Попап від ресторану Soul Kitchen у Konteyner Bar, показ фільму «Яремчук. Незрівнянний світ краси» в кінотеатрі «Жовтень», Fusion Jams у Concert Hall на Кирилівській, розпродаж від бренда жіночої білизни U-R-SO й дитяча читанка в книгарні Readeat. Зібрали події на вікенд у Києві 9–11 серпня.

9 серпня, п’ятниця

   

Виставка «Силуети спогадів» Кирила Ніколаєва в кав’ярні First Point

Подивитися фотопроєкт про емоції й побут війни, роздивитися пейзажі й людей. Кирило Ніколаєв – боєць 3-ї окремої штурмової бригади й актор театру імені Лесі Українки. Фотокартини можна придбати, уторговані кошти підуть на потреби батальйону Кирила. 

Коли: виставка триватиме до 3 жовтня

Де: Ярославська, 14/20

Скільки: вхід вільний

Перформанс про вплив війни «Актори мого переживання» в центрі імені Леся Курбаса

Проглянути двоактний перформанс на тему очікування й дії в контексті війни. Перформанс пропонує глядачам переосмислити роль об'єктів у нашому житті і їхню здатність бути не лише спостерігачами, але й активними учасниками подій, що відбуваються навколо. Перформанс створила учасниця Стипендії імені Антонена Арто Тереза Яковина. Мисткиня досліджувала нові форми в напрямах театрального та перформативного мистецтва. 

Коли: 9 серпня, 19:00

Де: Володимирська, 23в

Скільки: 100 грн

Презентація книжки «Велорух» у книгарні «Сенс»

Дізнатися більше про велорух в Україні. Книжка «Велорух» – перше комплексне видання про сучасну українську велокультуру від видавництва Ukraïner. Презентацію проведуть Юрій Макаліс і Юлія Шевченко – веломандрівники й упорядники організації «Велорух», що покликана обʼєднати велоспільноту країни.

Коли: 9 серпня, 19:00

Де: Хрещатик, 34

Скільки: вхід вільний

Перегляд фільму «Лазня диявола» з кінокритиком у Кino42 

Подивитися фільм у жанрі фольк-горор із передмовою від кінокритика Стаса Битюцького й обговоренням стрічки після перегляду. Режисери – Вероніка Франц і Северін Фіала. Фільм розповідає історію Агнес, молодої заміжньої жінки, яка не почувається як удома у світі свого чоловіка. Стрічка йтиме мовою оригіналу із субтитрами.

Коли: 9 серпня, 19:30

Де: Костянтинівська, 11Б

Скільки: 165 грн

Попап від ресторану Soul Kitchen у Konteyner Bar

Скуштувати кунг пао (курка/тофу), локшина з куркою, тофу чи морепродуктами й кисло-солодку курку з рисом. Кунг пао – традиційна китайська страва, в основі якої зазвичай курка, арахіс, сичуанський і червоний перець, рисове вино, соєвий соус, кунжутова олія. До страв бар «Контейнер» пропонує крафтове пиво.

Коли: 9–10 серпня

Де: Джона Маккейна, 1

Скільки: вхід вільний

Вечір джазу в барі Odnodumtsi

Послухати тріо Олега Пашковського, Андрія Юськевича та Стаса Дяченка, що гратимуть мікс джазу, хіп-хопу, фанку й соулу. Бар Odnodumtsi щовихідних влаштовує вечори живої музики. Забронювати столик можна в особистих повідомленнях.

Коли: 9 серпня, 19:00

Де: Олеся Гончара, 4

Скільки: довільна сума

10 серпня, субота

   

Показ фільму «Яремчук. Незрівнянний світ краси» в «Жовтні»

Подивитися документальну біографічну драму про історію першої української попзірки Назарія Яремчука. Перемога на конкурсі «Пісня-71» з «Червоною рутою», загибель Володимира Івасюка, гастролі різними континентами, виступи в Чорнобилі – через спогади близьких, особисті щоденники та ексклюзивні хроніки фільм розповідає про його життя та шлях до міжнародної слави. Після показу продюсер фільму Максим Сердюк і сценарист Ярослав Коротков поділяться деталями створення фільму й унікальними фактами з життя Назарія Яремчука в межах Q&A-сесії.

Коли: 10 серпня, 15:30

Де: Хрещатик, 34

Скільки: 200 грн

Маркет знижок від «Всі.Свої»

Обрати одяг, взуття й аксесуари з весняних і літніх колекцій зі знижками від 10% до 50% від українських брендів. «Всі.Свої» – велика платформа українських брендів.

Коли: 10–11 серпня, 10:00–20:00

Де: Десятинна, 12

Скільки: вхід вільний

Благодійна подія «Не спас, а врятував» від волонтерських організацій у коктейль-барі Squat 17b

Побувати на лекції про український U-POP (сучасний танцювальний напрям, – ред.), послухати Данила Шевченка, який розкаже про землеробство в Україні, посміятися на стендап-виступах Олександра Качури й Максима Албула й узяти участь у благодійному аукціоні. Заходи влаштовують благодійний фонд «Вільні» й волонтерська спільнота «Толока». 100% зібраних коштів спрямують на купівлю медичного обладнання (біохімічного аналізатора Mindray BA-88A) для 31 бригади.

Коли: 10 серпня, 12:00–16:00

Де: Терещенківська, 17Б

Скільки: вхід вільний

Fusion Jams у Concert Hall на Кирилівській 

Послухати виступ гурту Dennis Adu Trio, трубач і композитор – Денніс Аду, на клавішах – Олександр Малишев, на барабанах – Олександр Поляков. Після цього насолодитися джемом: виступатимуть понад 50 музикантів, серед яких – Hyphen Dash, Andrii Barmalii, Олександр Явдик, Михайло Галактионов, Євгеній Дубовик тощо. Fusion Jams – це київська спільнота та продюсерський центр для музикантів і артистів, створений із метою об'єднати молодих музикантів і надати їм простір для співпраці та розвитку культури сучасної інструментальної та джазової музики.

Коли: 10 серпня, 17:00

Де: Кирилівська, 41

Скільки: 600 грн

Квітковий ярмарок від «Квіткової спілки» в гастрохабі Garage й Soul Cafe

Обрати квіти для домашнього інтер’єра: цинії, камеї, жоржини, злакові чи чорнобривці. Також посидіти на терасі, з’їсти сніданок і випити вина. Усі квіти виростили українські фермери, а в букети їх зберуть флористи. 

Коли: 10–11 серпня, 11:00–18:00

Де: Межигірська, 82 та Русанівська набережна,10

Скільки: вхід вільний

Розпродаж від бренда жіночої білизни U-R-SO

Обрати унікальний комплект білизни в єдиному екземплярі, вихопити бестселери зі знижкою 30%, отримати подарунки, поспілкуватися з новими людьми й почастуватися смачненьким. U-R-SO створюють лаконічну та комфортну білизну в сучасному дизайні.

Коли: 10–11 серпня, 12:00–20:00

Де: Велика Житомирська, 27

Скільки: вхід вільний 

Музика зі світів Хаяо Міядзакі від оркестру Lumos

Поринути в музику з анімаційних фільмів «Віднесені привидами», «Мандрівний замок Хаула», «Принцеса Мононоке», «Мій сусід Тоторо» тощо, музику для яких писав Джо Хісаіші. Lumos Orchestra – музичний колектив зі Львова, що існує понад 13 років. За цей час вони влаштовували великі тематичні концерти з фільмів «Гаррі Поттер», «Володар перснів» і серіалу «Гра престолів». Диригент – Роман Кресленко.

Коли: 10 серпня, 18:00–20:30

Де: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки: 600–1790 грн

Розпродаж від бренда жіночого одягу Anna October

Купити речі зі знижками до 80% з колекцій минулих років і семпли. Сейл триватиме лише один день і лише офлайн. Anna October – бренд, що створює жіночний одяг у сучасній естетиці.

Коли: 10 серпня, 11:00–19:00

Де: Богдана Хмельницького, 30/10, 4 поверх, кв. 15, код 15

Скільки: вхід вільний

Фестиваль музики у стилі метал-рок від Metal Country 

Послухати «важкий» рок і долучитися до збору на ЗСУ водночас. Metal Country – українська спільнота поціновувачів важкої музики. У програмі такі виконавці – Last Wander (melodic death metal), Necropsy Defecation (brutal death metal), Gibletbug (oldschool death/gore grind), Xenotrone (technical thrash/death metal), Bloody Semen (black metal/punk). Захід пройде на концертному майданчику Volume.

Коли: 10 серпня, 15:30

Де: Гарматна, 26/2

Скільки: 350–400 грн

Вечірка у клубі Otel’

Вечірка від спільноти «Здибанка», що організовує музичні заходи у стилях ghetto house, breaks, electro. Захід пройде у клубі Otel’. У лайнапі події: Cynical tempo, Arina, Trevis Tyler, Chemcake, Kisslove, Rave Mysterio, LiSantee, Elmar, Exieve, Sominaryst, Buryi, Qki. Частину вторгованих коштів передадуть на потреби ССО (Сил спеціальних операцій).

Коли: 10 серпня, 8:00

Де: Нижньоюрківська 31

Скільки: 350–500 грн

11 серпня, неділя

   

Благодійне тренування з функціонального стретчингу

Потренуватися в парку Шевченка з фітнес-резинками й завершити руханку стретчингом для розслаблення всього тіла. Захід організовують волонтерське ком’юніті Vydnokolo і спорт-хаб Jungle Gym. Тренування проведе тренерка з фітнесу Світлана Гончаренко, що має п’ять років тренерського досвіду й звання КМС із художньої гімнастики. Захід триватиме півтори години, із собою радять брати килимок і воду. Запис за посиланням. 100% прибутку скерують на потреби ЗСУ.

Коли: 11 серпня, 8:00

Де: парк імені Тараса Шевченка

Скільки: донейт від 400 грн

Дитяча читанка в книгарні Readeat

Почитати книжку «Роби, як ми! 10 маленьких сов не хочуть спати» та змайструвати поробки. Книжка розрахована на дітей від 3 років і з гумором розповідає про тему сну й вечірні ритуали. На майстерці діти зроблять паперову сову. Реєстрація на подію за посиланням.

Коли: 11 серпня, 11:00

Де: вул. Антоновича, 50

Скільки: вхід вільний

Вечірній сет Ihryk у «Багряному»

Послухати сет у жанрах блюз, інді, треп, r&b від молодого українського виконавця Ігоря Тара. Виконавець гратиме вперше нові пісні з майбутнього сольного альбому.

Коли: 11 серпня, 18:00

Де: Андріївський узвіз, 36

Скільки: 300 грн

Чайна церемонія від чайної кімнати Dendachai у Squat 17b

Спробувати китайські чаї шу пуер, шен пуер і дян хун. Дізнатися, як правильно заварювати й пити чай і які відчуття можна отримати від процесу. Церемонію проведе чайний майстер із 14-річним стажем. Усі кошти передадуть фонду «Повернись живим». На подію потрібно зареєструватися.

Коли: 11 серпня, 12:00

Де: Терещенківська, 17б

Скільки: донейт 200 грн на банку

День народження кафе Cafe Markó 

Відсвяткувати день народження закладу, слухаючи гурт «Друга ріка», діджей-сет і частуючись коктейлями й тортом. Cafe Markó – кав’ярня, що подає ранні сніданки, обіди й вино, натхненна творчістю письменниці Марко Вовчок. Бронювання квитків через дірект закладу.

Коли: 11 серпня, 17:00

Де: Софіївська, 19

Скільки: 2000 грн

обкладинка: Cafe Markó