ГідГід закладами, де їдять одесити (Одеса)
The Village Україна розповідає про одеські заклади, де їдять самі мешканці міста
The Lodge
Заклад знаходиться на вулиці Маяковського, яка часто випадає з класичних туристичних маршрутів, тому в The Lodge затишно і всі свої. В інтер'єрі – вінтажні меблі та картини. Тричі на тиждень по вечорах можна дивитись фільми, які проектуються на стіну в окремому залі. Сюди варто сходити на сніданок і спробувати фірмові сирники чи панкейки з бананом, кленовим або карамельним сиропом. Зверніть увагу на шпинатовий суп з дорблю та десерти – класичний Наполеон та шоколадний торт.
Ціни: сніданки – від 50 грн, панкейки – 65 грн,
салати – від 100 грн, основні страви – від 65 до 195 грн
Де: провулок Маяковського, 8
Коли: 9:00 – 23:00
Givi to me
Маленький хінкалі-бар. Тут сподобається любителям грузинської кухні та привітного обслуговування. М'ясні та сирні хінкалі коштують 7-10 гривень за штуку. Окрім того, тут вже двічі відбувалися бранчі з безлімітними хінкалі та лимонадом за 99 гривень. В меню зверніть увагу на сендвіч «цариці Тамари» з сиром, грушею, волоськими горіхами та медом.
Ціни: основні страви від 80 грн
Де: вулиця Рішельєвська, 9а
Коли: 11:00 – 23:00
Dizyngoff
Якщо ваша мета поїсти рибу в Одесі – в Dizyngoff ви знайдете тартар із філе тунця з мусом авокадо, севіче із марліна (риба із «Старий та море» Гемінгвея) або меч-риби, і врешті-решт – нещодавно в Dizyngoff почали готувати страви із вугря зі спаржею. Є супи – том ям з креветками і міні-кукурудзою та перцевий суп з сиром халумі.
Цей заклад люблять як за кухню, так і вечірки на вихідних. По п'ятницях та суботах в Dizyngoff запрошують діджеїв. І якщо вечірка триває – заклад може працювати аж до ранку.
Ціни: риба – 150-190 грн, супи – від 90 до 130 грн
Де: Катерининська площа, 5
Коли: 10:00 – 23:00, у субота та неділю – 10.00 – 02.00
Mao
Сюди варто зайти, якщо ви хочете поїсти швидко та любите східну кухню. В Mao великий вибір рисової, гречаної, пшеничної та яєчної локшини з морепродуктами, овочами та м'ясом. Варто звернути увагу на гречану локшину з морським коктейлем, бананом, арахісом та лимонно-імбирним соусом.
Ціни: локшина коштує від 60 до 115 гривень,
том ям на кокосовому молоці та з креветками – 145 грн
Де: вулиця Рішельєвська, 9а
Коли: 11:00 – 23:00
Moloko Bar
Заклад здорового харчування. В основі більшості страв – біойогурт. Є солодкі варіанти – з гранолою, фруктами та горіхами. І несолодкі – наприклад, неаполітанський трайфл з моцарелою, чері та базиліком, або скандинавський – із сьомгою, каперсами та чіпсами з водоростей.
Ціни: усі солодкі йогурти коштують 69 грн, солоні – 79 грн
Де: вулиця Ланжеронівська, 28
Коли: 9:00 – 21:00
True
Веганський та вегетаріанський ресторан. Тут готують без яєць, муки та цукру. Особливо популярні – десерти. Наприклад, сироїдні цукерки, кокосовий або мокрв'яний з курагою тарт. В True можна спробувати буріто з сиром тофу або бринзою та овочами. Тут є як класичні смузі, так і коктейлі на основі спіруліни (синьо-зелені водорості з великим вмістом білка), із додаванням авокадо, шпинату, вишні та банана.
Ціни: буріто коштує близько 100 грн, десерти – 70 грн,
основні страви від 80 до 150 грн
Де: провулок Сабанський, 1
Коли: 9:00 – 22:00
Frebule
Знаходиться на Французькому бульварі, близько до моря та канатної дороги. Винний ресторан відомий своїми дегустаціями по четвергах, на які варто записуватись за кілька днів. Гості куштують декілька видів вина, сиру та м'яса. Варто звернути увагу на філе міньйон та качку конфі.
Ціни: дегустація – 400 грн, основні страви від 95 до 275 грн
Де: Французький бульвар, 21а
Коли: 11:00 – 22:00