Вечірка «Хованка», майстер-клас із плетіння маскувальних сіток, екскурсія занедбами Подолу, виступ із піснями Ніни Сімон, дитячі ранкові читанки та благодійний концерт-збір – зібрали події, які варто відвідати на вихідних 12–14 липня в Києві.

«Механіка» на ВДНГ

Лайнап з 11 артистів на чолі з французьким майстром жорсткого й агресивного техно – Rorganic. Виступатимуть: Rorganic, Relyve, Recid, Ana B, Kichi Kazuko, Powertech, Dj Technocrat, Turmanuma, Jezusman, D.Boluh, Kryzha. Частину прибутку перерахують на потреби ЗСУ й у фонд «Госпітальєри». На заході заборонені фото- й відеозйомка. Дрескод – тотал блек. На події діятиме вікове обмеження 18+.

Коли: 13 липня, 13:00

Де: пр. Глушкова, 1, ВДНГ, павільйон №9

Скільки: 1100–1500 грн

Захід у стилі old money у БЦ Gulliver

Зустріти захід сонця на терасі з келихом ігристого, провести липневий суботній вечір разом із друзями й послухати легендарні хіти від 80-х до 00-х. Дрескод – одяг у стилі old money, класичні луки: сорочки, поло, туфлі, штани, плаття, спідниці, хустинки, окуляри та мінімалістичні аксесуари. Тканини з батисту, оксамиту та жакарду. Вікове обмеження на події 18+.

Коли: 13 липня, 18:00–21:50

Де: Спортивна площа, 1

Скільки: 400 грн

BCee на V’yava

BСee – видатна персона у світі драм-н-бейсу, він відомий своїми душевними продакшенами та глибокими, емоційними звуковими пейзажами. Продюсер, автор пісень, діджей, власник лейблу, промоутер подій, телеведучий – Стів Джефрой успішно приміряє ці ролі вже понад 20 років. Дискографія BCee включає вісім альбомів, незліченну кількість синглів, мініальбомів, реміксів і численних хітів: від піднесеної Typical Description до інтимної Morning Star.

Коли: 13 липня, 14:00–23:00

Де: пр. Глушкова, 1

Скільки: 400 грн

Odyssay в Kureni

Odyssay – український співак і продюсер світового рівня. Виступаючи винятково наживо, він поєднує вокал й аналогові синтезатори. Гості почують багато невипущеного матеріалу від Odyssay, а також сети від артистів Smailov і Cuprite, Dudunia. Дрескод – білий колір.

Коли: 13 липня, 16:00–23:00

Де: Паркова дорога, 4

Скільки: 450 грн, на вході – 600–1000 грн

Маркет українських вуличних трендів від «Всі.Свої»

Понад 100 локальних виробників, що формують повсякденну українську моду. Будуть одяг і взуття, аксесуари та прикраси. «Українські вуличні тренди – це про сміливість одягатися так, як ти відчуваєш. Це про сміливість експериментувати, проявляти внутрішнє через зовнішнє, носити речі стейтменти», кажуть організатори.

Коли: 13–14 липня, 10:00–20:00

Де: Десятинна, 12

Скільки: вхід вільний

 

Вечірка «Хованка» в барі Keller

Гостей запрошують послухати музику й потанцювати. Тим, хто приїде з інших областей країни, обіцяють подарункову карту на бар. У лайнапі: Badwor7h, Cold Embrace, D-Monk, Dj Did3000, Drkbyte, Dub.In.Sky, Hidden Element Live, Mad Cult, Pan Kotsky, Sandro, Toxid, Trnglm. На події діє вікове обмеження 18+.

Коли: 13 липня, 15:00–22:00

Де: Кирилівська, 71

Скільки: 500 грн

Благодійна комедійно-поведінкова терапія від «Станції комедії»

Це гумористичний захід, на якому коміки та кваліфікований психолог спілкуються з глядачами про актуальні проблеми й намагаються добряче з них посміятися або допомогти розв’язати. Виступатимуть: Наталія Іщенко – магістерка клінічної психології, Настя Бринза – комедіантка, Андрій Паньков – кваліфікований психіатр і некваліфікований комік, Магамед Мурадов – професійний накрутчик, майстер спорту з тривоги. Програма має вікове обмеження 18+. Кошти із заходу підуть на підтримку ЗСУ.

Коли: 12 липня, 19:00

Де: Пирогова, 5

Скільки: донейт на довільну суму

 

Квіткова барахолка від «Стріхи» й «Зберегти Квіти України»

Третя річниця збереження «Квітів України». 2021 року містяни вийшли на акцію «Я з Квітами», а вже 12 липня забудовник привіз важку техніку, поставив паркан і зруйнував частину фасаду. Проте небайдужі сусіди, сусідки, активісти й активістки зупинили руйнування та продовжили діяльність зі збереження будівлі «Квітів». На заході обіцяють живу музику, маркет, барахолку, обмін рослинами, фотозону, «крінж-аукціон». Гроші з події підуть на навчання 25 військових у школі оперування БПЛА Right Room.

Коли: 14 липня, 12:00–21:00

Де: Січових Стрільців, 49

Скільки: вхід вільний

 

Майстер-клас із плетіння маскувальних сіток

На заході буде можливість ознайомитися з підготовчими та виробничими процесами, спробувати себе в комфортному темпі на різних ділянках маскувального виробництва. «Запити на маскування лише додаються й нам дуже потрібна допомога – навіть кілька годин на тиждень будуть дуже помічними», кажуть організатори.

Коли: 12 липня, 18:30–20:00

Де: Лейпцизька, 15А (офісна будівля – 3 поверх, вхід із боку Старонаводницької)

Скільки: вхід вільний

 

Екскурсія занедбами Подолу від Spilka

Ганна Пилипенко, екскурсоводка Києвом, разом з організацією Spilka запрошують на екскурсію Подолом, де можна буде побачити занедби за Валами, а саме – першу київську промзону й найстрахітливіший будинок Подолу. На події можна донейтити й поповнювати знання про Київ. Зареєструватися на захід можна за посиланням. Гроші із заходу підуть на психологічну допомогу жінкам, які постраждали від сексуального насилля російських окупантів.

Коли: 12 липня, 16:00

Де: збір із 15:45 біля автостанції «Поділ»

Скільки: 600 грн

 

Виступ із піснями Ніни Сімон у барі Odnodumtsi

Гостей запрошують сховатися від літньої спеки та насолодитися мʼяким камерним джазовим саундом. Звучатиме музика легендарної джазової виконавиці Ніни Сімон. Виступатимуть Руслан Шукюров, Ольга Перепелиця й Костянтин Іоненко. У їхньому професійному виконанні прозвучать композиції «золотого фонду» американського джазу та соулу, створені Ніною Сімон. На подію варто реєструватися заздалегідь, написавши в особисті повідомлення Odnodumtsi.

Коли: 12 липня, 19:00

Де: Олеся Гончара, 4

Скільки: донейт на вільну суму

 

Попап з азійськими моті від кафе Food Strategy

Щоб подивитися наживо на процес приготування традиційних моті – азійських десертів, гостей запрошують у кав’ярню «Дружба». Готуватиме Вікторія Кондрашенко, співвласниця і бренд-шефиня кав’ярні Food Strategy. У меню моті з цілими фруктами і ягодами (черешня-цитрус, персик-перець) і з кремовими начинками (матча-грейпфрут і шоколад-чилі).

Коли: 13 липня, 12:00

Де: Марії Приймаченко, 3

Скільки: вхід вільний

 

Дитячі ранкові читанки в книгарні-кав’ярні Readeat

Дітей від п’яти років запрошують на захопливу дитячу читанку та майстерку. 13 липня в книгарні Readeat читатимуть книжку «Скарби Смалюнчика й помідорний дракон». 14 липня – книжку «Детективна агенція «На сіннику». Книгу 1. І бе, і ме, і кукуріку».

Коли: 13–14 липня, 11:00

Де: Антоновича, 50

Скільки: вхід вільний

 

Благодійний концерт-збір від формації Techiya

Формація Techiya відкриває збір для всіх поціновувачів електронної музики та добрих справ. Гостей запрошують на благодійну вечірку Zbir, де збиратимуть кошти на Starlink-звʼязок для підрозділів ударних безпілотників у 159 і 206 батальйонах ТРО. У лайнапі такі діджеї: Gash, Kos, Orbit, Rustam, Slog. Щоб потрапити на захід, потрібно задонейтити 200 гривень на банку й надіслати скриншот і ваше ім’я в особисті повідомлення Techiya.

Коли: 14 липня, 16:00

Де: Кирилівська, 71

Скільки: 250 грн на вході

 

Garage sale від бренда Diadia

Гостей запрошують на дводенний Garage sale в київському магазині Diadia. На події можна буде придбати речі зі знижками до 80%. На знижках представлять одяг та аксесуари з попередніх колекцій: сорочки, спідниці, шорти, сукні, пуховики та багато іншого. На розпродажі також будуть речі з мінімальними дефектами, на які діятиме максимальна знижка від бренда. Кількість речей обмежена. 

Коли: 13–14 липня, 10:00–21:00

Де: Велика Васильківська, 27

Скільки: вхід вільний

 

Вечір комедії від «Підпільного стендапу»

У програмі вечора: Антон Стенюк – комік, який жартує та сміється над собою й навколишнім світом. Ігор Нерівний – одесит, ведучий «Бла бла подкасту». Михайло Федорас – комік, який бʼє по актуалу й трендах. Наталя Скорик – дуже енергійна комікеса, яка має експресивну подачу та полюбляє імпровізувати як із глядачами, так і з картами таро.

 

 

Коли: 14 липня, 18:30

Де: Золотоворітська, 15

Скільки: 300–500 грн

Паелья в «Самосаду» 

Паелья – традиційна іспанська страва в основі з рисом і спеціям, може бути м’ясною або рибною. Цього разу готуватиме шеф «Ресторану, якого не існує» Микита Чумаков. У меню: паелья з креветками та песто, тартаром із тунця та фруктами; три види сезонних тапас; сангрія з апельсинами та динею; вино, не-вино та софт-дрінки в асортименті.

Коли: 13 липня, 16:00–20:00

Де: Волоська, 18/17

Скільки: вхід вільний

 

Виставка колажів у «Багряному»

Гостей запрошують на виставку колажів від мисткинь Марічки Крітенко й Ірини Джунь. У суботу пройде презентація від дівчат і їхнє гостьове барменство. Обіцяють коктейлі, донейти й мистецтво. На події можна роздивитися й обрати собі колаж за донейт. Усі вторговані кошти будуть направлені на потреби 33-ї ОШб.

Коли: 13–28 липня, 16:00

Де: Андріївський узвіз, 36

Скільки: вхід вільний

 

Виставка «Казки про кінець світу» в Avangarden

На заході покажуть графічні історії про казковий апокаліпсис від Дмитра Красного й «живопис, у якому можна сховатися», від Міші Тарасенка.

«Світ, який ми знали, скінчився й ми опинилися в новому. Виявляється, апокаліпсис – це лише концепція, що метафорично описує наші вічні маленькі трагедії. Світи з’являються й зникають, ми залишаємось – і маємо залишатись собою. Жити повним життям, активно й творчо. Прагнути до постійного самовдосконалення й піднесення над посередністю. Навіть у найтемніші часи залишайтеся відкритими до нових ідей і перспектив. Ваші думки, ваші дії мають значення. Разом ми можемо змінити хід подій», – так описують подію організатори. 

Коли: 12 липня, 19:00

Де: Січових Стрільців, 23А

Скільки: вхід вільний

 

Музичний «Балкон» в артпросторі Mezzanine

Гостей запрошують зібратися на камерному й затишному балконі «Мезаніну». Музичний вечір буде присвячений ламаним ритмам. У лайнапі – Annette й Dima K b2b Dj Kisslove. Організатори наголошують на важливості донейтів та обіцяють усім, хто донейтить, знижки на барі. Донейти з події підуть на збір на техніку й технології для друга закладу з підрозділу «Щедрик». 

Коли: 12 липня, 18:00–22:00

Де: Нижньоюрківська, 31

Скільки: вхід вільний

 

Творчий бешкет у книгарні «Закапелок»

«Казка – це безпечний простір, сповнений мрій, відкриттів і безмежних можливостей для уяви. Взаємодія з казкою додає теплих емоцій і віри у власні сили», кажуть організатори. Зустріч проведе Анастасія Куликова – письменниця, авторка казкових історій для дітей і дорослих, учасниця волонтерської ініціативи «Культ_о_Во». За бажанням можна взяти із собою блокнот і ручку. Реєстрація на подію за посиланням. Усі кошти передадуть на ЗСУ.

Коли: 13 липня, 13:00

Де: Верхній Вал, 62

Скільки: донейт від 200 грн

 

обкладинка: bgrn_kyiv