Лекція й жива музика «Звуки та місто» в кав’ярні «Хармс», інтерактивний музичний андеграунд-фестиваль «Халепа», перегляд фільму «Сансет Бульвар» у Будинку кіно, книжковий клуб у кав’ярні «Дружба», вечірка «Так а шо ти?» в кафе-барі «Молодість». Зібрали події на вікенд у Києві 16–18 серпня.

16 серпня, п’ятниця

   

Кінопоказ на Протасі: «Ми, наші улюбленці та війна»

Подивитися документальний фільм «Ми, наші улюбленці та війна» від Антона Птушкіна – українського телеведучого, YouTube-блогера, мандрівника. Перед показом фільму відбудеться зустріч із членами знімальної групи й героями фільму: Дмитром Ревнюком, засновником «Зоопатруля», і Наталією Поповою, засновницею «Центру порятунку диких тварин».

Коли: 16 серпня, 20:00

Де: галявина Протасового яру (https://bit.ly/3kQGyHf) під нижньою АЗС Wog

Скільки: вхід вільний

Лекція й жива музика «Звуки та місто» в кав’ярні «Хармс»

Послухати про музику у фільмах, рекламі, супермаркетах, дізнатися про звʼязок академічної музики й нашого повсякдення та насолодитися живою музикою за келихом улюбленого напою. Спікеркою буде піаністка Дар’я Максимова. Реєстрація за посиланням. Захід організовує «Стріха» – організація, що проводить івенти для допомоги ЗСУ.

Коли: 16 серпня, 19:30

Де: вул. Володимирська, 45А

Скільки: донейт від 400 гривень

Панельна дискусія «Що далі?» про майбутнє України

Послухати панельні дискусії, лекції, музику, і виставковий простір на події «Що далі?» від каналів «УкрЮтюбПроєкт», Ukraїner і «Реальна історія». Офлайн-подія є продовженням відеопроєктів про візії майбутнього України. Виступатимуть Акім Галімов, Євген Синельников і Юлія Тимошенко. Повну програму можна проглянути в дописі. Вхід безплатний за реєстрацією.

Коли: 16 серпня, 16:00–22:00

Де: вул. Спаська, 36/31

Скільки: вхід вільний

Бургери на Оболоні в Konteyner Bar

Покуштувати смачні бургери, приготовлені на грилі від Yizha, першого українського стритфуду, і посидіти на терасі. Бар крафтового пива Konteyner підбере смачне пиво під бургери.

Коли: 16–17 серпня, 17:00

Де: вул. Івасюка, 24

Скільки: вхід вільний

Вечірка «Так а шо ти?» в кафе-барі «Молодість»

Випити коктейлі, завести друзів, послухати музику від 80-х до 00-х, танцювати весь вечір. Захід має вікове обмеження 18+.

Коли: 16 серпня, 19:00

Де: вул. Князів Острозьких, 8

Скільки: 250 гривень

Розмовний клуб у кав’ярні-книгарні Readeat

Узяти участь у дискусії Mind blowing questions від розмовного клубу школи англійської мови BigBenTheory. Лекцію проведе Владислава Матусова – засновниця школи. Зареєструватися на подію можна за посиланням.

Коли: 16 серпня, 18:30

Де: вул. Антоновича, 50

Скільки: вхід вільний

17 серпня, субота

   

Інтерактивний музичний андеграунд-фестиваль «Халепа» 

Узяти участь у рольовій грі, відвідати інтерактивний музей, аукціони, подивитися на виставки картин, узяти участь у маркет-барахолці, пограти в спортивний покер і блекджек, знятися в гонзо-фільмі, поїсти на фуд-корнері, зробити тату. За дотримання дрескоду ковбої й прибульці можуть отримати призи. Повна програма фестивалю за посиланням.

Коли: 17–18 серпня, 14:00

Де: вул. Нижньоюрківська, 31 

Скільки: 299–1199 гривень

Благодійний музичний фестиваль «Шумовиння» в Squat 17b

Послухати виконавців в акустичному форматі, жодних мікрофонів, підсилювачів або динаміків, лише сила голосу й живі інструменти. Необхідність і доцільність такого формату виникла з розуміння, що відключення електроенергії наразі є чи не щоденною реальністю, а потреба в музиці і єднанні навколо сцени стає тільки сильніше. У лайнапі Vasylysa, «Вільце», «ЩукаРиба» (17 серпня, день фольклору); Merry Mary, Beachtown Exile, Andrii Barmalii, Tember Blanche (18 серпня, день авторських інді-пісень, року й джазу).

Коли: 17–18 серпня, 17:00

Де: вул. Терещенківська, 17б

Скільки: вхід вільний, можна донейтити

Маркет «Вихідні із сенсом» у книгарні «Сенс»

Говорити про книжки з журналісткою й рідеркою Богданою Неборак, обрати одяг й аксесуари від шоуруму ByMe й «Не хустка», послухати гурт «ЩукаРиба», відвідати майстер-клас із каліграфії від школи ArtiYa й дізнатися про діяльність волонтерської організації «Печерські котики». Організатори обіцяють на події ще більше активностей.

Коли: 17–18 серпня, 12:00–20:00

Де: вул. Хрещатик, 34

Скільки: вхід вільний

Благодійний культурний фестиваль «Нравиця!» на ВДНГ

Послухати музику, поезію й стендап. Виступатимуть Epolets, Brykulets, Лівінстон, Юля Юріна, «Твій зайчик пише», Nazva, Intermezzo, «Забавка і Дмитрик», Лея, Rohata Zhaba, Макс Пташник, Мія Рамарі, Karna, Ba.latskii, «Отець», «Ярра», Lightari. На заході будуть точки з їжею й напоями.

Коли: 17–18 серпня, 10:00–22:00

Де: пр-т Глушкова, 1

Скільки: 749 гривень – один день, 999 гривень – два дні

Фестиваль Vedalife в Гідропарку

Позайматися йогою, духовними й фізичними практиками, послухати живу музику, відвідати майстер-класи, екомаркет, медитації, трансформаційні ігри, лекторій, поїсти здорову їжу, сходити у сферичний кінотеатр.

Коли: 17–18 серпня, 10:00–22:00

Де: ParkSide в Гідропарку (від центрального входу алея ліворуч)

Скільки: до 14:00 вхід вільний, після 14:00 – від 200 гривень

Вечірка в барі Keller

Послухати рейв-музику від резидентів промогруп bass-направлення України, а саме drum and bass, dubstep, jungle тощо. У лайнапі Aerobiica, Airbass, Berg, C.J. PLUS, D-White, Digital Nomad, Drkbyte, Dub.in.Sky, Eazee, Elmar, Jamix, JM Dasha, Nina Eba, Rave Mysterio, Slimjah, The Lumb, Vanya Bios, Yevie.

Коли: 17 серпня, 14:00

Де: вул. Кирилівська, 71

Скільки: 500–700 гривень

Лекторій «Ретроградний Меркурій атакує» від астрофізикині

Розібратися, чи доцільна паніка навколо ретроградного Меркурію, у чому його секрет, що таке взагалі ретроградний Меркурій і чи дійсно варто його боятися, розповість астрофізикиня Олена Компанієць. Захід пройде в коктейль-барі «БарменДиктат».

Коли: 17 серпня, 16:00

Де: вул. Хрещатик, 44б

Скільки: донейт від 200 гривень

Перегляд фільму «Сансет Бульвар» у Будинку кіно

Подивитися стрічку Біллі Вайлдера «Сансет Бульвар» із кіноклубом «Край». Обговорити «кіно про кіно» як форму, що мислить себе зсередини. Показ фільму відбудеться англійською з українськими субтитрами. Реєстрація за посиланням.

Коли: 17 серпня, 16:00

Де: вул. Саксаганського, 6 (Мала зала)

Скільки: 250 гривень

Вечірка від проєкту Touch Of Asia в X-Park

Послухати хаус, мелодік-техно й техно. На події буде маркет, б’юті-зона, зона для танців, вулична їжа й BBQ. Дрескод – кежуал-стиль. У лайнапі Dj Kon‘, Noidor, Blade, Device, Kram, Sher.

Коли: 17 серпня, 16:00–23:00

Де: X-Park (точна геолокація прикріпиться до квитка)

Скільки: 450–900 гривень

«Підпільний стендап» у клубі «Андеграунд»

Послухати виступи коміків Єгора Шатайла, Нікіти Трандафілова, Юри Коломійця й Олександра Жипецького. 

 

 

Коли: 17 серпня, 19:00–21:00

Де: вул. Золотоворітська, 15

Скільки: 300–500 гривень

18 серпня, неділя

   

Вечірка від організацій «Стежка», «Брухт» і «Фемінін»

Послухати меланхолійну й гіпнотичну музику від дуетів музикантів. У лайнапі Yan Dobro й Hanna, Alex Perera й Ochii, Data Molfar і Béllis, Anastasiia Slutska й Cold Altair. Захід має вікове обмеження 18+.

 

 

Коли: 18 серпня, 17:00

Де: вул. Кудрявська, 16а

Скільки: 300 гривень

Garage sale у «Хвильовому»

Відвідати майстер-класи, отримати портрети за донейти, придбати одяг, аксесуари, прикраси, декор для дому, посуд і книжки.

Коли: 18 серпня, 13:00–22:30

Де: вул. Верхній Вал, 18

Скільки: вхід вільний

День народження винного бару «Каштан» і Fusion Jams

Послухати наживо джаз, випити вино, поджемити й задонейтити на потреби захисників. Fusion Jams – майданчик, що збирає джазових музикантів і проводить джеми. Вхід – донейт від 300 гривень на банку.

Коли: 18 серпня, 17:00

Де: вул. Рейтарська, 9б

Скільки: донейт від 300 гривень

Акустичний концерт виконавиці Promsonya в «Багряному»

Послухати музичний проєкт Софії Пилипенко і її батька Івана Пилипенка. Звʼязок з індустріальним спадком Костянтинівки, пісні, придумані під абрикосовим деревом, – молода українська акустика.

Коли: 18 серпня, 19:00

Де: Андріївський узвіз, 36

Скільки: 300 гривень

Перегляд фільму «Я, “Побєда” і Берлін» в UNIT.City

Переглянути фільм за книжкою Кузьми Скрябіна «Я, “Побєда” і Берлін». Після перегляду послухати лайв-виступ гурту Liz Gun із каверами на пісні Скрябіна.

Коли: 18 серпня, 17:00

Де: вул. Дорогожицька, 3

Скільки: 250 гривень

Книжковий клуб у кав’ярні «Дружба»

Відвідати благодійний книжковий клуб англійською, почитати разом «Світанок Малібу» Тейлор Дженкінс Рід і допомогти зібрати кошти для волонтерського ком’юніті Vydnokolo. А також випити безплатні напої від кав’ярні «Дружба». Захід для тих, хто знає англійську на рівні В2 й вище. Тривалість – півтори години. Для реєстрації потрібно написати Safespace academy. 

Коли: 18 серпня, 10:00

Де: вул. Марії Приймаченко, 3

Скільки: донейт від 800 гривень

Кіновечір на Пейзажці з фільмом «Білий птах з чорною ознакою»

Дивитися просто неба фільм Богдана Ступки «Білий птах з чорною ознакою» – перший український фільм, де порушують тему УПА. Смакувати напої від закладу «Sachi комбуча». До перших 50 квитків у подарунок дають попкорн. Захід влаштовує неприбуткова організація «Спілка».

Коли: 18 серпня, 21:00

Де: Пейзажна алея, зліва від Національного музею історії України

Скільки: донейт від 200 гривень

обкладинка: bgrn_kyiv