Підсумки року 20177 найкращих барів, які відкрили в Києві у 2017 році
Південно-Східна Азія, карусель і вино – у найкращих нових барах міста
The Village Україна продовжує підбивати підсумки року. Після визначення найкращих відкриттів року, а також кав'ярень і гастротрендів розповідаємо про бари, які почали працювати у Києві у 2017-му.
Podil East India Company
«По-перше – це East India Company, а по-друге – це “Поділ”», – каже співвласник Podil East India Company Адам Ховелл. Додає, що хотів відкрити не заклад з індійською кухнею, а бар у стилі Південно-Східної Азії. У барну карту включили паназійську класику та власні задумки. У меню серед іншого пропонують індійські, індонезійські та в’єтнамські страви, а ще – рисовий пудинг. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
De Bosch
Кому Босх, кому дебош – у барі на Шота Руставелі знайдуть підхід до кожного. Заснували заклад Яків Лівшиц (Aroma Espresso Bar), Віталій Кириченко (Pink Freud KYIV) та Ідан Фачіа, а його назву придумав письменник Антон Фрідлянд. За бар відповідають люди з досвідом роботи в «Алхіміку» і «Можжевельник». Головною особливістю De Bosch є інтер’єр у стилі робіт відомого нідерландського художника. Та виділяється й акцент на кухню: зокрема, тут вам можуть подати стейк. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Hangover
Hangover – це заклад, у який можна прийти, аби влаштувати собі cheat day: забути про дієту за тарілкою мак-н-чизу чи пончиків. Головний стіл закладу і барна стійка виготовлені з колишніх дерев’яних сходів на Андріївському узвозі. Основним призначенням закладу є насамперед кухня, але частина аудиторії приходить до Hangover як у бар. Редакція рекомендує скуштувати коктейль №13 на горілці, какао-лікері і лимонному фреші. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
«Хорошо, всегда»
Водночас бар і майданчик для електронної музики – «Хорошо, всегда» відкрили співзасновники Keller Bar. Відоме серед шанувальників клубного формату місце було змушене припинити роботу: за словами керівників закладу, закрити його довелося через раптову вимогу орендодавців звільнити приміщення. «Хорошо, всегда» покликаний відновити ту атмосферу – щоб добре було завжди.
Win Bar
Винний бар на Хорива міг увійти до підбірки найкращих нових закладів Києва у 2017 році, але врешті став частиною списку найкращих барів. Формат барів зі ставкою на вино для міста досі не надто поширене явище. Але Win Bar виділяється і в цьому контексті: широкий вибір вина на будь-який смак, кухня від протеже Сергія Байсаревича і лофт у будівлі ХІХ століття – робота студії Володимира Непийводи YOD Design. «150 років тому у цій будівлі була аптека, а тепер ми тут практикуємо енотерапію», – кажуть у Win Bar. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
«Бездельники»
«Бездельники» – це цілодобовий бар, співзасновники якого надихалися барною культурою Одеси та Санкт-Петербурга. Серед особливостей закладу – справна карусель при вході і стритфуд, який подають цілодобово. На вечірці-відкритті бару діджей-сет провів Іван Дорн. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Like A Local’s Wine Bar
Другий заклад Like A Local’s після локації на Січових Стрільців. Винний бар заснував організатор Kyiv Food and Wine Festival Сергій Клімов. Особливість закладу – ставка на українських виробників вина. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
заклади, які не увійшли до підбірки: «Душа» Cocktail Esrpesso Bar, S34, Regenschirm, «Корінь Бар», Emotion Bar, Ray Bar, Mur Mur.
ОБКЛАДИНКА: Діана Андруник для The Village Україна
Фото: 1, 2, 3 – Діана Андруник для The Village Україна; 4 – «Хорошо, всегда; 5 – Володимир Шуваєв для The Village Україна; 6 – Анна Бобирєва для The Village Україна; 7 - Like A Local's Wine Bar