«Франшиза» Сема Мендеса про супергеройське кіно, нові сезони «Правдивої терапії» та «Лінкольна для адвоката», трилер Альфонсо Куарона з Кейт Бланшетт і Сашею Бароном Коеном, повернення «Дипломатки», Софі Тернер у ролі крадійки діамантів, ще один спіноф «Теорії великого вибуху» й серіал про вбивцю-тихоню із зіркою «Фолаута»: зібрали 18 найкращих серіалів жовтня.

Раніше ми розповідали про найкращі серіали, що вийшли у вересні.

«Джоан»

Joan

Трейлер серіалу «Джоан»

«Хрещена матір» крадіїв

Софі Тернер («Гра престолів») у шестисерійному мінісеріалі зіграє Джоан Ганнінгтон – реальну злодійку, яку називають «хрещеною матірʼю» британського кримінального світу. Серіал розповість, як Джоан пройшла шлях від матері й домогосподарки до крадійки діамантів і «найбільш світлої злодійської голови» в Лондоні 1980-х років.

Премʼєра: 2 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Анна Саймон

У ролях: Софі Тернер («Гра престолів»), Френк Ділейні («Гаррі Поттер»)

«Куди зникла Ванда?» 

Where’s Wanda?

Трейлер серіалу «Куди зникла Ванда?»

Брудна білизна сусідів

«Куди зникла Ванда?» – перший німецький мінісеріал власного виробництва на Apple TV+. Чорна комедія розповідає про подружжя, яке шукає зниклу 17-річну доньку. Поліції не вдалося нічого дізнатися, тож батьки долучили сина-програміста. Одягнувшись в уніформу електриків, вони, немов шпигуни, почали прослуховувати пів району. Утім, замість дочки знайшли тільки брудні секрети своїх сусідів.

Де дивитися: Apple TV+

Премʼєра: 2 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Олівер Ланслі, Золтан Спіранделлі

У ролях: Хайке Макач («Реальна любов»), Аксель Штайн, Леа Дрінда

«Коли завмирає серце»

Heartstopper

Трейлер серіалу «Коли завмирає серце»

Майже доросле кохання

«Коли завмирає серце» – це історія першого кохання однокласників Ніка й Чарлі. Перші два сезони ми разом із героями досліджували почуття ще хлопців, а в третьому – уже майже чоловіків. Тон серіалу також зміниться на більш зрілий. Секс, університет, амбіції та ментальне здоровʼя будуть серед головних тем сезону, розповідала шоуранерка Еліс Осман. Так, акцент, зокрема, роблять на психічному здоровʼї Чарлі й тому, як до цього підлаштовуватиметься Нік.

Де дивитися: Netflix

Премʼєра: 3 жовтня

Сезон: 3-й

Хто робить: Еліс Осман

У ролях: Кіт Коннор, Джо Локк, Вільям Ґао

«Франшиза»

The Franchise

Трейлер серіалу «Франшиза»

Робити як Marvel

Серіал від HBO розповідає про команду фільммейкерів, яка, попри «виробниче пекло», пробує створити франшизу супергеройського кіно на кшталт Marvel. Увесь цей час їх мучить одне запитання: Голлівуд – це кінець для кіно чи все не так погано? «Франшизу» режисує Сем Мендес («1917»). Разом з Армандо Януччі («Смерть Сталіна») він також долучиться в ролі виконавчого продюсера проєкту. Епізодичні ролі отримали Даніель Брюль («Алієніст») і Річард Е. Грант («Солтберн»).

Премʼєра: 6 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джон Браун

У ролях: Хімеш Патель («Чорне дзеркало»), Ая Кеш («Хлопаки»)

«Початкова школа Ебботта»

Abbott Elementary

Трейлер серіалу «Початкова школа Ебботта»

У вчителів теж є життя

Купка вчителів початкової школи у Філадельфії допомагає дітям завершити навчання й досягти бодай якихось успіхів у житті. У новому сезоні Джанін і Грегорі зізнаються одне одному у своїх почуттях. Це навряд чи сподобається директорці школи Аві, яка частенько згадувала, що їй теж подобається Грегорі. Серіал знятий у форматі мокʼюментарі на кшталт «Офісу» або «Парків і зон відпочинку».

Премʼєра: 9 жовтня

Сезон: 4-й

Хто робить: Квінта Брансон

У ролях: Квінта Брансон, Джанелл Джеймс, Тайлер Джеймс Вільямс («Ходячі мерці»)

«Машина»

La Maquina

Трейлер документального серіалу «Машина»

«Темна сторона» боксу

Боксер на прізвисько «Машина» тільки-тільки оговтується після тяжкої поразки на ринзі. Разом зі своїм другом і менеджером він готується до наступного поєдинку, але битися доведеться також проти мафії, що поставила на його візаві. Крім того, «Машина» має попіклуватися про колишню дружину-журналістку, яка стикається з темною стороною світу боксу.

Премʼєра: 9 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Марко Рамірес

У ролях: Дієго Луна («Нарко: Мексика»), Ейса Гонсалес («Проблема трьох тіл»), Гаель Гарсія Берналь («Моцарт у джунглях»)

«Цитадель: Діана»

Citadel: Diana

Трейлер серіалу «Цитадель: Діана»

Шпигунка під прикриттям

Це новий проєкт про шпигунів в Італії від братів Руссо. Події відбуватимуться у всесвіті «Цитаделі» – їхнього ж серіалу з Пріянкою Чопрою й Річардом Медденом, який вийшов у травні 2023 року. Діана, ще одна шпигунка «Цитаделі», працює разом зі злочинцями під прикриттям. Щоби вижити в таких умовах, їй доведеться вирішити: залишитися вірною агенції чи зрадити її.

Де дивитися: Amazon Prime Video

Премʼєра: 10 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Ентоні та Джо Руссо («Месники»)

У ролях: Матильда де Анджеліс

«Розкрадачка гробниць: Легенда Лари Крофт»

Tomb Raider the Legend of Lara Croft

Трейлер серіалу «Розкрадачка гробниць: Легенда Лари Крофт»

Ховайте гробниці подалі

Netflix запускає мультиплікаційний серіал про Лару Крофт за мотивами однойменної відеогри. Сюжет розгортатиметься після подій гри Shadow of the Tomb Raider – третьої й фінальної частини перезапуску серії, яка вийшла у 2018 році. Це ще одна спроба екранізувати культовий усесвіт Лари Крофт, який уже намагалися підкорити акторки Анджеліна Джолі й Алісія Вікандер.

де дивитися: Netflix

Премʼєра: 10 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Наташа Ротвелл, Віра Сантамарія

У ролях: Таша Хуо

«Дисклеймер»

Disclaimer

Трейлер серіалу «Дисклеймер»

Трейлер серіалу «Дисклеймер»

Правда знайде шлях

«Дисклеймер» – це психологічний трилер у семи частинах від Альфонсо Куарона, який написав і зрежисував серіал за мотивами однойменної книжки. За сюжетом відома журналістка, яка звикла викривати інших у брехні, отримує від незнайомця примірник книжки з її найбільшими секретами. Поки вона шукатиме аноніма, її стосунки з чоловіком і сином почнуть руйнуватися. Серед акторів у серіалі оскароносні Кейт Бланшетт і Кевін Клайн, а також Саша Барон Коен у серйозній драматичній ролі.

Де дивитися: Apple TV+

Премʼєра: 11 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Альфонсо Куарон («Рома»)

У ролях: Кейт Бланшетт («Тар»), Кевін Клайн («Рибка на імʼя Ванда»), Саша Барон Коен («Борат»)

«Солоденька»

Sweetpea

Трейлер мінісеріалу «Солоденька»

«Переваги скромників»

Дівчина на імʼя Ріаннон Льюїс утомилася від життя. Підвищення на роботі оминають її стороною, хлопець не хоче одружуватися, а ще вона переживає, що її батько от-от помре. Паралельно вона заводить список людей, яких ненавидить. Коли таке життя її остаточно втомлює, цей список стає в пригоді й вона починає вбивати. Комедійний трилер зняли за мотивами однойменної книжки письменниці Сі Джей Скʼюз.

Премʼєра: 11 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Кірсті Свейн

У ролях: Елла Пернелл («Фолаут»)

«Правдива терапія»

Shrinking

Трейлер серіалу «Правдива терапія»

Сам собі терапевт

Іноді хочеться сказати так, як є. Можливо, це не найкраща ідея, якщо ти психотерапевт. «Правдива терапія» розповідає про Джиммі – терапевта, який вирішив ігнорувати етику й казати клієнтам усю правду. У новому сезоні він сам пробує різні види терапії, але безрезультатно. Щобільше, клієнтам усе частіше доводиться втішати його на сеансах, де піклуватися мали би про них.

Де дивитися: Apple TV+

Премʼєра: 16 жовтня

Сезон: 2-й

Хто робить: Білл Лоренс, Бретт Ґолдстейн («Тед Лассо»), Джейсон Сігел

У ролях: Джейсон Сігел («Як я зустрів вашу маму»), Гаррісон Форд («Індіана Джонс»)

«Лінкольн для адвоката»

The Lincoln Lawyer

Трейлер серіалу «Лінкольн для адвоката»

Не Сол Гудман, але з кращою машиною

Міккі Голлер – адвокат, готовий на все задля перемоги в судах Лос-Анджелеса. Туди він їздить на своєму «Лінкольні», де часто закладає фундамент захисту клієнтів у суді. Новий сезон серіалу базуватиметься на «Богах провини» – пʼятій книжці однойменної серії Майкла Коннеллі.

Де дивитися: Netflix

Премʼєра: 17 жовтня

Сезон: 3-й

Хто робить: Девід Е. Келлі («Велика маленька брехня»)

У ролях: Мануель Гарсія-Рульфо

«Пасажир»

Passenger

Трейлер серіалу «Пасажир»

Неспокій у містечку

«Пасажир» – це історія про експоліційну Рію, яка розслідує серію загадкових злочинів у маленькому англійському містечку. Здається, це виклик, на який вона чекала, відтоді як переїхала сюди пʼять років тому. Це дебютний проєкт актора Ендрю Бакена у ролі шоуранера. Йому допомагатимуть й інші продюсери, зокрема творці серіалу «Чорнобиль».

Де дивитися: Netflix

Премʼєра: 17 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Ендрю Бакен, Джейн Фезерстоун («Чорнобиль»)

У ролях: Вунмі Мосаку («Лютер»), Девід Трелфолл («Безсоромні»)

«Перший шлюб Джорджі та Менді»

Georgie & Mandy's First Marriage

Трейлер серіалу «Перший шлюб Джорджі та Менді»

Брат Шелдона Купера

Це спіноф серіалу «Юний Шелдон» і ще один проєкт у всесвіті «Теорії великого вибуху», який зосередиться на історії брата Шелдона, Джорджі Купера, його дружини Менді і їхньої дитини. Разом молода родина планує переїзд подалі від батьків.

Премʼєра: 17 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Стів Голланд, Чак Лоррі та Стів Моларо («Теорія великого вибуху», «Юний Шелдон»)

У ролях: Емілі Осмент («Ханна Монтана»), Монтана Джордан («Юний Шелдон»)

«Подібний дракону: Якудза»

Like a Dragon: Yakuza

Трейлер серіалу «Подібний дракону: Якудза»

Японська мафія

Yakuza: Like a Dragon – майже однойменна японська рольова гра, де гравці приміряють на себе роль ексмафіозі, якого зрадили й запроторили до вʼязниці на 18 років. Вийшовши на свободу, він намагається дізнатися правду. Серіал за відеогрою ближче дослідить історію Казуми Кірю, першого протагоніста серії Yakuza. Раніше ми питали в людей із гейм-індустрії, чому важко екранізувати відеоігри.

Премʼєра: 24 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Крік Бармак, Роберто Гранде, Джошуа Лонг

У ролях: Рьома Такеуті, Кенто Каку, Мунетака Аокі

«Остання ніч у Треморі»

The Last Night at Tremore Beach / La Ultima Noche en Tremore Beach

Кадр із серіалу «Остання ніч у Треморі». Зображення: Netflix

Один у глушині

Піаніст переживає творчу кризу, а тому переїжджає на самотній острів на півночі Ірландії, щоб завершити композицію. Єдині його сусіди – подружжя в будиночку неподалік. Після шторму, який накрив селище, він починає бачити дивні видіння, повʼязані із сусідами. Трилер зняли за однойменною новелою Мікеля Сантьяго.

Де дивитися: Netflix

Премʼєра: 25 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Оріол Паоло, Хорді Валлехо

У ролях: Хавʼєр Рей, Ана Польвороса

«Вбивайте усвідомлено»

Murder Mindfully / Achtsam Morden

Кадр із серіалу «Вбивайте усвідомлено». Зображення: Netflix

Кожен бореться зі стресом як може

Бйорн – звичайний адвокат, якому ніяк не вдається налагодити баланс між життям і роботою. Коли його ставлять перед ультиматумом, він іде на семінар із майндфулнес. Він стає спокійнішим, більш сфокусованим. Тепер зі стресом йому допомагають боротися вбивства й участь у злочинному угрупованні. Серіал зняли за однойменною книжкою німецького письменника Карстена Дуссе.

Де дивитися: Netflix

Премʼєра: 31 жовтня

Сезон: 1-й

Хто робить: Олівер Бербен

У ролях: Емілі Кокс, Том Шиллінг

«Дипломатка»

The Diplomat

Тизер серіалу «Дипломатка»

А план перемоги в неї є?

Кейт Вайлер працює послинею США у Великій Британії й намагається втримати від знищення не тільки світ, а і свій шлюб із відомим експолітиком. Перший сезон серіалу номінували на «Золотий глобус» та «Еммі». Акторський склад у другому сезоні також підсилить оскароносна Еллісон Дженні, яка грала у фільмах «Я, Тоня», «Прислуга» й «Палм-Рояль».

Де дивитися: Netflix

Премʼєра: 31 жовтня

Сезон: 2-й

Хто робить: Дебора Кан

У ролях: Кері Расселл («Фелісіті»), Руфус Сьюелл («Темне місто»)