Вистава «Мур. Реп-мюзикл «Ти (Романтика)», Wellboy в Kureni, благодійний музично-поетичний вечір у книгарні «Тиша», Усесвітній день бадмінтону в Aftertown, етнічно-електронна музика «Природне звучання» у SkvoSpace, дитячий фестиваль Jumpalooza на Артзаводі «Платформа» й інші – зібрали події, які варто відвідати на вихідних 5–7 липня в Києві.

Благодійний маркет у БО «Ланка»

Гостей запрошують на п’ятий благодійний маркет від БО «Ланка» на літній терасі First Point Espresso Bar, прибуток із маркету буде спрямований на компоненти для виробництва дронів для добровольчих батальйонів. На маркеті будуть локальні бренди кераміки, прикрас, декору для дому, одягу, аксесуарів, книжки. Також робитимуть портрет за донейт. 

Коли: 7 липня, 12:00–19:00

Де: Ярославська, 14/20

Скільки: вхід вільний

Drift Kyiv у Keller

Гостей запрошують слухати музику в жанрах техно, хаус й транс і танцювати. У лайнапі: музиканти з Києва Unit та Eternity, а також Olhа та Indigo Plateaux, які зараз перебувають у Берліні. Увесь прибуток від заходу розділять і направлять на підтримку захисників України і їхніх родин. 

Коли: 6 липня, 13:00

Де: Кирилівська, 71, Keller

Скільки: 500–800 грн

День народження Лісного причалу у Closer

Гостей запрошують відсвяткувати 11 років із дня відкриття Лісного причалу. Організатори обіцяють відкриття нового сезону зі свіжими ідеями й постерами. Гостей лайнапу не розкривають, але обіцяють у суботу виступ шанованих на міжнародній сцені артистів із Берліна. Неділя буде присвячена виступам резидентів клубу. Усіх відвідувачів пригостять сніданком від закладу.

Коли: 6 липня, 15:00 – 7 липня, 10:00

Де: Нижньоюрківська, 31, Closer

Скільки: 500–650 грн

Summer лірик-вайб у «КультМотиві»

Ліричний концерт для тих, хто полюбляє слухати сучасну українську музику в затишній і спокійній атмосфері. У лайнапі фортепіанна музика та співи від Leria, попджаз від Ulya та сольний інді-рок проєкт Zaitcev. Бронювати столик радять заздалегідь.

Коли: 5 липня, 18:00

Де: Спаська 36/31

Скільки: 320–380 грн

Electro-літо на V’yava

Гостей запрошують на вікенд сучасної електронної сцени. Обіцяють два дні насиченого лайнапу, понад 15 артистів, потужний звук у зеленому саду з живою природою. Виступатимуть: Kurs Valut, Si Process, Yuvi, Nil Tarasov, One Witch, D.Electro, Гоня, Hidden Element, Oy Sound System, Kiptilov, Walakos.

Коли: 6–7 липня, 15:00–22:00

Де: пр. Глушкова, 1

Скільки: 300 грн – один день, 500 грн – два дні

«Підпільний стендап». Сольник Сергія Чиркова

Жарти від стендапера Сергія Чиркова з осіннього й весняного концертів. Сергій – український комік, сценарист і співведучий проєкту «Телебачення Торонто», переможець Kyiv International Stand Up Comedy Week 2019, резидент «Підпільного стендапу» й учасник YouTube-шоу «Ебаут». На заході обіцяють провести аукціон. Для бійців ЗСУ й ТРО вхід на подію безплатний.

 

 

Коли: 7 липня, 18:30

Де: Саксаганського, 6

Скільки: 400–750 грн

«20 днів у Маріуполі» до дня народження Романа Ратушного

«Кінопокази на Протасі» продовжують традиції, започатковані Романом Ратушним. Роман був активістом, лідером, який обʼєднав і згуртував місцеву громаду в боротьбі за зелену зону Київської історичної місцевості Протасів Яр. Він воював, був розвідником 93 ОМБр «Холодний яр», загинув на фронті 8 червня 2022 року. Під час кінопоказу фільму «20 днів у Маріуполі» можна буде долучитися до збору коштів на допомогу ЗСУ.

Коли: 5 липня, 20:00

Дегалявина Протасового Яру під нижньою АЗС WOG

Скільки: вхід вільний

 

Маркет вінтажу й українських брендів Eat My Vintage

Гостей запрошують у «КультМотив», щоби знайомити з культурою вінтажу й українськими брендами, занурювати в джерело корисної інформації під час лекторію та насолоджуватися магічною музикою – «щоб разом наповнити кожен момент літа різнобарвʼям яскравих відчуттів». 15% прибутку з продажу організатори передадуть 112 окремій механізованій бригаді ТРО.

Коли: 6–7 липня, 12:00–21:00

Де: Спаська 36/31

Скільки: 150 грн

 

Вистава «Мур. Реп-мюзикл «Ти (Романтика)»

«Ти (Романтика)» – вистава, для створення якої використовували матеріали однойменного альбому «Мур». Робота отримала великий культурний резонанс, про неї писали BBC, Forbes і Vogue. Директорка «Мистецького арсеналу» Олеся Островська назвала мюзикл «популярною культурою, про яку мріяли з часів Винниченка», літературознавець Ростислав Семків лаконічно охрестив альбом «геніальним».

Коли: 5 липня, 18:00–20:00

Де: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки: 600 грн

Концерт просто неба від Гоні на V’yava

Гостей запрошують послухати виконавця Гоня – реп-артиста, ексучасника гурту «Глава 94», який за понад 15 років творчості став одним із найгучніших виконавців на сучасній українській реп-сцені. Номінант ряду музичних премій і учасник багатьох музичних фестивалів «Його голос лунає як рупор, пробуджуючи суспільство. Його треки залишають місце для роздумів і переосмислення, відкриваючи двері у світ, яким він є насправді», кажуть організатори.

Коли: 7 липня, 18:00–21:00

Де: пр. Глушкова, 1

Скільки: 300–1200 грн

Wellboy в Kureni

Випити по коктейлю під «Гуси», «Вишні» та «Жовті мальви» можна буде на Парковій дорозі, 4.

Коли: 7 липня, 19:00–21:00

Де: Паркова дорога, 4

Скільки: 500 грн

Благодійний музично-поетичний вечір у книгарні «Тиша»

Гостей запрошують на благодійний музично-поетичний вечір у книгарню за підпискою «Тиша».Вхід за донейт 200 гривень, усі кошти підуть на ЗСУ. На захід треба зареєструватися заздалегідь.

Коли: 7 липня, 18:00

Де: Богдана Хмельницького, 68

Скільки: 200 грн

 

Жіночий ретрит від Spilka й Fèminine

Дні серед соснового лісу, біля ставка, у тотальному єднанні з природою та жіночою енергією. Обіцяють йога-тренування, плетіння вінків, чайну церемонію, створення свічок, баню, прогулянки лісом, дихальні та саунд-практики. Годуватимуть стравами з локальних овочів і фруктів. 

Квиток на ретрит автоматично стане донейтом на липневий збір на медичну та психологічну допомогу жінкам, які пережили сексуальне насилля від російських військових. Бронювати місце можна в особистих повідомленнях.

Коли: 6–7 липня

Де: село Глібівка

Скільки: 6000 грн – один день із ночівлею, 8000 грн – два дні

 

Всесвітній день бадмінтону в Afternoon

Гостей запрошують відсвяткувати день бадмінтону й узяти участь у турнірі. Федерація Бадмінтону України проведе майстер-клас і благодійний турнір. Безоплатні напої і їжу учасникам підготувала кав’ярня Afternoon. Зареєструватися можна за посиланням.

У межах турніру проведуть також благодійний пікнік у «Самосаді». Команда Afternoon збиратиме кошти на екіпірування для бармена Бастіана, який мобілізувався до ЗСУ.

Коли: 5 липня, 15:00–20:00

Де: Спаська, 13

Скільки: 100 грн

 

Етнічно-електронна музика «Природне звучання» у SkvoSpace

Гостей запрошують послухати етнічно-електронну музику й колективний спів на природі поблизу «Гідропарка».

Коли: 7 липня, 14:00

Де: Гідропарк

Скільки: 350–500 грн

Спеціальний показ фільму «МаХХХін» у «Жовтні»

Гостей запрошують на показ фільму «МаХХХін» із вступною мінілекцією від Юрія Поворозника, головного редактора подкаст-платформи про кіно й попкультуру Vertigo. 

Детальніше про фільм від студії А24 ми розповідали тут.

Коли: 6 липня, 19:50

Де: Костянтинівська, 26

Скільки: 160 грн

Дитячий фестиваль Jumpalooza на Артзаводі «Платформа»

10 000 кв.м різноманітних батутів: для різного віку з безліччю яскравих надувних фігур; басейни для дітей, дорослих і водні ігрові комплекси для найменших; безлімітні бульбашки на локації; пінна дискотека; метафан-дискотека; дитячі надувні лабіринти, банджо-батути та мегагірки. Окрім цього, будуть шоу: мильних бульбашок, наукове, твістінг; тік-ток руми для яскравих фото й відео, майстер-класи, б’юті-куточки, де можна додати блиску і яскравості образу, мультики просто неба, шопінг на маркеті, ходулісти, циркові артисти й аніматори. 

Коли: 6–7 липня

Де: Магнітогорська, 1А

Скільки: дорослі – 200 грн, діти – 250 грн

Благодійний попап у кав'ярні Coffee Records 

Попап проведе кулінарна письменниця й активістка із Сан-Франциско Анна Волошина. Шеф-кухар Артем Калабухін, переможець шоу«Мастершеф професіонали-4», приготує кілька страв української кухні «з авторським поглядом», а Сергій Клімов представить вина з різних регіонів України. Під час заходу можна буде придбати книжку Анни Волошиної з її автографом. На події збиратимуть кошти на потреби фонду «Інтернаціональний легіон допомоги».

Коли: 7 липня, 13:00

Де: Костянтинівська, 2-А

Скільки: вхід вільний

 

Гастромаркет у кафе «Марко» на Софіївській 

Гостей запрошують на вікенд у горіховий сад кафе «Марко». Відвідувачі зможуть придбати фермерські овочі, фрукти та зелень, свіжий хліб і крафтові вина, свічки у формі овочів і фруктів від Sabi Candles. У перший день фестивалю виступить фольклорний ансамбль «Щебіт». Під час виступу охочим заплітатимуть польові квіти у волосся. Українські бренди Have A Rest і Sophia Hotel Kyiv для події створили лімітовану колекцію шоперів «На побачення з Києвом». 

Коли: 6 липня – 18:00, 7 липня – 11:00–17:00

Де: Софіївська, 19

Скільки: вхід вільний

 

Гра в шахи у Squat 17b

Гостей запрошують у тінь внутрішнього бару грати в шахи. Модеруватиме подію співвласник Squat 17b Мирослав Криж . Окрім того, на заході буде Андрій Дяченко – учень київської гімназії, який має другий дорослий розряд і вже зібрав своєю грою понад 200 000 грн на ЗСУ. Кошти від заходу підуть на купівлю авто для 13 Штурмової бригади «Хартія». Реєстрація на подію за посиланням.

Коли: 7 липня, 13:00–16:00

Де: Терещенківська, 17б

Скільки: вхід за довільний донейт

 

Вечірка в літньому дворику «Хвильового»

У лайнапі: Igor Zadorozhnyi – артист є просувачем та експертом у жанрі драм-н-бейс. На початок вечора він приготував мелодійний швидкий ритм. Tercel – дебютант на вечірці DNA, поціновувач геріджу та бейс-саунда. Jenny.b – продюсерка з Києва, яка обіцяє «легкий драмчик із фанковим настроєм». Berg – організатор драм-н-бейс вечірок у Дніпрі та Києві. DJ IAN aka перукар – обіцяє сет літнього юк-геріджу та драм-н-бейсу. Кошти із заходу підуть на підтримку ЗСУ.

Коли: 6 липня, 18:00–22:30

Де: Верхній Вал, 18

Скільки: донейт від 200 грн

 

Майстер-клас із вишивки «кишенька-гаман» в Avangarden

Гостей запрошують дослідити історію автентичного вбрання на практиці на майстер-класі з вишивки, що пройде в Avangarden. На заході можна власноруч вишити традиційний український аксесуар, яким активно користувалися наші предки – «кишеньку-гаман», щоби потім стилізувати у свій гардероб. Майстер-клас проведе вишивальниця з досвідом – Олеся Черкасова. На подію потрібно зареєструватися заздалегідь.

Коли: 6 липня, 15:00

Де: Січових Стрільців, 23

Скільки: 2500 грн

 

Майстер-клас із японського живопису тушшю «сумі-є» у Bursa

На заході художниця Калина Серяковська поділиться своїм досвідом і техніками живопису сумі. Учасники майстер-класу зануряться у світ японського мистецтва, де дізнаються історію техніки, створять власні картини, насолоджуючись медитативним процесом. Неважливо, чи є у вас досвід у малюванні, чи ні – кожен знайде щось натхненне та корисне на цьому майстер-класі, обіцяють організатори. Реєструватися на подію потрібно заздалегідь, написавши в особисті повідомлення Bursa Київ.

Коли: 6 липня, 12:00

Де: Костянтинівська, 11

Скільки: 600 грн

 

обкладинка: cult.motive