Слово ШефаШоу-кухня та фонтан у традиційній італійській траторії «La Fontana»
Що спробувати в італійській траторії?

У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.
Ресторан La Fontana відкрили влітку 2020 року на місці колишнього кінотеатру «Зоряний». Свою назву заклад отримав на честь фонтана, навколо якого спочатку зробили терасу. А у вересні власники вирішили відкрити ресторан у приміщенні. У закладі пропонують традиційні італійські страви в авторській інтерпретації бренд-шефа Євгена Гребеника.
Як працює заклад в умовах карантину?

Заклад працює у звичайному режимі з урахуванням санітарних норм. Загалом у ресторані близько 60 дезінфекторів: на кожному столі, при вході та у вбиральнях. Дистанція між столами – півтора метра. А прибирання та дезінфекцію проводять кожні 15 хвилин і після кожного гостя.
Наразі в закладі є можливість замовити страви на виніс. Для такої опції діє знижка -20%. А за умов повного локдауну ресторан планує продовжувати готувати страви у форматі «to go» і запустити власне доставлення.
Який інтер’єр та атмосфера закладу?

Приміщення ресторану облаштували в будівлі кінотеатру «Зоряний». Власники зазначають, що на відновлення простору команда професіоналів витратила близько п’яти тижнів.

Основна зала вміщує до 110 гостей. Також у бенкетну залу на 55 посадкових місць перетворюють зимову терасу за склом. У теплу пору року в ресторані працює тераса біля фонтана, що розрахована на 340 гостей. А для найменших гостей тут є дитяча кімната. Також для них проводять майстер-класи з приготування піци.

Інтер’єр закладу створили у класичному італійському стилі з додаванням дерев’яних елементів. А декорували простір великою кількістю зелені. Літню терасу також декорували рослинами та плетеними меблями.
П’ятницями й суботами з 19:00 в La Fontana грає жива музика. А ще гості можуть відвідати винну кімнату.



Євген Гребеник
Бренд-шеф, переможець шоу «МайстерШеф. Професіонали 2»
Які особливості ресторану?
Головна особливість закладу – відкрита шоу-кухня з італійською дерев’яною піччю. Завдяки цьому гості можуть спостерігати за процесом приготування піци. А ще посеред бенкетної зали розташували символ закладу та улюблене місце гостей – фонтан. Тут гості кидають у нього фірмові монетки «La Fontana» на щастя.


З понеділка до п'ятниці ми проводимо Дні італійських спеціалітетів:
Понеділок – День пасти (знижка на меню пасти -20%)
Вівторок – День устриць (кожна третя устриця в подарунок)
Середа – День піци (знижка на меню піци -20%)
Четвер – День Home wine (спеціальні ціни на вина – 89 гривень/150 мл)
П’ятниця – День Hot Aperol (зігрівальні аперолі – 99 гривень)

А ще щоп’ятниці пропонуємо тематичне мономеню зі стравами з обраного продукту, які можна спробувати лише в цей день. Також пригощаємо гостей італійськими десертами.
Яка кухня закладу?
У меню ми пропонуємо традиційні італійські страви в авторській інтерпретації бренд-шефа. Оскільки я спеціалізуюся на стравах із сезонних продуктів, у меню завжди є додаток із сезонними пропозиціями від шефа.
У La Fontana можна спробувати піцу з дров’яної печі, пасту, ризотто та меланзану. А в барній карті є такі коктейлі: лінчбурзький лимонад (155 гривень), пампкін сауер (190 гривень), безіл б’юті (165 гривень) та інші.


З 11:00 до 15:00 ми готуємо сніданки. У цей час подаємо бріош з авокадо та різними начинками: з яйцем пашот і лососем (195 гривень), із сиром буратта власного приготування (186 гривень), з омлетом скрембл та ароматом трюфеля (198 гривень). Також можна обрати сирники з медом та сметаною (155 гривень) або вівсянку на курячому бульйоні з пармезаном та беконом (125 гривень).
А ще всі сири, які ми використовуємо при приготуванні страв, власного виробництва. Ми готуємо їх у сироварні ресторану за італійською технологією.
Які три страви варто спробувати насамперед?

Ризотто з гарбузовими цукатами та сиром пармезан
165 гривень
Класичне ризотто ми вирішили доповнити некласичним поєднанням. Солодко-пряний смак страві надає витриманий пармезан та гарбуз.

Піца Special Fontana
295 гривень
Фірмову піцу готує наш шеф-піцайоло. У ній він гармонійно поєднує смаки та текстури продуктів.

Тальоліні з креветками-гриль татрюфельною пастою
199 гривень
Домашню пасту з креветками ми поєднуємо з вершковим соусом і трюфельним ароматом. Таке поєднання вийшло простим і вишуканим одночасно.
Матеріал підготовлено за підтримки