцінно поїсти, відпочити чи зустрітися з кимось», – коментує керівниця Тетяна Могила. Вона пишається, що за одним зі столів під час Atlas Weekend-2017 обідали, зокрема, учасники гурту Kasabian. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Enjoy Wine Bar. Устриці і вино
Французькі, італійські та іспанські вина, а також устриці – у нове місце на Інститутській треба йти за цими делікатесами. Крім того у меню великий вибір закусок: від порчетти до маци із чорним кав’яром.
Вегетаріанські заклади
Savage Food. Вегетаріанське кафе на території Closer
«Ми подумали, що тут для повного щастя не вистачає їжі», – коментує арт-директор Closer Тимур Баша. Кафе з супами, салатами і вегетеріанськими хот-догами є авторським проектом резидента арт-простору Alex Savage. Облаштували його на дерев’яній конструкції, що залишилася на території після фестивалю Strichka. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
КОЛО. Веганський заклад на Подолі
Власники називають КОЛО «сімейним рестораном майбутнього». «Знання людства про користь м’яса, молока і сиру є атавізмом», – стверджує співзасновник кафе Андрій Гонтовий. Шеф-кухар закладу – єдина сертифікована спеціалістка в Україні, що закінчила американську серію курсів для веганських кухарів. У меню – винятково веганські страви. Зокрема, бургер із тофу та шоколадний мафін із полуницею. Працює ресторан і на доставку – здебільшого, Подолом.
Кіоски
Das Ist Gut. Німецька шаурма на Гончара
Куряча і вегетаріанська шаурма, а також німецька кола Fritz – у новому місці поблизу Пейзажної алеї. «В основі позицій – фермерська курка, яку з самого початку готують як курку гриль. Готова курка обривається, і вже відокремлене м'ясо кладеться в шаурму», – діляться рецептами у Das Ist Gut. Детальніше про заклад – за посиланням.
П.Пельмені. Пельмені в асортименті на Бессарабці
Варені, смажені, з яловичиною, свининою чи картоплею – пельмені на будь-який смак. Для гурманів є позиція з солодкими пельменями, які приправляють Nutella. Продають у кіоску і заморожені вироби з тіста. Детальніше про заклад – за посиланням.
WOWbubbles. Гонконзькі вафлі на Мельникова
Традиційний китайський десерт – вафлі з різними начинками. Зокрема, з морозивом, вершками і фруктами. Окремі позиції: лимонади зі смаком обліпихи та журавлини. Детальніше про заклад – за посиланням.
Кав’ярні
Buzz Place. Кава і бар на Воздвиженці
Відкриття: червень
Де: вулиця Дегтярна, 8
Коли: 09:00-22:00 (неділя – четвер), 09:00-01:00 (п’ятниця – субота)
Зранку Espresso & Cocktails Bar Buzz Place працює у форматі кав’ярні з меню сніданків. Після 15:00 у закладі починають робити коктейлі. Крім того на локації влаштовують публічні лекції. Наприклад, нещодавно до Buzz Place завітав архітектор Слава Балбек. Детальніше про заклад – за посиланням.
Make My Cake. Одеські макарони в Києві
Знамениті одеські макарони тепер можна знайти в окремому магазині Make My Cake у Києві. Крім того у закладі подають каву під брендом «Білий кит» – відомий за однойменними кав’ярнями в Одесі. Незабаром власники відкриють ще один, значно більший заклад у Києві.
Right Coffee Bar. Кортадо на Січових Стрільців
Відкриття: червень
Де: вулиця Січових Стрільців, 9-В
Коли: 08:00-22:00 (будні), 09:00-22:00 (вихідні)
Маленька локація, кава від європейських обсмажників зерен і призери національних чемпіонатів серед бариста. На відміну від більшості київських кав’ярень, тут подають кортадо і радо приймають домашніх улюбленців.
Без Дверей Espresso Bar. Кава на терасі
Напіввідкрита компактна локація з двома поверхами і терасою. Крім кави у закладі подають французькі солодкі пиріжки шу. На запуску кав’ярня працювала без меню і фіксованих цін, але вже встигла вийти з тестового режиму.
Фото: The Village Україна та закладів