«Книжковий Арсенал», фестиваль «Брудний Пес», «Вулична Їжа» на «Артзаводі Платформа», фестиваль документального кіно Docudays, винний фестиваль Supernatural на Межигірській, «ДахаБраха» на ВДНГ і попап Tisto на «Автостанції»: зібрали події, які варто відвідати в перший вікенд літа.

«Книжковий Арсенал»

Фокус-темою й основною метафорою 12-го «Книжкового Арсеналу» обрали «Життя на межі», а кураторами стали філософ Володимир Єрмоленко й літературознавиця Тетяна Огаркова – автори подкасту про культуру Kult: Podcast. На «Арсеналі» зібрали близько 160 подій, зокрема виставку від СтратКому ЗСУ й ілюстраторки Марії Кінович, а також перегляд німого фільму «Фата моргана» з живим саундтреком від гурту «Пиріг і Батіг». Розклад подій можна подивитися тут. Також «Віледж» зібрав 10 книжок, які варто придбати на фестивалі цьогоріч.

Коли: 30 травня – 2 червня

Де: «Мистецький Арсенал», вулиця Лаврська, 12

Скільки: 150 грн на один день, 400 – на чотири дні

«Лілу45» із симфонічним оркестром ЗСУ

Співачка «Лілу45» збере Жовтневий палац разом з академічним ансамблем пісні й танцю ЗСУ, а диригувати оркестром буде полковник Дмитро Антонюк. Частину прибутку від продажів квитків передадуть на дрони для бригади «Азов».

 

 

Коли: 31 травня (пʼятниця), 19:00–21:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац), Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки: 450–2850 грн

Джазмени розливають коктейлі в Talkies Bar

Джазмени Євген Пугачов і Міша Бірченко з гурту Hyphen Dash розливатимуть у Talkies Bar алкогольні й безалкогольні коктейлі. Увесь прибуток від вартості іменних коктейлів піде у благодійний фонд Shields Ukraine.

 

 

Коли: 31 травня (пʼятниця), 19:30

Де: Talkies Bar, вулиця Межигірська, 3

Вхід вільний

День у лазні зі стретчингом від Integral

Фітнес-студія Integral разом із «Хат Баня» на кінець робочого тижня організовують спільний день у лазні зі стретчингом, чаюванням і відпочинком у чані або біля каміна. Із собою потрібно мати купальник і спортивну форму. Капці, халати, рушники й килимки для тренування нададуть організатори. Щоб записатись, потрібно написати «Хат Баня» в Instagram.

Коли: 31 травня (пʼятниця), 17:00–22:00

Де: «Хат Баня», 3-тя Садова вулиця, 61

Скільки: 3250 грн (3000 грн, якщо записуватись удвох)

Фестиваль документального кіно Docudays

Фестиваль документального кіно Docudays покаже понад 60 фільмів із 30 країн світу, зокрема «Київські файли» нідерландця Вальтера Стокмана, «Моногамія» Охада Мільштайна з Ізраїлю, «Тіло» Петри Селішкар зі Словенії й інші фільм. У програмі також 19 стрічок з України, наприклад, «Фото на памʼять» Ольги Черних про те, як три покоління українок бачили війну. Кінопокази проходитимуть у кінотеатрах «Жовтень», Kino42, в Будинку кіно, а також онлайн на платформі Docuspace. Повний розклад показів можна знайти тут.

Коли: 31 травня – 9 червня, 10:00–22:30

Де: залежить від події

Скільки: 60–120 грн за один сеанс, 1200 грн – абонемент

Попап Kasuteira в Octo Tower

Моті-матча, вруна-роли, а ще матча з трюфелем, фонданом або шоколадом – Kasuteira влаштовує день десертів, натхненних Японією, в Octo Tower біля станції «Кловська».

Коли: 1 червня (субота), 12:00

Де: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5

Вхід вільний

Винний фестиваль Supernatural на Межигірській

Фестиваль Supernatural Wine Festival повертається: буде дегустація вина від Sabotage Wine, Goodwine та Bad Boy, закуски, лекції про вино й ментальне здоровʼя, а також диджей-сетами від Vovque, Nil Tarasov і Morozova. Квиток дає право продегустувати всі 184 види вина, які представлять на фестивалі. 10% від прибутку передадуть благодійному фонду «Лапка Дзиґи».

Коли: 1 червня (субота), 12:00–22:00

Де: M82, вулиця Межигірська, 82

Скільки: 2500 грн

Мистецький захід у «КультМотиві» до Дня дітей

До Дня дітей у «КультМотиві» на Подолі проведуть мистецький захід «Чистий лист», де буде ярмарок, майстер-класи, лекції та дискусії, концерти й бейсболки від брендів Kentaver і Wilna. Мета – зібрати гроші на гіпсові голови для учнів художнього ліцею імені Тараса Шевченка.

Коли: 1 червня, 12:00–22:00

Де: «КультМотив», вулиця Набережно-Хрещатицька, 31/36

Вхід вільний

Попап Tisto в «Автостанції»

Бістро й пекарня Tisto приїде в гості на «Автостанцію» і привезе буні – пиріжки, які в закладі називають «відповіддю французьким круасанам та американським сінабонам». Буде пʼять смаків – пʼять автосполучень із Києвом: Одеса (форшмак), Ужгород (жабʼячі лапки), Луцьк (лохина й лаванда), Херсон (помідори й полуниця), Луганськ (горіхове праліне).

Коли: 1 червня (субота), 11:00

Де: «Автостанція», вулиця Нижній Вал, 15-А

Вхід вільний

Нова колекція Salon Reading у T. C. Pizza

Український бренд одягу Salon Reading від стилістки Маргарити Мурадової презентує в T. C. Pizza нову літню колекцію, натхненну «сонячною Одесою та її затишними двориками». Одяг можна буде приміряти й придбати зразу на місці. Крім цього, на презентації буде «Привоз» із вином, кавою й піцою, а також косметика від бренда Anywell.

Коли: 1 червня (субота), 12:00

Де: T. C. Pizza, вулиця Олеся Гончара, 15/3

Вхід вільний, потрібна реєстрація

Стендап Єгора Шатайла й Насті Зухвалої на даху Kooperativ

«Підпільний стендап» привезе на дах Kooperativ зразу пʼятьох коміків-резидентів, зокрема Єгора Шатайла, Настю Зухвалу, а також «короля крінжу» й засновника «Підпільного» Свята Загайкевича. 20% від зібраних коштів передадуть на потреби ЗСУ.

Коли: 1 червня (субота)

Де: Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23-А

Скільки: 500 грн

Берлінський хаус у «Куренях»

На першу літню вечірку в «Куренях» приїжджає Phonique – берлінський хаус-диджей і засновник лейбла Zatar Music. На сцені його також підтримають українські електронні музиканти Indie Elephant і Kate Kroft.

Коли: 1 червня (субота), 16:00–23:00

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

Скільки: 300 грн

Вечір електро й вінілу в «Хвильовому»

У суботу сцену в «Хвильовому» заберуть під свій контроль Luschn – селектор й електронний музикант у жанрах тек-гаус, мінімал і ню-диско, а також Kravakrab, який збирає вінілові платівки й цінує в музиці аналоговий звук.

Коли: 1 червня (субота), 19:00

Де: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Скільки: донейт від 100 грн

Фестиваль вуличної культури «Брудний Пес»

Фестиваль «Брудний Пес» облаштує в клубі Keller на Кирилівській пʼять музичних сцен, на яких виступлять понад 100 артистів, серед яких Hyphen Dash, The Unsleeping, Otoy, Human Margareeta, Jockii Druce, Oi Fusk, «Паліндром» та інші. Крім музики, буде фудкорт, рампа для скейтерів, майданчик для баскетболу, зона для йоги під дабстеп, вініл-маркет, а також масаж. Частину зібраних за два дні коштів передадуть на екіпірування для ЗСУ, притулку для тварин «Хвостаті». Окремо збиратимуть гроші на FPV-дрони. Крім того, «Брудний Пес» хоче знайти нову домівку для Макса – пса-безхатька, який став символом фестивалю.

Коли: 1–2 червня (субота-неділя), 12:00–21:00

Де: Keller Bar, вулиця Кирилівська, 71

Скільки: 1100 грн на один, 1900 – на два дні

«Вулична Їжа» на «Артзаводі Платформа»

«Найбільший фудмаркет країни» з новою назвою й понад 40 резидентами з їжею на будь-який смак відкриває новий сезон на «Артзаводі Платформа». На локації також облаштують кінотеатр і лекторій, зони відпочинку, спортивні розваги та сцену, на якій виступлять Kazka, Laud, Tayanna та диджеї з Closer. «Вулична Їжа» збиратиме донейти на благодійність, зокрема для 3-ї ОШБр, «Азову», «Агентів крові» й інших організацій.

Коли: 1–2 червня (субота-неділя), 12:00–22:00

Де: «Артзавод Платформа», вулиця Якова Гніздовського, 1

Скільки: 250 грн на один день, 400 грн – на два дні

Концерт «ДахаБраха» на ВДНГ

«ДахаБраха» проведе ще один виступ у Києві, на наступний день після концерту в «Палаці Україна», квитки на який розкупили ще на початку травня. Це частина весняного туру Україною до 20-річчя гурту.

Коли: 2 червня (неділя), 19:00–21:00

Де: Vyava, проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки: 850–4500 грн

Велодень зі спільнотою U-Cycle

Спільнота U-Cycle запрошує провести велодень у майстерні «Сміливі велосипеди» на Подолі. Там будуть майстер-класи з велоремонту, велотолока, кава, заняття з безпеки руху на дорозі й практична поїздка на Подолі. Захід присвятили Всесвітньому дню велосипеда, що святкують 3 червня.

Коли: 2 червня (неділя), 12:00–16:00

Де: «КультМотив», вулиця Набережно-Хрещатицька, 31/36

Вхід вільний

Фестиваль сучасного танцю Contemporary Duel

Фестиваль сучасного танцю Contemporary Duel повертається вперше з початку повномасштабного вторгнення і виходить на велику сцену Київської опери. Фестиваль складатиметься з двох блоків: змагань у кількох номінаціях, а також гала-вечора коротких вистав від хореографів. Ідея «дуелей» народилася з концепції хіп-хоп батлів, розповідає засновниця фестивалю й хореографка Галина Пеха. Квитки на вечір перформансів можна придбати тут, а на танцювальні батли – тут.

Коли: 2 червня (неділя)

Де: Київська опера, вулиця Межигірська, 2

Скільки: 350–800 грн на перформанси, 500–1800 грн – на «дуелі»