«Стрічка» на Нижньоюрківській, «поетичний акт» репера Oi Fusk на фестивалі від «Грув Грув», маркет українських брендів в Octo Tower, Poop Day для петперентів від «УБС», велика вечірка в «Хвильовому», благодійний фільтр у Bimbo, стрижки за донейт у Sprut Hair і Nadiia Bazaar біля тераси T. C. Pizza: зібрали події, на які варто сходити в Києві на вихідних 17–19 травня.

Стільці від Гамлета Зіньківського й інших митців в Avangarden

Студія дизайну інтерʼєру Between the Walls презентує в галереї Avangarden благодійну колекцію стільців, які зробили спільно з українськими митцями: Гамлетом Зіньківським, Ясею Хоменко, Анастасією Лелюк, майстернею Good Bread From Good People й інших. Проєкт створили разом із благодійною організацією «Район №1», а зібрані гроші відправлять на облаштування меблями житла для ВПО.

   

Коли: 16–21 травня, 10:00

Де: галерея і винний бар Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23-А

 Скільки:

   

Музика про жіночність від What is Feminine на Кирилівській

Спільнота What is Feminine проведе в «звуковому саду» 20ft Radio музичний захід про жіночність у сучасній культурі. Своє бачення цієї фемінності представлять Valeria Obodzinska й Olya Kaas. Потрапити на захід можна через Community Cafe від «Клубу на Кирилівській», біля трамвайної станції «Пивзавод». 30% від прибутку передадуть на допомогу ЗСУ.

   

КОЛИ: 17 травня (пʼятниця), 19:00–22:30

ДЕ: 20ft Radio, вулиця Кирилівська, 45

Вхід – донейт на будь-яку суму

 ПОДІЯ

   

Нова колекція Nadiia World біля тераси T. C. Pizza

Український бренд Nadiia World представить нову колекцію на третьому Nadiia Bazaar, який на три дні переїде на галявину поруч із терасою піцерії T. C. Pizza. Це керамічні вироби, свічки, аксесуари й футболки, натхненні античною тілесністю, поетикою Лесі Українки та традиціями чотирьох міст: Києва, Одеси, Львова й Запоріжжя.

   

КОЛИ: 17 травня (12:00–18:00), 18–19 травня (11:00–18:00)

ДЕ: T. C. Pizza, вулиця Олеся Гончара, 15/3

Вхід вільний

   

Фестиваль сиру та вина на ВДНГ

Близько 30 виноробів з усієї країни, 20 крафтових сироварів і сирні майстер-класи, дві локації для лекцій і фудкорт – усе це зберуть в одному місці на ВДНГ у межах 20-го фестивалю сиру та вина. Відвідувачі також зможуть позмагатися за звання найкращого дегустатора. Частину прибутку віддадуть благодійному фонду «Лелека». Цього разу мета – не менш як 151 тисячу гривень, які зібрали на минулому фестивалі.

   

КОЛИ: 18 травня (субота), 11:00

ДЕ: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

 СКІЛЬКИ: 250–400 грн

   

Попрок від Юлі Юріної на презентації нового альбому

Українська співачка Юля Юріна випустила другий альбом «Дім брехливих дзеркал», натхненний роком кінця 90-х – початку 2000-х років, на кшталт Smashing Pumpkins або Primal Scream. Гітарні партії для релізу записав Ілля Слученко з Latexfauna. Крім «Ядерного літа» з нового альбому, на сольнику також будуть пісні з «Ґвари» та «Рефлексії».

   

КОЛИ: 18 травня (субота), 18:00–21:00

ДЕ: Bel Etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

 СКІЛЬКИ: 600–1190 грн

   

Дегустація пива із шоколадом у пабі Konteyner

Для дегустації в пабі Konteyner броварі Varvar підготували спеціальне пиво, зокрема з фруктовими нотами, а Sisters A. Chocolate – «апельсиновий» мадагаскарський, «квітковий» колумбійський, «полуничний» перуанський та інші види шоколаду. Келихи для дегустації після події можна забрати додому, в особисту колекцію.

   

КОЛИ: 18 травня (субота), 15:00

ДЕ: паб Konteyner, вулиця Велика Васильківська, 101

 СКІЛЬКИ: 399 грн, реєстрація за номером: 066 233 7198

   

Фільм про геноцид кримських татар і дискусія в «Сенсі на Хрещатику»

У «Сенсі на Хрещатику» до 80-х роковин Депортації – геноциду кримськотатарського народу, покажуть документальну стрічку «1944». Після перегляду буде дискусія про минуле й теперішнє кримських татар і як їх репрезентують у медіа.

   

КОЛИ: 18 травня, 16:00

ДЕ: «Сенс на Хрещатику», вулиця Хрещатик, 34

Вхід вільний, потрібна реєстрація

   

Грецьке техно в «Куренях»

У «Курені» приїжджає одразу двоє іменитих техно-діджеїв із Греції. Addie Manson є резидентом афінської вечірки Space Paradise, а також резидентом Hercle – однієї з найвідоміших подій на острові Крит. Інший грецький музикант Thodoris Triantafillou побуває в Києві вже вдруге після сету, який він провів у 2021 році.

   

КОЛИ: 18 травня, 16:00–23:00

ДЕ: «Курені», Паркова дорога, 4

 СКІЛЬКИ: 400 грн

   

Фото за донейт у барі «БарменДиктат»

Київський фотограф Костя Голінченко зробить портретне фото за донейт у барі «БарменДиктат». «Вам нова аватарка, військовим – дрони», – кажуть у барі. А для «особливого настрою» обіцяють підібрати для відвідувачів коктейлі.

   

КОЛИ: 18 травня, 16:00

ДЕ: «БарменДиктат», вулиця Хрещатик, 44-Б

Вхід за донейт

   

Poop Day для петперентів на станції «УБС»

Так, ви правильно зрозуміли. «Україна без сміття» організовує для петперентів і песиків захід під назвою Poop Day. Це захід, що «обʼєднає турботу про тварин і довкілля», кажуть в «УБС». Усі петперенти зможуть зробити фото з чотирилапими, а перша сотня відвідувачів отримає набір біорозкладних пакетиків для песиків від Ecomaizing або смаколики для тварини. На події також можна підтримати донейтом ГО URSA, що опікується захистом прав безпритульних тварин.

   

КОЛИ: 18 травня (субота), 12:00–15:00

ДЕ: «Україна без сміття», вулиця Саперно-Слобідська, 25/4

Вхід вільний

   

Фольк на подвірʼї «Сквоту» до Міжнародного дня музеїв

До Міжнародного дня музеїв «Сквот», що ділить подвірʼя з Музеєм Ханенків, проведе концерт київського фолькгурту «Вільце». Щоб наблизитися до автентичного звучання народних пісень, учасниці гурту вивчають пісні із записів, зроблених в експедиціях, а також самі їздять в українські села, щоб зібрати й записати пісні.

   

КОЛИ: 18 травня (субота), 18:30

ДЕ: Squat 17B, вулиця Терещенківська, 17-Б

Вхід вільний

   

Вечірка в «Хвильовому»: від інді-року до еклектичної електроніки

«Хвильовий» розпочинає літній сезон відкриттям нового майданчика та сцени. У суботу спільнота Soul Service проведе благодійний захід, мета якого – зібрати на ремонт авто для мінометного підрозділу «Карпатська січ» 206-го батальйону ТрО та спецпідрозділу аеророзвідки на південному напрямку. Вечір розпочнеться з виступів трьох гуртів: інді-рокерів Milktuth, емо-банди Wallflower і шугейзу в стилі 1990-х від Superglow. Після цього стартує танцювальна програма з електронними артистами: диджейський b2b-проєкт La Musique Sportive, а також DJ Ian і Data Molfar.

   

КОЛИ: 18 травня, 18:00–22:00

ДЕ: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

СКІЛЬКИ: 350 грн

   

Маркет українських брендів в Octo Tower

Octo Tower повертає маркети українських брендів, на яких будуть піти, коктейлі від таємного бару The Sinners, пиво від Beer Tastings і музика від диджея Kiptilov. На маркеті будуть бренд Rbtnk, прикраси від «Директиви» квіти від 044 Plants і Pryroda Shop і багато іншого. Повний список брендів тут.

   

КОЛИ: 18 травня, 12:00

ДЕ: Octo Tower, вулиця Мечникова, 5

 Вхід вільний

   

Вечірка «Грув Грув» і «поетичний акт» Oi Fusk у клубі Collider

Формація «Грув Грув» повертається у клуб Collider на Кирилівській із новою подією на тему кохання. Буде «поетичний акт» від Oi Fusk, художня виставка, лайнап електронної музики та «химерні квіткові» декорації. 20% прибутку підуть на потреби медичного батальйону «Госпітальєри».

   

КОЛИ: 18 травня (субота), 16:00–22:30

ДЕ: Collider, вулиця Кирилівська, 60

 СКІЛЬКИ: 200–300 грн

   

Фестиваль «Стрічка» на Нижньоюрківській

«Стрічка» повертається на Київську стрічкоткацьку фабрику з новою темою «Уламки». На локації облаштують сім музичних сцен, кожна з яких матиме власну концепцію. У лайнапі 50 артистів, серед найпомітніших – «Ницо Потворно», Jockii Druce, Foa Hoka, Si Process & Dennis Adu, а також Serge Jazzmate, Seba Korecky та Vera Logdanidi. Окрім того, свої інсталяції покажуть художники Олексій Сай, Саша Долгий і Влад Плисецький, а також проведуть воркшоп від Disorder.

   

КОЛИ: 18–19 травня (субота-неділя)

ДЕ: Стрічкоткацька фабрика, вулиця Нижньоюрківська, 31

 СКІЛЬКИ: 2000 грн

   

Толоки й барбекю в терапевтичному саду на Подолі

На вихідних у терапевтичному саду на Подолі, який хоче відкрити данський урбаніст Мікаель Колвілл-Андерсен, пройдуть толоки. Містяни зберуться, щоб укріпити схили колодами, спорудити каркаси для подів, зробити стежки й виготовити квіткові бокси. Після цього буде пікнік із барбекю: «Намагаємось наблизитись до zero waste, тож просимо за змоги прихопити власне горнятко чи пляшку для води», – додають організатори.

   

КОЛИ: 18–19 травня (субота-неділя), 11:00–17:00

ДЕ: вулиця Кирилівська, 103

Вхід вільний, потрібна реєстрація

   

Благодійний попап із фільтром у кавʼярні Bimbo

Бариста-тренер обсмажувальника кави Foundation проведе благодійний попап у кавʼярні Bimbo. Відвідувачів будуть знайомити з колумбійською кавою La Luisa Kiwi зі смаком ківі, а також варитимуть для них хенд-брю на Dotyk Dripper. Усі гроші від продажу фільтра Foundation передадуть ЗСУ.

   

КОЛИ: 18–19 травня, 10:00–16:00

ДЕ: Bimbo Кава & More, вулиця Чикаленка, 5

Вхід вільний

   

«Вечір бридкої поезії» та літературні читання в Readeat

Книгарня-кавʼярня Readeat проведе «вечір бридкої поезії» та літературно-терапевтичні читання. Це відкритий мікрофон, де кожен, хто зареєструється на участь, зможе почитати власні вдалі (або не дуже) вірші. Вечір проведе дует Марини Крижні й Ірени Скакун, які також обіцяють почитати «стьобні вірші, за які не соромно».

   

КОЛИ: 19 травня, 17:00

ДЕ: Readeat, вулиця Антоновича, 50

Вхід вільний, потрібна реєстрація

   

Благодійна йога на Пейзажній алеї

Благодійну хатха-йогу на Пейзажній алеї проведе Артур зі студії YogaFusion. Це буде йога з «елементами сучасного бачення» на розвиток фізичної форми. Щоб узяти участь, потрібно зайдонейтити від 350 сюди та скинути скрин про оплату в приватні повідомлення Spilka. Із собою потрібно взяти власний килимок.

   

КОЛИ: 19 травня (неділя), 10:00

ДЕ: Пейзажна алея

СКІЛЬКИ: донейт від 350 грн

   

Стрижки за донейт у Sprut Hair під електронну музику

Благодійна організація Spilka організовує в перукарні Sprut Hair стрижку за донейт. Крім перукарів і ножиць, будуть пиво і сидр, квіти й пірсинг під електронний лайнап учнів Jane – техно-музикантки й співорганізаторки фестивалю «Брудний пес». «Їжу залишимо TBA, для маленької інтриги», – кажуть в Spilka. Донейти зі стрижок підуть на великий збір Spilka на FPV-дрони для захисників.

   

КОЛИ: 19 травня (неділя), 12:00–20:00

ДЕ: Sprut Hair, вулиця Олеся Гончара, 30-А

Вхід вільний