Творчі майстерні кінокомпозиторів та електроакустичний перфоманс у Довженко-центрі, страви з меню старовинного столичного закладу «Вітряк», артівент у стилі «Бріджертонів» і новий африканський музичний проєкт – зібрали події на вікенд 14–16 червня в Києві, які варто відвідати.

Soundtrack:Ukraine – фестиваль музики українського кіно

Фестиваль Soundtrack:Ukraine започаткований у 2024 році в Києві. Авторка ідеї й організаторка фестивалю – Вікторія Федоріна, засновниця Kyiv Daily. Soundtrack:Ukraine – фестиваль про кіно (ігрові, документальні й анімаційні фільми), але сфокусований на призмі музики – на розумінні того, що саме музика «додала» сюжету, який контекст існував поза музикою, яка людиною її написала і як створювався саундтрек України протягом століття німого та звукового кіно. Головні частини фестивалю – кінопокази, цикл обговорень музики в кіно, концерти. Саме тому Soundtrack:Ukraine обʼєднує команди та простори кінотеатру «Жовтень», Національної філармонії України та Довженко-Центру. Повна програма фестивалю – за посиланням.

Коли: 13–16 червня

Де: вул. Костянтинівська, 26, кінотеатр «Жовтень»

Скільки: 120 грн

Події в межах фестивалю Soundtrack: Ukraine в Довженко-Центрі 

Цього вікенду в Довженко-Центрі відбудуться дві події – творчі майстерні кінокомпозиторів та електроакустичний перфоманс. У Кінолекторії Музею кіно Довженко-Центру двоє кінокомпозиторів – Святослав Крутиков і Володимир Гронський – на прикладі відомих кінострічок продемонструють принципи роботи з історичним матеріалом епохи Миколи Гоголя й розкажуть про принципи розробки головного музичного тематизму й способи композиторського опрацювання сюжетних ліній фільму. 

А у Виставковому просторі Музею кіно Довженко-Центру відбудуться електроакустичні перфоманси за участю Ujif_notfound, Edward Sol, Олександра Чорного й Алли Загайкевич. Подія присвячена Олександру Нестерову – одному із засновників української експериментальної електроакустичної музики. 

Коли: 15–16 червня, 17:00

Де: вул. Васильківська, 1

Скільки: 200–250 грн

Страви столичного ресторану 1960–1970-х років «Вітряк»

Усі вихідні в «Полтаві» – серці Полтавщини в Києві – готуватимуть страви з меню старовинного столичного закладу. Надихалася команда виставкою робіт Алли Горської «Боривітер». Художниця-шістдесятниця, учасниця правозахисного руху в Україні Алла Горська свого часу працювала над оздобленням двох ресторанів – «Вітряка» й «Полтави» (пізніше «Наталка»). Скуштувати можна буде кілька фірмових салатів, ікру равлика та сир із квітами. А також квашені яблука з рибою, борщ, сома в сметані та десерт. Загалом буде доступно понад 10 страв і фірмових напоїв.

Коли: 15–16 червня, 10:00–22:00

Де: вул. Князів Острозьких, 2

Скільки: вхід вільний

 

Артівент у стилі серіалу «Бріджертони»

Організаторка заходів Дар’я Головата запрошує фанатів серіалу зануритись в атмосферу вишуканості й естетики у стилі «Бріджертонів». На гостей чекає майстер-клас із живопису, можливість створити власний витвір мистецтва під керівництвом студії живопису Isaeva Gallery. Подія відбудеться в парку, обіцяють пригостити ігристим, фруктами й солодкими закусками. Окрім того, на події буде фотограф і сюрприз, про який організатори поки не розповідають. У події є дрескод – одяг у стилі серіалу «Бріджертони». 

Коли: 15 червня, 17:00–21:00

Де: Eva Park у Віті-Поштовій, Звенигородська, 201А

Скільки: 2790 грн

Квитки: щоби зарезервувати квиток, потрібно написати в особисті повідомлення Дар’ї.

Благодійний розпродаж від Rikki Hype

Rikky Hype організовує благодійний розпродаж унікальних речей бренда з минулих колекцій зі знижками до 90%, що мають незначний і непомітний брак та, за словами організаторів, абсолютно придатні до носіння. Уторговані кошти з продажу браку підуть на 100% на допомогу ЗСУ, а саме для забезпечення 56-ї й 92-ї бригади. Обіцяють пригостити смачними стравами й напоями. «Ми хочемо, щоб ви згадали про справжність, про виходи на ринок із бабунею вихідними. про таку близьку атмосферу з дитинства: яскраві характерні продавці; примірка речей на килимку на вулиці; ретро-знахідки; касети з фільмами; талант торгуватися; хот-доги, кукурудза й кава «3в1», кажуть організатори.

Коли: 15 червня, 10:00–20:00

Де: вул. Вербова, 19

Скільки: вхід вільний

 

«Підпільний стендап»: сольник Артура Петрова до Дня батька

Сольник має назву «Не губися». Артур Петров обіцяє класну, позитивну, життєву комедію й багато нових жартів. Повідомляє також, що «розписав і добив» заходи з проєкту «Підпільні розгони». Вхід для бійців ЗСУ та ТРО безплатний.

 

 

Коли: 16 червня, 18:30–20:30

Де: Attic Space, б-р Тараса Шевченка, 36А

Скільки: 400 грн

Благодійний концерт Тіни Кароль просто неба

В Osocor Residence відбудеться концерт Тіни Кароль у Києві. «Кожна композиція має свою особливу історію, оскільки час, коли з'явилися ці пісні, супроводжувався випробуваннями, через які проходять українці щодня. Для мене цей альбом є мотиваційним і душевним, хотілось заспокоїти серця в такий важкий час», – каже Тіна Кароль. На території резиденції передбачені укриття та потужний генератор.

 

 

Коли: 14 червня, 18:00–20:00

Де: Osocor Residence, вул. Виноградна, 2

Скільки: 999–5000 грн

Wahm у Kureni

Французькі мультиінструменталісти з новаторським підходом до музики повертаються в столицю. Після співпраці з Diynamic Music by Solomun вони привернули увагу до свого живого виступу й об’їхали пів світу. Організатори кажуть, що Wahm створюють фірмові експерименти в реальному часі й мають у складі двох диригентів – Aidentique та Fleming. Захід створений, щоби допомогти зібрати кошти на прилад нічного бачення для ЗСУ на Донецькому напрямку. Дрескод – smart casual / after five, без спорт- і бізнес-стилю, без сумок через плече й рюкзаків.

Коли: 15 червня, 16:00–23:00

Де: Паркова дорога, 4

Скільки: 300 грн

Міша Крупін із великим концертом в артпросторі V’yava 

Міша Крупін – відомий український артист, музикант, автор і виконавець.Працює з жанрами від хіп-хопу до блюзу, джазу та свінгу. Організатори обіцяють нову програму, живу музику й іронічні та сповнені драйву пісні, які заряджають наших воїнів. Частина прибутку буде направлена на потреби захисників на передовій. У просторі V’yava збільшили локацію, оновили стиль і декор, облаштували дві сцени й два спортивні майданчики. Окрім того, на локації буде зона із гамаками, ретро-автомати й фудкорт із європейською й національною їжею.

 

 

Коли: 14 червня, 19:00–21:00

Де: пр. Глушкова, 1

Скільки: 800–2500 грн

Pianoboy на терасі ТРЦ Gulliver

Акустичний концерт пройде просто неба на терасі ТРЦ Gulliver. «Під звуки теплої акустики та ліричних композицій ви зануритеся в неповторну атмосферу, де кожна нота – це відображення почуттів і емоцій», кажуть організатори. Пісні, що пролунають на вечорі: «Кохання», «Шампанські очі», «Вітчизна», «Родимки», «Все, що тебе не вбиває» тощо. 

Коли: 14 червня, 19:00–21:00

Де: Спортивна площа, 1a

Скільки: 600–1500 грн

Промеni Kureni: Afrodisiak

Новий африканський B2B-проєкт Afrodisiak запрошує гостей послухати афро-хаус та афро-тек від двох виконавців – Greenjora (Нігерія) та Qtechnic (Південна Африка). Разом із ними виступатимуть виконавці Inksane й Anna Aloka. «Музична подорож у розпал червня, що відкриває нові горизонти мистецтва на перетині дня й ночі. Проводимо теплі промені на заході сонця та запустимо власні прожектори зі схилів Дніпра, які доторкнуться до зірок», – так організатори описують подію.

Коли: 14 червня, 16:00–23:00

Де: Паркова дорога, 4

Скільки: 300 грн

Музичне шоу “Piano Space” в Київському планетарії

Київський планетарій у межах власного мистецького проєкту ARTSpaceтм запрошує на музичне повнокупольне шоу у форматі 360⁰ "Piano Space" – спецпроєкт «Сузір’я Франції» – класична та сучасна музика під зоряним небом. Обіцяють звучання скрипки, роялю та класичної музики. Виступатиме з грою на фортепіано соліст шоу Євген Геплюк і скрипач Михайло Новік.

Коли: 15 червня, 19:30

Де: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки: 800–1200 грн

Рік простору Ences club

Ences club виповнюється один рік, на честь річниці організатори запрошують гостей послухати шістьох діджеїв, які «занурять у світ темного андеграунду та вкотре здивують своїми здібностями». У лайнапі: Shana, Ondan, D.Crete, Tama, M0D, Illusion. Захід має вікове обмеження 18+ років.

 

 

Коли: 15 червня, 14:00

Де: вул. Нижньоюрківська 31

Скільки: 250–350 грн

Jazz Day на V’yava в Саду Бажань

У програмі: Ppo Trio – виконавці Олександр Ємець, Павло Галицький і Павло Литвиненко, учасник і саундпродюсер гурту «Бумбокс»; Mari Zhiginas Trio — музичний ансамбль на чолі з вокалісткою Марією Жигіною, відомий своїм еклектичним поєднанням джазу, ф'южн і сучасних впливів; Oleksandr Seleznov etc – проєкт барабанника та перкусіоніста Олександра Селезньова, який із початку повномасштабної війни пішов служити. За цей час він зняв серію музичних відео, у яких грає на зброї різного типу: автоматі Калашникова, джавеліні, ручному гранатометі, стінгері та навіть протитанковій міні. 

Коли: 16 червня, 15:00–22:00

Де: пр. Глушкова, 1

Скільки: 200 грн

Рок-хіти на терасі ТРЦ Gulliver у виконанні симфонічного оркестру

Музиканти оркестру GosOrchestra виконають пісні легендарних Metallica, Queen, Radiohead, Coldplay, Led Zeppelin, Linkin Park і багатьох інших колективів. Обіцяють програму, насичену драйвом рок-н-ролу й елегантністю симфонічної музики. На терасі буде розміщений бар із прохолодними напоями.

 

 

Коли: 16 червня, 19:00 (локація відкрита з 18:00)

Де: Спортивна площа, 1А

Скільки: 300–1000 грн

Креативні вправи з елементами казкотерапії в книгарні-кав’ярні «Закапелок»

Організатори запрошують пірнути в казко-творчість у компанії креативних людей, згадати улюблені з дитинства історії й навести лад у звичних сюжетах. «Казка – це безпечний простір, сповнений мрій, відкриттів і безмежних можливостей для уяви. Взаємодія з казкою додає теплих емоцій та віри у власні сили», кажуть організатори. Зустріч проведе Анастасія Куликова, письменниця, авторка казкових історій для дітей і дорослих, учасниця волонтерської ініціативи «Культ_о_Во», що проводить заходи для допомоги ЗСУ. Для участі потрібно зареєструватися.

Коли: 15 червня, 13:00 

Де: вул. Верхній Вал, 62

Скільки: донейт від 200 грн

 

Літній маркет у «Всі.Свої»

«Всі.Свої» запрошують гостей на маркет, на якому зберуться понад 150 українських виробників. Одяг, що представлять: сукні різних фасонів і кольорів; лляні, муслінові та трикотажні костюми; футболки й топи; сорочки та блузи; сандалії та шльопанці, кеди та мюлі; стильні аксесуари. Окрім цього, обіцяють неочікувані приємності.

Коли: 15–16 червня, 10:00–20:00

Де: Десятинна, 12

Скільки: вхід вільний

 

День народження Squat 17b

Squat 17b виповнюється 9 років. На честь цього два дні поспіль відбуватимуться події, на які запрошують гостей. 

Субота, 15 червня

13:00–16:00 – портрет за донейт від Юрія Стефаняка

16:00–19:00 – портрет за донейт від Дар'ї Мангубі

18:00–19:30 – концерт Оркестру 59

20:00–21:30 – dj-set Мангустини

Неділя, 16 червня

13:00–16:00 – фото за донейт від Насті Телікової

16:00–19:00 – фото за донейт від Oli Zitch

18:00–19:30 – концерт Пиріг і Батіг

20:00–21:30 – dj-set CDimas

Коли: 15–16 червня, 13:00–21:30

Де: Squat 17b, Терещенківска, 17б

Скільки: вхід вільний, але з можливістю задойнетити комфортну суму

 

Попап з Одеси від «Супстанції»

Бістро «Супстанція» запрошує на попап, де на вогнищі просто неба готуватимуть слобожанський борщ, холодник і форшмак за фірмовими рецептами. Борщ обіцяють вегетаріанський, за бажанням до нього подаватимуть сало. Зібрані кошти підуть на допомогу ЗСУ на Харківському напрямку.

Коли: 15 червня, 13:00

Де: Пирогова, 5 (вхід в арку)

Скільки: вхід вільний

 

Стендап від «Клубу Комедії» в кав’ярні «Зона комфорту»

Кав’ярня запрошує провести вечір п’ятниці із гумором. Захід пройде в затишному літньому майданчику в центрі столиці. Виступатимуть: Максим Мельников – зірка каналу «Клуб Комедії» й TikTok @mmmmelnykov; Богдан Письменко – зірка каналу «Клуб Комедії»; Аліса Ісаєва – зірка каналу «Стендап Вирій»; Костя Ташаков – резидент «Клубу Комедії».

Коли: 14 червня, 19:30

Де: Хрещатик 32б

Скільки: 250 грн

Червневий маркет у кав’ярні «Дружба»

Гостей запрошують у дворик кав’ярні «Дружба», щоби пити еспресо-тонік або матча-манго, купувати гарні речі в українських брендах, їсти смаколики від Carrot Cake та робити портрети за донейт від фотографки Тетяни Гринь. Захід влаштовують із благодійною метою: щоб разом із волонтерами з організації «Видноколо» підтримати добровольців батальйону «Авіакомпанія «Схід» фінансово.

Коли: 15 червня, 11:00

Де: бульвар Марії Приймаченко, 3

Скільки: вхід вільний

 

«Саміт Інноваторів» в UNIT.City

«Це буде як «Конотопська відьма» у Франка, але про бізнес, науку та технології», описують захід організатори. Додають, що конференція буде присвячена «проривним ідеям, нестандартним рішенням і надихаючим технологіям, що змінюють світ, у якому ми живемо». Виступатимуть 12 інноваторів, серед яких – Monatik, Максим Сердюк, Євген Лященко, Віталій Дятленко, Марк Куцевалов і багато інших. Окрім презентацій спікерів, на гостей чекатимуть музичні, візуальні й інтерактивні перфоманси. Промокод для резидентів UNIT.City на знижку 25% – UNITresident; для військовослужбовців 25% знижка за промокодом – UkraineDefenders. Детальніше про захід можна почитати за посиланням

Коли: 15 червня, 12:00

Де: вул. Дорогожицька, 3

Скільки: 3333 грн

Нью-вейв і синті-поп від Space Spice Boy та Dj Emergency Loop у «Хвильовому»

У програмі суботнього вечора – нью-вейв і синті-поп у виконанні столичних музикантів Space Spice Boy та Dj Emergency Loop. Почнн івент електронний гурт Space Spice Boy, що грає у стилі мінімал-вейв. «Своїми треками музиканти занурюють слухачів у колорит київських спальних районів і взаємодію їхніх мешканців із зовнішнім світом», кажуть організатори. Під час виступу гурт проведе аукціон на потреби одного з підрозділів ЗСУ. Вечір закриває Dj Emergency Loop із добіркою електро-нью-вейв школи початку 80-х і кінця 90-х років. Музичний жанр є витоком панк-року та рок-н-ролу, просякнутий звучанням синтезатора, ударних і гітари. Захід має вікове обмеження 18+ років.

Коли: 15 червня, 19:00–22:30

Де: вул. Верхній Вал, 18

Скільки: 150 грн

 

Йога-практика у Spilka

Йога-практика від йогині Джейн. Вона 10 років практикує йогу, дихання й свідоме ставлення до себе. Гостей запрошує на м’яку практику на базі Сурʼя Намаскар – циклічних зв'язок асан і вінʼяс, що розігрівають тіло та заспокоюють думки. У кінці обіцяє Йога Нідру – 20 хвилин медитації для розслаблення свідомості. Із собою потрібно взяти килимки. Захід збирає кошти для бригади 67 ОМБР ЗСУ. Для оплати потрібно надіслати кошти на банку, надіслати скриншот організаторуй отримати точну мітку на мапі, де відбудеться захід.

Коли: 16 червня, 10:00

Де: Пейзажна алея

Скільки: донейт від 350 грн

обкладинка: V’yava