«Вулична Їжа» на артзаводі «Платформа», фестиваль жіночого мистецтва Bloom на Кирилівській, маркети в кавʼярні «Дружба» й кафе Broen, йога в ботсаду імені Гришка, сидр і гриль-меню в «Самосаді», акустичний концерт Tember Blanche, фестиваль кави в «Сенсі на Хрещатику» й вечірка німецького лейбла Giegling на Нижньоюрківській: зібрали 16 подій на останні вихідні липня.

Tember Blanche у Vyava на ВДНГ

Гурт Tember Blanche зіграє акустичний концерт під акомпанемент скрипки й віолончелі на ВДНГ. Будуть уже меланхолійні «Друг», танцювальні «Вечорниці», а також пісня «Про Київ». На локації Vyava також є ресторан і фудкорт, спортивна зона, дитячий майданчик, зона гамаків і місце, щоб пограти на PlayStation.

Коли: пʼятниця (26 липня), 18:00–21:30

Де: Vyava, проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки – 700–1500 грн

Фестиваль жіночого мистецтва Bloom на Кирилівській

Спільнота Carbon Residence разом із клубом Collider увесь вікенд проводитимуть фестиваль жіночого аудіовізуального мистецтва. Буде виставка відеоарту, урбаністичний лекторій, перформанси й повністю жіночий лайнап: Maryana Klochko, Noorj, Syncope, NFNR, а також інші музикантки. Розклад подій за посиланням.

Коли: пʼятниця-неділя (26–28 липня), 13:00–22:00

Де: Collider, вулиця Кирилівська, 60

Скільки – 250 грн

Розпродаж взуття від Kachorovska

У просторі Kachorovska відбудеться розпродаж більш як 200 унікальних пар взуття, які не вийшли в серійне виробництво. «Лише двічі на рік бренд влаштовує таку подію, і черги вишикуються вже з самого ранку», – попереджають у Kachorovska. Крім того, в ательє бренда паралельно проходитимуть фінальні дні літнього розпродажу.

Коли: пʼятниця-неділя (26–28 липня)

Де: Kachorovska, вулиця Велика Васильківська, 14

Вхід вільний

Липневий маркет у кавʼярні «Дружба»

Кавʼярня «Дружба» на Печерську організовує благодійний липневий маркет із квітами, книжками, платівками, аксесуарами, мерчем і домашнім декором. До суботи, 27 липня, можна приносити й свої книжки, які продадуть на маркеті. Гроші підуть на потреби добровольчого підрозділу Propeller Heads у складі «Авіакомпанії «Схід».

Коли: субота (27 липня), 11:00

Де: «Дружба», бульвар Марії Приймаченко, 3

Вхід вільний

Ярмарок у Broen із попапом від Thai Spot

У барі Broen біля Пейзажної алеї відбудеться вже третій «броенський ярмарок». Буде музика від диджейки Stassy Miller, а ще том ям, шашлики й тайський чай від Thai Spot. Крім того, можна придбати щось для себе чи дому від крафтових виробників: прикраси, свічки ручної роботи й вироби для догляду за тілом. 

Коли: субота (27 липня), 14:00

Де: Broen, вулиця Велика Житомирська, 20

Вхід вільний

Йога в Ботсаду й кава чи матча в кавʼярні «Сад»

Йога-студія Integral разом із кавʼярнею «Сад» підготували план ідеального ранку суботи: спершу проведуть заняття зі стретчингу серед квітів ботсаду імені Гришка, а потім проведуть у «Сад», де можна буде випити ранкову каву чи матчу.

Коли: субота (27 липня), 9:00

Де: ботанічний сад імені Гришка, вулиця Садово-Ботанічна, 1

Скільки – 290 грн (у вартість входить напій у кавʼярні «Сад»)

Сидр і гриль-меню у «Самосаді» на Подолі

Кавʼярня «Афтернун» збирає гостей у «Самосаді» на Подолі на сидр від Cider Enthusiasts і легкі сезонні страви на грилі від шеф-кухаря закладу. «Теплі промені сонця, що заходить, уже прохолодний сад, близькі друзі, смачна їжа й легкі напої, затишок і спокій», – так візуалізують цей вечір в «Афтернун».

Коли: субота (27 липня), 16:00–20:00

Де: «Cамосад», вулиця Волоська, 19/22

Вхід вільний

Какао-фільтр від Yellow Place в Octo Tower

Кавʼярня Yellow Place завітає з попапом в Octo Tower біля «Кловської». Будуть кавові зерна з усіх куточків світу, фільтр-какао, куточок із мерчем і дріпами, а такожі вільний капінг за донейт на будь-яку суму, який почнеться о 13:00. Якщо хочеться взяти участь, потрібно написати в Instagram за посиланням.

Коли: субота (27 липня), 12:00–17:00

Де: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5

Вхід за донейт на будь-яку суму

«Вулична Їжа: Смаки світу» на артзаводі «Платформа»

Фестиваль «Вулична Їжа» повертається на артзавод «Платформа» з новою темою – «Смаки світу». Там зберуть понад 50 закладів із різною їжею: від італійської піци до тайських супів. Окремо облаштують український стенд зі стритфудом і маркетом від локальних виробників. Крім їжі, будуть диджей-сети, майстер-класи від шеф-кухарів і виставки сучасного мистецтва. Частину виторгу обіцяють передати на благодійність. Квитки, придбані на захід 13–14 липня, залишаються дійсними в нові дати, запевняють організатори.

Коли: субота-неділя (27–28 липня), 12:00–22:00

Де: артзавод «Платформа», вулиця Якова Гніздовського, 1-А

Скільки – 250 грн на один день, 400 грн – на дві дні

Відкриття студії кераміки Aqyar Ceramics

Студію кераміки Aqyar Ceramics на Кудрявці в тестовому режимі відкриває майстриня Ельвіра Демерджи. До відкриття пропонують придбати глиняні вироби зі знижкою до -30%. «Студія буде доповнюватися, набуватися», – каже Демерджи. Попап-студія розташована в межах простору «Кудрявка». Пізніше також планують додати можливість гончарити й для відвідувачів.

Коли: субота-неділя (27–28 липня), 

Де: Aqyar Ceramics, вулиця Кудрявська, 16-А

Вхід вільний

Маркет «Літня оселя» у «Всі Свої»

«Всі Свої» за допомогою маркету «Літня оселя» спробує перенести затишну атмосферу ранкового сніданку вдома в гамірний Київ. Зберуть понад 150 брендів посуду, кераміки, одягу, прикрас й аксесуарів, косметики, свічок, солодощів, а ще сирів, соусів і джемів.

Коли: субота-неділя (27–28 липня), 10:00–20:00

Де: D12, вулиця Десятинна, 12

Вхід вільний

Вечірка від Giegling у Closer

Giegling – це німецький лейбл електронної музики, який виріс із нічного клубу. На вечірку в Closer, яка триватиме два дні, Giegling привезуть пʼятьох музикантів: Leafar Legov, Konstantin, Tau Car, International Mac і Serenne.

Коли: субота-неділя (27–28 липня)

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки – 700 грн

Фестиваль кави в «Сенсі на Хрещатику»

У книгарні-кавʼярні «Сенс на Хрещатику» відбудеться фестиваль кави, де будуть не тільки напої від українських виробників, а й змагання бариста з усієї країни. Зокрема, там будуть брю-бар, їжа від Food Scouts, аксесуари для приготування кави від KNBK, посуд й обладнання Accord Group, «альтернативний каптестінг» від Coffeeton, які імпортують зелену каву, а також благодійна вітрина.

Коли: неділя (28 липня), 12:00–18:00

Де: «Сенс», вулиця Хрещатик, 34

Вхід вільний

«Дачна вечірка» на Подолі від бару «Київгаз»

Бар «Київгаз» проведе «дачну вечірку» у дворику Keller Bar на Кирилівській. Будуть гіроси, коктейлі, а також танці в гумових капцях. У лайнапі Antin, TRS, Bakunn, DJSith, Kiptilov, DJ69 і Dima. Дрескод «дачний», додають організатори.

Коли: неділя (28 липня), 14:00

Де: Keller, вулиця Кирилівська, 71

Скільки – донейт від 100 грн

Вечір B-Side у Community Cafe на Кирилівській

У Community Cafe на Кирилівській Kichi Kazuko, Angioma й Arthur Robert запропонують своє бачення диско, тек-хаусу, емієнту, мінімалу й брейкбіту. Крім того, це буде вечір B-Side, де музиканти покажуть свої рідкісні знахідки. На афіші – колаж із того, як це бачать артисти. Вхід на захід – донейт на будь-яку суму 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців, а також на розвиток Community Cafe.

Коли: неділя (28 липня), 17:00

Де: Community Cafe, вулиця Кирилівська, 41

Скільки – донейт на будь-яку суму

Подія

Благодійний вечір у Cafe Marko й збір на «Азов»

Cafe Marko запрошує на благодійний вечір, на якому збиратимуть гроші на РЕБ для бригади «Азов». Будуть виступи DakhTrio й фольк-гурту «Щебіт», аукціон лотів від українських брендів з метою зібрати 150 тисяч гривень і фото за донейт.

Коли: неділя (28 липня), 17:30-21:30

Де: Cafe Marko, вулиця Софіївська, 19

Скільки – 1500 грн, потрібна реєстрація