Слово ШефаРесторан Bernardazzi: найбільша винна карта країни в будівлі Одеської філармонії
Авторська кухня в кращому ресторані Одеси за версією Tripadvisor
У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.
Ресторан
Bernardazzi
Одеса, вулиця Буніна, 15
Години роботи
12:00-23:45
щодня
Середній чек
700 грн
Ресторан Bernardazzi відкрили в старовинній будівлі Одеської філармонії та назвали на честь її архітектора – Олександра Бернардацці. Тут авторська кухня з сезонними стравами та локальними продуктами поєдналася з найбільшою винною картою в Україні.
Олексій Дмитрієв
керівник і шеф-сомельє
У чому особливість ресторану Bernardazzi?
У нашому ресторані найбільша винна карта України: понад 1200 позицій та понад 4500 пляшок вина. Ми підтримуємо розвиток винної культури, проводимо дегустації та фестивалі вина.
У 2012 році ми стали володарями нагороди «Best of Award of Excellence» (2 келихи) від журналу Wine Spectator. Уже шість років поспіль Bernardazzi підтверджує унікальність і широту асортименту своєї винної карти.
Яка атмосфера в ресторані?
Ресторан відкрили в старовинній будівлі Одеської філармонії, пам’ятці архітектури XIX століття. Серце закладу – внутрішній дворик в італійському стилі, з оазисом зелені та квітів.
У будівлі раніше розташовувався Будинок актора, після якого залишилася сцена з білим роялем. Щовечора в ресторані грає джаз у виконанні найкращих піаністів міста, а у вихідні його доповнюють контрабас, вокал або саксофон.
У ресторані є спеціально обладнана винна кімната з клімат-контролем і стелажами; інтер’єр доповнюють старовинні вітражі.
Олександр Йоурз
Шеф-кухар ресторану. Брав участь у гастрономічному фестивалі Madrid Fusion та конгресі для шеф-кухарів Fontegro.
Яка концепція кухні у Bernardazzi?
Для нас важливе гармонійне поєднання вина і їжі. Меню створене здебільшого на локальних і сезонних продуктах, тож оновлюється щомісяця.
Багато уваги ми приділяємо пошуку якісного локального продукту. Переважно купуємо в овочевих фірм і співпрацюємо із фермерами. У травні нас порадував сезон спаржі, ми зробили три страви саме з білої (королівської) спаржі – найбільш соковитої та смачної.
Щодня я виходжу до гостей і спілкуюся з ними, запрошую на екскурсію на свою кухню. У нас особлива творча атмосфера: грає музика з вінілових платівок, висять картини, які я малюю харчовими продуктами (соки, пудра, муси тощо). Усе, що нас надихає, ми перетворюємо в їжу, тому кожна страва має свою історію і філософію.
Які три страви варто спробувати насамперед?
Сирники
139 ГРИВень
Сирники з домашнього сиру з начинкою із заварного крему, сметаною та ірискою. Страву можна замовити лише у вихідні під час дії ранкового меню з 11:00 до 15:00.
Форшмак
129 ГРИВЕНЬ
Сезонна версія традиційного одеського форшмака, який урізноманітнили сальсою з огірка і яблука, а із соусів додали айолі та васабі. Ця нова страва-закуска з’явилася лише в червні.
Чорноморський рапан
входить в обідній сет
Чорноморський рапан із птітімом (макаронні вироби, схожі на кускус), ботаргою з камбали та чипсами з пармезану. Страва входить у меню обідніх сетів, яке діє з 12:00 до 15:00 в будні. У цей час можна замовити 2 страви за 250 грн, 3 страви за 300 грн або 4 страви за 350 грн.
МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ