Пікнік на Подолі, розмовний клуб, гуманітарна місія Save Pets, експозиція про вплив війни, лекція «Як змінювалися звуки космосу», презентація книжки Валентини Дуван «Муха та Найда», благодійний поетичний вечір, виступ Otoy і Юля Юріна в Kureni: зібрали події на вікенд у Києві 6–8 вересня.

6 вересня, п’ятниця

 

Попап у барі Konteyner 

Скуштувати бургери від бургерної Burger Farm і випити крафтове пиво від бару Konteyner.

Коли: 6–7 вересня, 16:00

Де: Володимира Івасюка, 24

Скільки: вхід вільний

 

Розмовний клуб англійською мовою в книгарні Readeat

Долучитися до інтелектуального клубу від мовної школи «BigBenTheory» й поговорити на тему «Every cloud has a silver lining» («Немає лиха без добра», – ред.) Реєстрація за посиланням.

КОЛИ: 6 вересня, 18:30

ДЕ: Антоновича, 50

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Джазовий виступ у барі Odnodumtsi

Послухати тріо Олега Пашковського, Андрія Юськевича та Стас Дяченка, яке виконає пісні у стилі джазу, хіп-хопу, фанку й соулу.

КОЛИ: 6 вересня, 17:00

ДЕ: Олеся Гончара, 4

СКІЛЬКИ: довільний донейт

7 вересня, субота

   

Благодійний джазовий «Кураж» 

Послухати джаз від Yevhenii Dubovyk Project, Денніса Аду, Yevhen Puhachov Quartet, Hyphen Dash Band, музичний перформанс від Андрія Бармалія й Олександра Явдика. Відвідати лекторій від Володимира Завадюка та Акіма Галімова, а також барахолку українських брендів, зробити портрет за донейт чи тату. Кошти з події передадуть фонду «Повернись живим».

КОЛИ: 7–8 вересня, 11:00–22:00

ДЕ: Межигірська, 82

СКІЛЬКИ: 300 гривень

Веган-вікенд у Community Café

Послухати виступи артистів, відвідати лекторій про тваринництво, екологію, вплив війни на довкілля, океан і клімат, переглянути фільми Cowspiracy та Seaspiracy, поїсти на фудкорті, скупитися на маркеті, зробити тату за донейт, пограти в настільний теніс і симулятор польоту на дроні. Мета події – зібрати 1 000 000 грн для Сил оборони. 100% зібраних коштів підуть на мету збору.

КОЛИ: 7–8 вересня, 14:00–22:00

ДЕ: Кирилівська, 41

СКІЛЬКИ: 250–2000 гривень

Autumn Festival від простору Laboratorium

Послухати діджеїв на двох сценах, скуштувати напої в чотирьох барах локації, відвідати маркет і фудкорти, провести час у зонах відпочинку, насолодитися українським рейвом. Подія має вікове обмеження 18+.

КОЛИ: 7–8 вересня, 13:00–22:00

ДЕ: проспект Академіка Глушкова, 1 

СКІЛЬКИ: 1700 гривень, на вході – 2000 гривень

Дружній маркет у кав’ярні Octo Tower

Придбати на маркеті аксесуари, квіти, декор для дому, посуд, свічки, постільну білизну, послухати діджея Kiptilov, скуштувати хот-доги від Cafe 128 і випити напої від бару The Sinners.

КОЛИ: 7 вересня, 12:00

ДЕ: Мечникова, 5

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Театральне дійство в «Багряному»

 Переглянути шоу-виставу на одну дію «Cher Ami» за мотивами роману «Bel ami» («Любий друг») Гі де Мопассана. Сценічна версія режисерки Світлани Деркач.

КОЛИ: 7–8 вересня, 19:30

ДЕ: Андріївський узвіз, 36

СКІЛЬКИ: 500 гривень

Pes day на Артзаводі «Платформа»

Фестиваль для домашніх улюбленців: для них будуть червона доріжка, вільний вигул із басейном, джакузі, пісочницями, гірками, бранч, фотозони, pes-шопінг, спа-процедури, собачі тусовки з новими знайомствами. Власники можуть послухати стендап-коміків, поїсти на фудкортах і у зоні BBQ, подивитися українське кіно, зайнятися йогою з песиками, послухати діджей-сети, для дітей буде зона з басейном.

Та буде класно власникам: виступи топових стендап-коміків, фуд-корти, зона bbq, стильні лаунж-зони, українське кіно, йога з песиками, знайомства з заводчиками, велика дитяча зона з басейном, вечірні dj-сети.

КОЛИ: 7–8 вересня, 12:00–22:00

ДЕ: Магнітогорська, 1А

СКІЛЬКИ: дорослі на день – 150–300 гривень; діти із 6 до 12 років на день – 50–100 гривень

Книгарня Довженко-Центру в просторі Unit.City

Відвідати арткнигарню, що спеціалізується на виданнях про кінематограф, анімацію, фотографію, візуальну культуру, і придбати книжки з цих тем.

КОЛИ: 7–8 вересня, 12:00

ДЕ: Дорогожицька, 3, зала UNIT.Verse (корпус B12)

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Музичний благодійний захід від простору Platforma

Послухати дует із Києва Neumateria та Latyshev, а також Cuprite, Architector і Max Parovoy та Alexjust. На події будуть світлові спецефекти, лазерне та вогняне шоу, а також візуальне шоу. Захід має вікове обмеження 21+.

КОЛИ: 7 вересня, 17:00

ДЕ: Буніна, 12

СКІЛЬКИ: 400–1000 гривень

Гуманітарна місія Save Pets of Ukraine у Squat 17b

 Узяти участь у благодійному pet-friendly маркеті разом зі своїми хвостиками, приміряти одяг на них і купити смаколиків, а також послухати виступи гуртів Alice Change, Nazva й комікеси Лани Чубахи. Кошти із заходу передадуть ГО “Hospitails”, що годує й вакцинує від сказу тварин у притулках, містах і селах поблизу лінії зіткнення. Захід створила організація Save Pets of Ukraine, що також їздить у гуманітарні місії й рятує тварин.

КОЛИ: 7 вересня, 11:00–19:00

ДЕ: Терещенківська, 17Б

СКІЛЬКИ: довільний донейт

Лекція «Як змінювалися звуки космосу» в Кino42

Послухати лекцію від композитора та саунд-ариста Олексія Шмурака про звуки космосу в кіно: історія зміни звукового й музичного втілення іншопланетян, позаземного та недоступного в кіно.

КОЛИ: 7 вересня, 12:00

ДЕ: Костянтинівська, 11Б

СКІЛЬКИ: 250 гривень

Пікнік на Подолі в кав’ярні Puzzle

 Поїсти, випити прохолодного крафтового пива від бару Konteyner і послухати діджей-сет. У меню їжа від закладу Dos Amigos: кесаділья з куркою, кесаділья два сири, буріто Техас, тако BBQ, тако курка, начос із сальсою. Кав’ярня Puzzle пригощатиме коктейлями. 

КОЛИ: 7 вересня, 14:00

ДЕ: Межигірська, 19а

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Відкриття експозиції в музеї «Камʼяниця київського війта»

Поглянути експозицію в жанрі неоекспресіонізму «Війна як присутність: розмова із собою» від української мисткині Єлизавети Волкової. За словами організаторів, «художниця ілюструє процеси боротьби з внутрішніми та зовнішніми викликами, а також пошук нових сенсів і надій».

КОЛИ: 7–15 вересня, 12:00

ДЕ: Костянтинівська 6/8

СКІЛЬКИ: вхід вільний

Презентація книжки в книгарні-кав’ярні «Закапелок»

 Відвідати презентацію книжки Валентини Дуван «Муха та Найда», познайомитися з авторкою й розпитати про створення твору й співпрацю з видавництвом. Книжка розповідає про гуманне ставлення до тварин.

КОЛИ: 7 вересня, 16:00

ДЕ: Верхній Вал, 62

СКІЛЬКИ: вхід вільний

8 вересня, неділя

 

Благодійний поетичний вечір «Арматура» в кав’ярні Spot pes Duke  

Послухати діджеїв, відвідати маркет, узяти участь у благодійних лотах, виступити за відкритим мікрофоном, зустріти секретного гостя й скуштувати авторські коктейлі. Увесь прибуток віддадуть притулку «Хвостаті», що займається прилаштуванням песиків.

КОЛИ: 8 вересня, 17:00

ДЕ: Пирогова, 5

СКІЛЬКИ: донейт на банку

Otoy і Юля Юріна в Kureni

Послухати реп-виконавця Otoy та Юлю Юріну, що поєднує зухвалі тексти, фольктроніку й попрок. А також поїсти на фудкорті, випити в барі й скуштувати каву від кав’ярні One Love Coffee.

КОЛИ: 8 вересня, 19:00–21:00

ДЕ: Паркова дорога, 4

СКІЛЬКИ: 600–2000 гривень

Діджей-сет у кафе Squat 17b

Послухати діджеїв із Дніпра Kasyan і Drumateeq із фірмовим drum and bass. Усі зібрані кошти передадуть підрозділу Module на актуальні потреби.

 

КОЛИ: 8 вересня, 18:00

ДЕ: Терещенківська, 17Б

СКІЛЬКИ: довільний донейт

Вечірка в клубі Otel’

У лайнапі: Break The Habit, «Ґрунт Палає», «Опік», Blindfold, Confused, Nine Yards Gone, Terrorscum, Squat apart. Кошти з події перерахують на ремонт пікапа для артилеристів на харківському напрямку.

КОЛИ: 8 вересня, 15:00

ДЕ: Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ: 400 гривень

«Підпільний стендап» на ВДНГ

 Посміятися з жартів Свята Загайкевича, Антона Тимошенка, Ганни Кочегури, Насті Зухвалої та Макса Вишинського. 20% від зібраних коштів підуть на потреби ЗСУ.

КОЛИ: 8 вересня, 18:00

ДЕ: проспект Академіка Глушкова, 1

СКІЛЬКИ: 400 гривень

 

ОБКЛАДИНКА:  kurazh.kyiv