Діджей-сети від Mirage, Ballroom-вечірка від Watch Me Serve в Otel, теплий маркет брендів Dniprospective в бутик-готелі Bursa, фестиваль «Я не така» в Будинку кіно, попап із суші та пивом у барі «Контейнер», літня кухня від Dacha Keller – ось події, які варто відвідати 21–23 червня в Києві.

Маркет Hey Garage Sale

Hey Public Kitchen і Hey Guide об’єднують улюблених українських дизайнерів і бренди на маркеті Hey Garage Sale. На події можна буде знайти скарби з архівних колекцій, а також придбати базові речі зі знижками. Серед брендів, що будуть представлені на маркеті, такі: Ienki Ienki, Anna October, Katimo, Gunia, Article, Jul, Etnodim, Nadiia, Lutiki, Katsurina, Litkovska, Olenich, Syndicate Kyiv, Paskal, Bobkova, Cultnaked. Частину прибутку передадуть на психологічну реабілітацію дітей у Gen Ukranian. Зареєструватися на подію можна за посиланням.

Коли: 23 червня, 11:00–19:00

Де: Михайлівська, 22В

Скільки: 100 грн

Свято Купала на V’yava

Програма першого дня Свята Купала на V’yava в Саду Бажань.

12:00–15:00 – Етнозабави й танці від Юльки Богуславки та «Гурту». У цей час також працює коваль, а охочі можуть плести вінки.

15:00–17:30 – Виступ етногуртів.

17:30–19:00 – Виступ DrumʼnʼTuba.

19:00–20:30 – Березове Купайло (організатори розкажуть про найекзотичніші факти святкування Трійці та Купала в Україні під обрядові піснями гурту «Володар». Гості встановлять і прикрасять березу, навколо якої будуть водити хороводи. Після цього будуть пісні, танці й ритуальне руйнування берези. Завершиться свято вогняним шоу).

20:30–22:00 – Концерт Khayat.

Програма другого дня Свята Купала на V’yava в Саду Бажань.

12:00–17:00 – Етнозабави й танці від Юльки Богуславки та «Гурту». У цей час також працює коваль, а охочі можуть плести вінки.

17:00–19:00 – Виступ етногуртів. 

19:00–20:30 – Соснове Купайло (Гра у вікторину на знання фактів про святкування Трійці та Купала, розповіді про обряд «Проводи русалок» із Чорнобильського Полісся, а також про відьом і захист від них на ці свята. Прикрашання сосни, хороводи й танці. У кінці на гостей чекає вогняне шоу).

20:30–22:00 – Виступ гурту «Гуляй Город».

Коли: 22–23 червня, 12:00–22:00

Де: пр. Глушкова, 1

Скільки: 200 грн – один день, 300 грн – два дні

Підпільний стендап на даху GulliIver

Гостей запрошують послухати комедію на даху від таких стендаперів:

  • Свят Загайкевич. Засновника «Підпільного стендапу», амбасадора анекдоту про стоматологів, його виступи неможливо забути. 
  • Ганна Кочегура. Найкраща комікеса 2023 за версією Underground Standup Awards. Віддана русофобка й просто приємна людина.
  • Аміл Насіров. Український музикант, актор. Учасник гурту «Курган & Agregat». Як актор дебютував спільно з братом Рамілем у фільмі Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург».
  • Єгор Шатайло. Ведучий радіостендап-шоу «Гомін Аут» на радіо «Промінь». Сценарист проєкту «Телебачення Торонто». Першим в Україні почав продавати свої сольні виступи на сайті за гроші, що дає йому змогу роками не вилазити в люди.
  • Юра Коломієць. Комфортний комік із великим досвідом, амбасадор гедонізму та продюсер ваших YouTube-шоу.

Бійцям ЗСУ та ТРО вхід безоплатний. 20% зібраних коштів підуть на потреби українських військових. 

Коли: 23 червня, 18:30

Де: Спортивна площа, 1A

Скільки: 500 грн

Angy Kreyda й Osty в Kureni

Angy Kreyda – сучасний український альт-попгурт із самобутнім стилем із Рівного. Гурт сподобається поціновувачам альтернативної музики. «Енджі вміє грати на укулеле, сопілці, домрі, гітарі, кахоні, баяні, акордеоні, фортепіано, а нещодавно опанувала трубу. Це дало музикантам можливість створювати різноманітні пісні – від ліричних до жартівливих», кажуть організатори. Кліп гурту на пісню «Враже» набрав 22 млн прослуховувань на YouTube. Osty часто називають «магічним голосом Карпат». За час своєї кар’єри Osty випустив понад 12 треків, серед яких найпопулярніші «Не лякай», «Не брало», «Резонанс».

 

 

Коли: 23 червня, 19:00–21:00

Де: Паркова дорога, 4

Скільки: 300 грн

Курований маркет «Етніка. Книги. Кіно» на кіностудії ім. О. Довженка

Команда Made in Ukraine запрошує на маркет «Етніка. Книги. Кіно». Це захід, де ретельно відібрані бренди представлять свої товари, висвітлюючи українські традиції та ремесла. А гастрономічно перепочити можна буде на фудкорті. У програмі також лекції від ремісників: про традиційний одяг, решетилівську вишивку, кролевецькі рушники, петриківський розпис, історію українського кіно та нашої країни. Окрім того, обіцяють майстер-класи з плетіння купальського вінка, борщівської вишивки, вишиванки та плетіння килима. На гостей чекає також кінопоказ легендарних фільмів Олександра Довженка «Звенигора» (1928 року) та Сергія Параджанова «Тіні забутих предків» (1965 року), екскурсія кіностудією ім. О. Довженка та виступи українських виконавців і діджеїв.

Коли: 22–23 червня, 11:00–22:00

Де: Берестейський проспект, 44

Скільки: 250 грн – один день, 450 грн – два дні

Діджей-сети від Mirage

Гостей запрошують послухати 12 досвідчених і відомих діджеїв на двох сценах у клубі Collider. На Main Stage вас чекають глибокі та грувові ритми, що нагадають вам про енергію й непередбачуваність самого міражу. Garden Stage занурить в атмосферу, де електронні мотиви зливаються з природними звуками, створюючи враження ілюзії міражу. У лайнапі – Dj Svej B2b V.Nus, Jane B2b Powertech,

Oleg Patselya, Hanna, Septim, Rybolov, Morekhvyli, Kryzha, D.Crete, Kvrp. Захід має вікове обмеження 18+. Частину прибутку перерахують на потреби Збройних Сил України у фонд «Госпітальєри».

Коли: 23 червня, 14:00–22:30

Де: Кирилівська, 60

Скільки: 450–650 грн, на вході – 750 грн

Ballroom-вечірка від Watch Me Serve в Otel

Організатори обіцяють формат, де вечірка поєднується з ballroom-культурою.

Це можливість познайомитися з ballroom-культурою, побачити батли крутих перформерів, насолодитися диско- та хаус-сетами й надихнутися vogue-танцівниками. У лайнапі – V-R, у його сетах переплітаються хаус, диско, інді тощо; Croft – болрум-діджей, який серед жанрів надає перевагу техно, хаусу й електро. Дрескод – поєднання вуличного стилю з вишуканішими речами. Вхід на локацію відкритий лише для повнолітніх. 30 грн із кожного квитка перерахують на збори ЛГБТК+ військових і їхніх підрозділів. У просторі суворо засуджують гомофобію, трансфобію, расизм та інші прояви дискримінації.

Коли: 23 червня, 16:00–21:30

Де: Нижньоюрківська, 31

Скільки: 360–560 грн

Літня кухня від Dacha Keller

Організатори запрошують на вечірку всіх поціновувачів джангл-драм енд бейсу та дабстеп-фанів. Обіцяють улюблену музику із саундсистеми, смачну їжу, прохолодні напої, коктейлі, трав'яний чай і смаколики в колі дружньої компанії й у затишній тіні садка «Дачі». З вікна кухні лунатиме музика від шефів: Trnglm («Хoванка») й Dj Siedin, а також від резидентів: Airbass b2b Slimjah, Dub.in.Sky, The Lumb. Також буде змога скористатися «відкритим пультом». Дрескод – літній, дачний, кольоровий. Заборонено проносити: їжу та напої, наркотичні речовини, небезпечні предмети, газові балони, зброю, фарбу тощо. Зібрані кошти передадуть на потреби бойових формувань. Для військових вхід безоплатний.

Коли: 23 червня, 17:00

Де: Кирилівська, 71

Скільки: 350–500 грн

Kateryna Kremko (Miss K8) у Kureni

Гостей запрошують послухати популярну українську техно-діджейку та музичну продюсерку, яка завойовує серця на світових фестивалях електронної музики. Miss K8 має сотні тисяч підписників у соцмережах і віддану армію прихильників. Цього разу обіцяють м'який і не хардкоровий сет. Відкриватимуть вечір діджеї Dimitry Cruz й Alex P. Захід створений, щоби зібрати кошти на прилади нічного бачення для побратимів на донецькому напрямку.

Коли: 21 червня, 16:00–23:00

Де: Паркова дорога, 4

Скільки: із 16:00 – 500 грн, із 19:00 – 700 грн, з 21:00 – 900 грн

Теплий маркет брендів Dniprospective в бутик-готелі Bursa

Гостей запрошують подивитися на колекції таких брендів: Tsvite Teren, Brua, Freo, White Sprut, Unmere, Ohmut Vintage, Pasat, Unico, Chego.Також деякі бренди проведуть літній сейл із минулих колекцій. Окрім того, у програмі маркету – їжа, діджей-сет, композиції від квіткових майстрів, лекторії з кейсом про японських дизайнерів і показом фільму «Цивільні. Вторгнення». Біля бару можна буде пригоститися напоями.

Коли: 22–23 червня, 12:00–19:00

Де: Костянтинівська, 11

Скільки: вхід на маркет вільний, на лекторії – 250–300 грн

Освітньо-мистецька сонцетерапія від «Сплетіння» – «Київське Інтермецо»

Гостей запрошують провести вечір за новелою Михайла Коцюбинського «Intermezzo». Обіцяють теплі розмови, обійми, співи й сплетіння лініями українських мелодій. Відбудеться дискусія сонцетерапія з твором «Intermezzo», потім живе сплетіння українських пісень і закінчиться вечір можливістю взяти вільний мікрофон. Окрім того, на заході буде квітковий ярмарок. Дрескод – український легкий стиль.

Коли: 23 червня, 17:00

Де: Андріївський узвіз, 36

Скільки: 250 грн

Сo-event до річниці створення кафе «Ком’юніті»

Гостей запрошують на йогу на відкритому повітрі від йогині Яни Бородіної, лекції від Community motion і DrugstoreUA, їжу на вогні від шефині у Community Garden і святковий торт, яким кав’ярня всіх частуватиме. Окрім того, на події буде маркет одягу від брендів і вініловий маркет. Музичний лайнап – Recid, Lucas Bird (live), Tofudj.

Коли: 23 червня, 12:30

Де: Кирилівська 41

Скільки: довільний донейт на розвиток Community Centre

 

Виступ Spokusy + Friends в Otel'

Spokusy – київський гурт, що створює музику в стилі нью-вейв, постпанк, експериментує з ретро-синтетичним звучанням і саксофоном. Організатори запрошують послухати всі пісні гурту, а також спеціальних гостей – гурти Two Streets, TooPunk, Prokat Kaset. На концерті проведуть благодійний збір та аукціон для безплатного хостела для біженців Lviv-Host у Львові. Також до фонду хостела піде частина прибутку від концерту.

Коли: 22 червня, 17:30

Де: Нижньоюрківська, 31

Скільки: 300–400 грн

Барахолка Swap Swap у «Хвильовому»

Swap Swap – це сусідська спільнота для обміну та продажу речей, що вже не актуальні одному, але можуть послужити іншому. У ком’юніті можна знайти меблі, книжки, одяг (зокрема дизайнерський), декор, посуд, техніку. На благодійній барахолці у HVLV організаторка збиратиме кошти для потреб 46 ДШВ Гаруда (на джипи, буси, пікапи, мавіки, FPV, реби), 100% доходу з продажу відправляться на донейт. Речі на барахолці матимуть виставлену ціну, а також буде своп-локація: стіл, куди можна віддати речі, які вам не потрібні, а також узяти звідти те, що вам потрібно чи сподобалося за довільний донейт. Важливо, щоб речі були в притомному чи робочому стані. З 14:00 до 19:00 на заході буде фото за донейт від Сержа Хуцану, фотографа The Village Україна.

Коли: 22 червня, 13:00–22:30

Де: Верхній Вал, 18

Скільки: вхід вільний

 

Свято Купала у Витачеві

Організатори запрошують на свято Купала в час літнього сонцестояння, щоб поспілкуватися з природою, зануритись у давню українську культуру через спів, танці, обряди, плетіння вінків, наряджання Купайлиці, через купальський вогонь. На події виступатимуть фольклорні гурти «Вільце», «ЩукаРиба», «Михайлове чудо», Орелі». Кошти з події передадуть на батареї FPV дронів для 93 штурмової бригади. Участь у майстер-класах та обрядових дійствах, частування кулішем – за донейти на українську перемогу. Із собою рекомендують брати рядна чи каримати, головні убори й дощовики. На території працюватиме ресторація з їжею, напоями та пекарня з хлібом, випеченим на дровах.

Повна програма події

12:00–16:00

Лекція просто неба про традиції Купала

Історична лекція про с. Витачів і Городище, на території якого відбуватиметься свято

Розмова про Духовну Республіку Олеся Бердника

Майстер-клас зі збору лікарських трав

Майстер-клас із виготовлення купальських вінків

16:00–18:00

Майстер-клас із прикрашання Купайлиці

Майстер-клас із виготовлення ляльок і птахів із трав і квітів

Майстер-клас із виготовлення купальських качанів із вишень

Майстер-клас із вивчення купальських пісень

Дегустація хліба від пекарні «Витач»

Частування кулішем із вогню

18:00–21:00

Поезія про кохання

Купальські пісні від фольклорного гурту «Вільце», «Михайлове чудо», «Орелі»

Традиційні народні танці від гурту «ЩукаРиба»

Видобування «живого вогню», запалювання купальської ватри

Стрибання через вогонь

Пускання вінків на воду, купання Купайлиці

Коли: 22 червня, 12:00–21:00

Де: село Витачів, Київська область, простір між вітряком і каплицею

Скільки: вхід вільний

 

Фестиваль KyivBikeCinemaFest у кінотеатрі «Жовтень»

Усіх шанувальників байкерської культури кінотеатр запрошує на фестиваль, де можна буде поглянути фільми «Байкери», «Моя Мото Країна», Фуріоза. Шалений Макс». Окрім того, на фестивалі будуть діджей-сети, мотопробіг X Park і вручення призів на X Park, а також спілкування з Валерієм Кришинем – автором книжки «Проїду світ», у якого можна буде взяти автограф.

Коли: 21–22 червня, 17:00–22:00

Де: Костянтинівська, 26

Скільки: 150 грн

Фестиваль «Я не така» в Будинку кіно

Гостей запрошують на зустріч із режисеркою, сценаристкою, фотографинею, громадською діячкою Ольгою Онишко (Україна – США). Її фільм «Три історії Галичини» був першим документальним фільмом, показаним у 12 країнах світу. Ольга покаже фрагменти своїх фільмів, розповість, як Україну бачать американці, познайомить зі своїми друзями, послухає думки гостей про сьогодення. Ведучою вечора буде Анжеліка Рудницька, художниця, телеведуча, громадська діячка, співачка, засновниця артагенції «Територія А»

Програма фестивалю:

24 червня о 18:30. Зустріч двох зірок. Зірка театру й кіно Римма Зюбіна – Зірка фронту, командир підрозділу Юлія «Ураган» Воборнікова. У програмі – вірші. Проза. Спогади. Спілкування з глядачем.

25 червня о 18:30. Зустріч із творцями фільму «Лишайся онлайн» (Україна, 2024, режисер Єва Стрельнікова), показ фільму, обговорення.

26 червня о 18:30. Програма короткометражних фільмів молодих українських режисерок. Зустріч з авторками, обговорення.

Коли: 23–26 червня, 17:30

Де: Саксаганського, 6

Скільки: вхід вільний

 

Гараж-сейл у книгарні «Збірка»

Для гостей готують книжки про мистецтво та фотографію, музейні каталоги й іноземні журнали. На заході можна не тільки відшукати свій книжковий скарб серед стосів вживаних видань за спеціальною ціною, а й офіційно дозволено торгуватись. З 15:00 на гостей чекає також музичний супровід, де гратимуть наживо хаус.

Коли: 23 червня, 10:00–21:00

Де: Золотоворітська, 2А

Скільки: вхід вільний

 

Собачий благодійний мініярмарок від БФ Adopt Don't Stop 

Благодійний фонд Adopt Don't Stop запрошує на мінімаркет у барі Broen на користь безхатніх тваринок. На ярмарку чекатимуть цікаві петбренди, а також відбудеться розіграш призів: чотири кігтедряпки від Say Meow і квиток на йогу з цуциками від Lapki Puppy Yoga. Щоб узяти участь, достатньо задонейтити суму кратку 100 грн за посиланням, написати про це в коментарях на сторінці й забрати свій приз на маркеті.

Коли: 23 червня, 14:00

Де: Велика Житомирська, 20

Скільки: вхід вільний

 

Йога-практика від Spilka 

Spilka запрошує на практику з йогинею Олександрою. Вона проведе практику в стилі Flow (або Віньяса-йога). Це динамічна й потокова практика, де одна асана змінюється на іншу й де важливо стежити за диханням. На заході тренуватимуть навичку прислухатись до власних відчуттів і відключаючи внутрішнього критика, кажуть організатори. Обіцяють занурити в медитативний стан, а також стан радості. Килимки просять узяти із собою.

Коли: 23 червня, 10:00

Де: Пейзажна алея

Скільки: донейт від 350 грн

Попап із суші та пивом у барі «Контейнер»

Бар «Контейнер» запрошує гостей пригоститися суші від закладу Sushi Icons. У меню – рол Філадельфія, рол Мрія – лосось, вугор, авокадо, цибуля, соус. А також мікс смаків – сет відкритих гунканів (лосось, тунець, тигрова креветка), папая рол – (сезонна новинка), рол омнік-вугор, гриби шиїтаке, омлет із трюфелем. Бар пригощатиме гостей пивом.

Коли: 21 червня – із 16:00, 22 червня – з 14:00

Де: Андрія Верхогляда, 10

Скільки: вхід вільний

 

20 років етнофестивалю «Країна Мрій» у Ботанічному саду

Цього року на фестивалі на гостей чекають виступи українських і закордонних виконавців, майстер-класи, виставки мистецтва, театральні постановки, покази. Локація етнофесту міститиме кілька великих повноцінних сцен живої музики, а ще різноманіття майданчиків, закапелків, майстерень танцю, музики та співу. Для дітей буде обладнана окрема галявина, де можна грати в народні українські ігри. Чоловіки зможуть випробувати сили в козацьких розвагах і в герцю – поєдинку українських козаків. На електронній сцені заплановані виступи етно діджеїв і колаборації з етномузикантами. У межах фестивалю відбудеться ярмарок традиційних і крафтових виробів народних ремесел, де кожен матиме змогу спробувати себе як коваль, гончар, різьбар, вишивальниця, ткаля тощо. Декілька локацій будуть присвячені живій традиційній українській кухні.

 

 

Коли: 21–23 червня, 12:00–21:00

Де: Садово-Ботанічна, 1

Скільки: 490–550 грн

 

Kontrabands на V’yava

На події гратимуть: Small Depo – український постпанк-гурт, що відзначається меланхолійною атмосферою та своєрідним поєднанням звучання 80-х років із сучасними музичними тенденціями. Headachee – молодий дрім-тріп-попгурт із Києва, що швидко набув популярності серед слухачів завдяки своїй простоті та незрозумілості водночас. «Пропаща сила» – інді-рок гурт, наповнений енергетикою українських вулиць і самоіронії, пацанська естетика справжнього інді. На локації на гостей чекають ресторан, спортивна зона, дитячий майданчик, фудкорт, зона гамаків, PlayStation.

Коли: 21 червня, 17:00–22:00

Де: пр. Глушкова, 1

Скільки: 100 грн