Фестиваль Atlas United уперше з початку великої війни, липневий «Кураж» у Garage, шашлик і вино в «Каштані» від Habibti, останні дні 15-го ОМКФ, ранкова йога на Пейзажці, річниця бару «Басамани» на Подолі, «матча-кавун» у кавʼярні «Дружба» й вечірка в стилі cutiecore у «Хвильовому»: зібрали події на вікенд 19–21 липня в Києві.

Останні дні Одеського міжнародного кінофестивалю

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль цьогоріч знову проходить на декількох локаціях у Києві, і містяни ще можуть встигнути на останні дні ОМКФ. В останні два дні фестивалю, зокрема, покажуть «Кіборгів», «Ціну правди», «Маріуполіс», «Крим. Остання цитадель» і «Ми, наші улюбленці та війна» Антона Птушкіна. Повна програма фестивалю за посиланням.

Коли: 12–20 липня

Де: Будинок кіно, кінотеатр «Оскар» (ТРЦ Gulliver)

Скільки: 150 грн за один показ, 1900 грн – абонемент

Мангал-меню, айран і вино від Habibti в «Каштані»

Попап-проєкт Habibti приїде у дворик «Каштан Wine» і привезе з собою мангал-меню східної їжі: пряну баранину з пітою, овочами й тахіною, кукурудзу гриль, літній фатуш і диню на десерт. А допомогти подолати спеку мають прохолоджувальні напої: айран, сидр, пиво й натуральне вино.

Коли: пʼятниця (19 липня), 18:00

Де: «Каштан Wine», вулиця Рейтарська, 9–Б

Вхід вільний

Короткі метри з «Миколайчук Open» в Українському домі

В Українському домі покажуть найкращі короткі метри з фестивалю «Миколайчук Open». У кожен із двох днів покажуть по пʼять стрічок, зокрема: «Виховання висотою», «Ті кляті півонії», «Вітя», «Вмираючий лебідь» і «Річниця». Повний розклад за посиланням. Покази відбуватимуться в межах Літньої школи і 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Детальніше про нього ми розповідали тут.

Коли: пʼятниця (з 18:30), субота (12:00)

Де: Український дім, вулиця Хрещатик, 2

Скільки – 120 грн за один день

Фестиваль Atlas United уперше з початку великої війни

Музичний фестиваль Atlas проведуть у ТРЦ Blockbuster Mall уперше після початку повномасштабної війни. Тут облаштують шість сцен, де виступатимуть «Бумбокс», «Жадан і собаки», «Без обмежень», «Курган & Agregat», «Друга ріка», Latexfauna й Verka Serduchka із премʼєрою українськомовної програми. Також обіцяють виступи світових артистів, які «вперше після початку повномасштабного вторгнення дадуть концерти в Україні». Крім музики, буде стендап від Василя Байдака, Насті Зухвалої, Свята Загайкевича й Сергія Чиркова. Квитки на фестивалі, що перенесли раніше через повномасштабне вторгнення, будуть дійсні цьогоріч. На Atlas United хочуть зібрати мінімум 100 мільйонів гривень. Частину коштів передадуть на придбання роботів через United24, а іншу – на забезпечення дронами ЗСУ, зокрема на харківському напрямку.

Коли: пʼятниця-неділя (19–21 липня), 

Де: Blockbuster Mall, проспект Степана Бандери, 36

Скільки – 1750 грн на один день, 3800 грн – абонемент

Виставка воєнної фотографії «Її очима» в музеї Шевченка

Виставка воєнної фотографії «Її очима» з роботами фотографок після початку великої війни пройде в Національному музеї Тараса Шевченка. Покажуть роботи Іви Сідаш, Василини Врублевської й Анастасії Вербової. На світлинах вони зафіксували бойові дії, повсякденність життя цивільних і волонтерів, а також те, як змінювався простір навколо під впливом війни.

Коли: 19 липня (18:30) до 4 серпня

Де: Національний музей Тараса Шевченка, бульвар Шевченка, 12

Вхід вільний на відкриття, в інші дні – за ціною квитка в музей

Піца й французькі сидри у дворику T.C. Pizza

У дворику піцерії T.C. Pizza обʼєднають італійську піцу з французькими сидрами з регіону Нормандії. Будуть як грушеві сидри із садів, яким понад 300 років, так і яблучні сидри, витримані в діжках з-під кальвадосу. «Ці сидри тільки перетнули кордон, і ми перші, хто буде їх наливати», – додають у T.C. Pizza.

Коли: субота (20 липня), 15:00–19:00

Де: T.C. Pizza, вулиця Гончара, 15/3

Вхід вільний

«Підпал» у просторі Vyava на ВДНГ

Пʼята вечірка «Підпал» під відкритим небом на ВДНГ збере український лайнап на будь-який смак, зокрема: «наївна музика» Brykulets, реп від «XXV Кадр» і Skylerr, яка боролася за вихід на Євробачення. Крім того, буде секретний гість, якого представлять пізніше. На додачу до концертів на локації є спортивний простір, лаунж-зона, фудкорт, зона гамаків і навіть місце, щоб пограти на приставці.

Коли: субота (20 липня), 14:00–22:00

Де: Vyava, проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки – 300–600 грн

Вечірка в стилі Cutiecore у «Хвильовому»

У «Хвильовому» відбудеться вечірка в стилі cutiecore під кураторством музикантки й культурної активістки Human Margareeta. За музику за пультом будуть відповідальні Dasha Atom, Maryana Klochko, DJ Pavuchok 2.1 і Nan C. Мета події – створити безпечний простір, де немає місця мізогінії, гомофобії й іншим проявам жорстокості.

100% виручених коштів спрямують благодійній організації Cvit Ukraine, яка також представить на вечірці свій мерч.

Коли: субота (20 липня), 16:20

Де: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Вхід – донейт від 200 грн

Попап з морозивом в Octo Tower

Стритфуд «Колобок Бо» привезе в Octo Tower біля «Кловської» попап із морозивом із матча. «У таку спеку що робити? Їсти морозиво, звичайно», – кажуть в Octo Tower, і з цим важко не погодитися.

Коли: субота (20 липня), 11:00

Де: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5

Вхід вільний

Благодійний фестиваль від Laboratorium у Keller Bar

Музична спільнота Laboratorium організовує благодійний фестиваль у Keller Bar на Подолі. У барі зберуть 15 артистів на трьох сценах, які зіграють гіпнотичне техно й «дискотечні треки». Крім музики, буде маркет українських брендів і фудкорт. Увесь прибуток з події піде на потреби ЗСУ.

Коли: субота (20 липня)

Де: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71-Д

Скільки – 800–1000 грн

Майстерклас з кастомізації одягу в Londi Space

Український бренд Londi проведе у своєму попап-магазині безкоштовний майстер-клас із кастомізації одягу. Виріб для декорування можна придбати на місці або принести свій улюблений від Londi. Прикрасити його можна перлами, намистинками, блискітками, квітами, бантами або будь-чим іншим. «Від нас професійна мисткиня, матеріали, напої, десерти [...] фрукти, музика, нетворкінг і багато іншого», – кажуть у Londi Space.

Коли: субота (20 липня), 16:00–20:00

Де: Londi Space, вулиця Велика Васильківська, 14

Вхід вільний, потрібна реєстрація

«Матча-кавун» у кавʼярні «Дружба»

Кавʼярня «Дружба» на Печерську разом із Богданом Єрмоленком готуватимуть фірмовий напій – «матча-кавун». Прибуток з попапу направлять на збір «Виднокола» для добровольчого підрозділу Propeller Heads у складі «Авіакомпанії «Схід».

Коли: субота (20 липня), 10:00–22:00

Де: «Дружба», бульвар Марії Примаченко, 3

Вхід вільний

Липневий «Кураж» у Garage

На липневому «Куражі» буде акустичний концерт Жені Галича (O. Torvald), барахолка з 220 учасниками, недільні вечорниці від «ЩукаРиба», тату й портрети за донейт, зона від центру Superhumans, шахи, настільний теніс і фудкорт. Серед гостей лекторію будуть Алекс Купер (Kyiv Food Market, Shalom), гендиректор Yasno Сергій Коваленко, юрист і військовий Масі Найєм, співзасновник студії Knife! Films Максим Сердюк. Зібрані на події кошти передадуть на закупівлю пального добровольчому медичному батальйону «Госпітальєри», а також проєкту Behind Blue Eyes на організацію освітніх фестивалей для дітей із сіл на півдні України.

Коли: субота-неділя (20–21 липня), 11:00–22:00

Де: Garage, вулиця Межигірська, 82

Скільки – 300 грн на один день

Ранкова йога на Пейзажній алеї

Spilka разом із йога-майстром Ingvarr проведуть ранкову йогу на Пейзажній алеї. Це буде поєднання аштанга, віньяси й хатха-йоги, яку адаптують під різні рівні складності як для початківців, так і для просунутих йогів. «У неділю приділимо увагу диханню й сконцентруємося на внутрішніх відчуттях», – кажуть організатори.

Коли: неділя (21 липня), 10:00

Де: Пейзажна алея

Вхід – донейт від 350 грн сюди, скрин про оплату відправити в директ

Воркшоп із ресайклінгу одягу у «Сквоті»

Засновниця бренда Sinitsa й працівниця «Сквоту» Соня проведе воркшоп і спробує дати нове життя старим речам за допомогою техніки tie-dye. Можна приносити свої футболки, майки, шорти, шкарпетки, спідниці, сорочки, але є умова: речі обовʼязково мають бути не синтетичні. Усі кошти, зібрані на події, передадуть на ремонт авто для Міжнародного легіону при ГУР МОУ.

Коли: неділя (21 липня), 14:00–17:00

Де: Squat 17B Cafe, вулиця Терещенківська, 17-Б

Вхід – донейт від 500 грн, потрібна реєстрація

Вечірка Vertuha на Нижньоюрківській

Диско, хаус й електро разом із водними розпилювачами – запорука успіху для липневої вечірки в Києві. У лайнапі Mark Gill, Seba Korecky, Alinikus і ще пʼять диджеїв, яких відберуть для окремої сцени. Дрескод: «Бути собою в усьому своєму блиску», – кажуть організатори. На вечірці буде фейсконтроль, також заборонене знімання фото й відео. Зібрані з вечірки гроші передадуть на допомогу родичам загиблих унаслідок удару росіян 8 липня по медичному центру «Адоніс».

Коли: неділя (21 липня), 17:00–22:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки – 500–700 грн

«Імпровізація після мобілізації»: гурт Junket у «Куренях»

«Концерт майстрів імпровізації після мобілізації»: гурт електронної музики з живими інструментами Junket зіграє перший після вступу до лав ЗСУ концерт у «Куренях». Крім них, у лайнапі Literatura, Jordee і бельгієць Satoshi, який привезе свою вінілову колекцію. Частину зібраних коштів передадуть на квадроцикл й евакуаційний візок для військових.

Коли: неділя (21 липня), 16:00–23:00

Де: «Курені», Паркова дорога, 4

Скільки – 300 грн

Презентація книжки про жінок на війні в «Сенсі»

У «Сенсі на Хрещатику» відбудеться презентація книжки «На надломі зросла сила» про жінок на російсько-українській війні від незалежного видавництва Punkt Publishing. Там зібрали 15 історій про втрату, полон, надію й силу як результат посттравматичного зростання. На подію, яку присвятили памʼяті військовослужбовиці Шурі Рязанцевій, будуть дві героїні книжки: Руслана Данілкіна й Христина Кудрява.

Коли: неділя (21 липня), 17:00

Де: «Сенс на Хрещатику», вулиця Хрещатик, 34

Вхід вільний, потрібна реєстрація

Річниця бару «Басамани» на Подолі

Бару «Басамани», що біля Поштової площі, виповнюється один рік. На вечірці буде їжа від шефинь попап-ресторану Олени Філіпської й Ольги Харченко, коктейлі від барменів закладу, святковий торт і традиційна українська музика від гурту «ДваТри».

Коли: неділя (21 липня), 15:00–23:00

Де: «Басамани», вулиця Ігорівська, 1/8

Вхід вільний

Екскурсія Kyiv Food Market біля «Арсенальної»

Kyiv Food Market запрошує киян на екскурсію власним районом, неподалік станції метро «Арсенальна». Там, зокрема, стоять модерністські споруди, на кшталт готелю «Салют». План подорожі склала спільнота The Arhitektura, а команда гідів складається з Ганни Пилипенко (Hanna Guide) і Captain Kyiv.

Коли: неділя (21 липня), 18:00

Де: Kyiv Food Market, вулиця Князів Острозьких, 8

Вхід вільний, реєстрація через Instagram