Фінальні сезони серіалів «Крізь сніг», «Еліта» й «Кобра Кай», чорна комедія «Санні» про американку в Кіото й роботів, нове прочитання «Декамерону», нуарний трилер із Наталі Портман, «Повний розковбас» про утопічний світ їжі, «Бандити в часі» від Тайки Вайтіті, а також серіал про Рим у стилі «Гри престолів» з Ентоні Гопкінсом: редакція The Village Україна розповідає про серіали, на які ми найбільше чекаємо в липні. 

 Раніше ми також висвітлювали серіали червня.

«Санні»

Sunny

Трейлер серіалу «Санні»

Sunny One So True, I Love You

«Санні» – це чорна комедія про життя американки в японському місті Кіото, а в головній ролі Рашида Джонс – Карен Філіппеллі з «Офісу». За сюжетом її чоловік і син зникають в авіакатастрофі, тож на заміну їй дарують домашнього робота Санні. Серіал зняли за книжкою The Dark Manual Коліна ОʼСаллівана.

Де дивитисяApple TV+

Премʼєра: 10 липня

Сезон: 1-й

Хто робить: Кеті Роббінс

У ролях: Рашида Джонс («Офіс»), Хідетосі Нісідзіма («Сядь за кермо моєї машини»)

«Нічні виклики»

The Responder

Трейлер серіалу «Нічні виклики»

Мартін Фрімен патрулює вулиці

Мартін Фрімен зіграв поліційного з Ліверпуля, який попри депресію патрулює нічні вулиці міста з напарницею Рейчел. «Нічні виклики» створив шоуранер Тоні Шумахер, який раніше працював поліційним в англійському графстві Мерсисайд. Серіал дебютує на британському каналі BritBox. Пізніше другий сезон, імовірно, додадуть на українських стримінгах, зокрема Megogo.

Премʼєра: 11 липня

Сезон: 2-й

Хто робить: Тоні Шумахер 

У ролях: Мартін Фрімен («Фарґо»)

«Повний розковбас: Утопія»

Sausage Party: Foodtopia

Трейлер мультсеріалу «Повний розковбас: Утопія»

Світ ковбас

Майстри комедії Сет Роґен й Еван Голдберг узялися розширити історію мультфільму «Повний розковбас», який вийшов в український прокат у 2016 році. Тоді проєкт народився з простої ідеї: а що, якби продукти в супермаркеті були живими й спробували б уникнути потрапляння на кухню й подальшої загибелі? У мультсеріалі сосиски й інші продукти пішли далі – після винищення всього людства вони будують свій утопічний світ.

Де дивитисяAmazon Prime Video

Премʼєра: 11 липня

Сезон: 1-й

Хто робить: Сет Роґен, Еван Голдберг («Суперперці»)

«Я»

Me

Трейлер серіалу «Я»

То я чи ні?

12-річний хлопчик Бен переходить в іншу школу й разом із новими однокласниками й підручниками отримує суперсилу – перетворюватися на будь-яку людину, яку він побачить. «Я» – це серіал від Apple TV+ про пошук себе, навіть якщо твоя найбільша сила – бути кимось іншим.

Де дивитися: Apple TV+

Премʼєра: 12 липня

Сезон: 1-й

Хто робить: Баррі Леві, Майкл Даус

У ролях: Луціан-Рівер Чохан, Аманда Рід

«Гіт-Манкі»

Hit Monkey

Трейлер мультсеріалу «Гіт-Манкі»

Мавпа-кілер

Гіт-Манкі – японська мавпа-асасин, яка завдає ударів кримінальному світу Токіо, а тепер і Нью-Йорка. У новому сезоні його наставник-привид Брайс Фаулер укладає угоду з дияволом, щоби повернутися до життя на 48 годин. За цей час він має встигнути владнати стосунки з донькою й допомогти Гіт-Манкі в його пригодах. Серіал зняли за мотивами коміксів від Marvel.

Премʼєра: 15 липня

Сезон: 2-й

Хто робить: Вілл Спек, Джош Гордон

«Банда Зеленої Рукавички»

Green Glove Gang

Трейлер серіалу «Банда Зеленої Рукавички»

Уже не «зелені» крадії

Зуза, Кінга й Алісія – троє польських крадійок із «Банди Зеленої Рукавички». Після втечі від правосуддя в Бещади, гірському регіоні в Польщі, Словаччині й Україні, вони вирішують повісити на цвяхи свої зелені рукавички. Утім, сутичка сина Зузи з гангстером змушує їх повернутися у гру.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 17 липня

Сезон: 2-й

Хто робить: Джоанна Гартвіг-Скальска, Анна Новак-Земплінська

У ролях: Малгожата Потоцка, Магдалена Кута

«Повернення Сімони Байлс»

Simone Biles Rising

Трейлер документального серіалу «Повернення Сімони Байлс»

Олімпійська чемпіонка

Сімона Байлс – американська гімнастка, 19-разова чемпіонка світу й одна з найкращих спортсменок за всю історію. Документальний серіал покаже, як гімнастка шукає рівновагу між спортом і психічним здоровʼям напередодні олімпіади в Парижі, де Сімона спробує поповнити свою колекцію із семи олімпійських медалей.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 17 липня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джейк Рогал («Останній танець»)

Kite Man: Hell Yeah!

Трейлер мультсеріалу Kite Man: Hell Yeah!

Людина-повітряний змій

Людина-змій – це суперлиходій-невдаха зі світу коміксів DC. Він літає в ключі з дикими гусьми Готема й наливає безалкогольні коктейлі Дарксайду в барі Noonan’s, яким володіє разом із дівчиною – суперзлодійкою на прізвисько Золотий Глайдер. Це спіноф серіалу «Гарлі Квінн», над яким також працював шоуранер Дін Лорі.

Премʼєра: 18 липня

Сезон: 1-й

Хто робить: Дін Лорі («Гарлі Квінн»), Кеті Річ

«Приречені на смерть»

Those About to Die

Трейлер серіалу «Приречені на смерть»

Хліба та видовищ!

«Приречені на смерть» – це історія у стилі «Гри престолів» про гладіаторські бої, корумпованість влади й народ Стародавнього Риму, який прагне тільки хліба та видовищ. Над серіалом працює Роберт Родат, який має «Оскар» за найкращий оригінальний сценарій фільму «Врятувати рядового Раяна».

Премʼєра: 18 липня

Сезон: 1-й

Хто робить: Роберт Родат

У ролях: Ентоні Гопкінс («Батько»), Іван Реон («Гра престолів»), Джоджо Макарі («Володарі неба»)

«Кобра Кай»

Cobra Kai

Трейлер серіалу «Кобра Кай»

Карате-епопея

Перша частина останнього сезону комедійно-драматичного серіалу «Кобра Кай» про бойові мистецтва вийде 18 липня. У перших пʼяти серіях герої мають вирішити, як їм потрапити на всесвітні змагання з карате, на яких і фокусується перша частина сезону.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 18 липня

Сезон: 6-й (перша частина)

Хто робить: Джош Гілд, Джон Гурвіц, Гейден Шлоссберг

У ролях: Ральф Маччіо і Вільям Забка («Малюк-каратист»), Ксоло Марідуенья

«Леді в озері»

Lady in the Lake

Трейлер серіалу «Леді в озері»

Нуарний трилер із Наталі Портман

Медді Шварц – домогосподарка єврейського походження з Балтимора 1970-х років, яка не покидає спроб стати журналісткою-розслідувальницею. Ця можливість зʼявляється, коли вона дізнається про загибель чорношкірої жінки на імʼя Клео – «леді в озері». Це нуарний трилер про те, яку «ціну платять жінки за свої мрії», йдеться в описі серіалу.

Де дивитисяApple TV+

Премʼєра: 19 липня

Сезон: 1-й

Хто робить: Альма Харель

У ролях: Наталі Портман («Чорний лебідь»), Мозес Інграм («Обі-Ван Кенобі») 

«Крізь сніг»

Snowpiercer

Трейлер серіалу «Крізь сніг»

Сніговий експрес

Постапокаліптичний серіал «Крізь сніг» про поїзд, який кружляє замерзлою Землею із залишками людства на борту, повертається на четвертий та останній сезон. Перші три сезони дебютували на американському телеканалі TNT, що відмовився від роботи над фінальним сезоном. Роботу над епопеєю підхопив канал AMC. Після неї серіал «Крізь сніг» також зʼявиться на стримінгу Netflix.

Премʼєра: 21 липня

Сезон: 4-й

Хто робить: Пол Збишевські («Новий день»)

У ролях: Дженніфер Коннеллі («Темна матерія»), Шон Бін («Гра престолів»), Елісон Райт («Американці»), Девід Діггс («Гамільтон»)

«Бандити в часі»

Time Bandits

Кадр з серіалу «Бандити в часі»

«Найсмішніший жарт у світі»

Тайка Вайтіті та компанія взялися перезняти пригодницько-комедійне фентезі «Бандити в часі», яке в 1981 році написав і зняв легендарний Террі Ґілліам – один із шести учасників комік-гурту «Монті Пайтон», а також режисер «Страху й огиди в Лас-Вегасі» за Гантером Томпсоном. За сюжетом 11-річний хлопчик на імʼя Кевін стає частиною банди крадіїв-мандрівників у часі.

Де дивитисяApple TV+

Премʼєра: 24 липня

Сезон: 1-й

Хто робить: Тайка Вайтіті («Кролик Джоджо»), Джемейн Клемент, Ієн Морріс («Переростки»)

У ролях: Ліза Кудроу («Друзі»), Руне Темте («Едді Орел»), Зої Вентура

«Декамерон»

The Decameron

Тизер серіалу «Декамерон»

Нове прочитання класики від Netflix

Італія, 14 століття, епідемія бубонної чуми. Дворяни і їхні слуги разом опиняються у віддаленій віллі, а «їхній відпочинок перетворюється на хаос». «Декамерон» – це сатиричний погляд шоуранерки Кетлін Джордан на класичний твір італійського письменника Джованні Боккаччо, ймовірно, натхненний пандемією вже нашого часу – COVID-19.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 25 липня

Сезон: 1-й

Хто робить: Кетлін Джордан («Юні мисливці за головами»)

У ролях: Лейла Фарзад («Чорне дзеркало»), Таня Рейнольдс («Сексуальна освіта»), Тоні Гейл («Без глазурі»)

«Клео»

Kleo

Трейлер серіалу «Клео»

Дві Німеччини

Берлінська стіна впала, тому колишня шпигунка «Штазі» Клео зі Східної Німеччини (НДР) хоче дізнатися, хто зрадив її та запроторив до вʼязниці, щоб помститися. Це сатирична комедія про «дві Німеччини» й наслідки впливу на країну Радянського Союзу.

Де дивитися: Netflix

Премʼєра: 25 липня

Сезон: 2-й

Хто робить: Ганно Гакфорт, Боб Конрад, Ріхард Кропф

У ролях: Єлла Хаазе («Іди до біса, Гьоте»)

«Еліта»

Elite / Elita

Трейлер серіалу «Еліта»

Секс, школа, рок-н-рол

Найдовший іспанський серіал на Netflix про мажорів, а також секс і вбивства в елітній школі повертається на останній, восьмий сезон. Сюжет розгорнеться довкола «впливових і багатих» Емілії та Гектора Кравіц, які почнуть навчання в Las Encinas.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 26 липня

Сезон: 8-й

Хто робить: Карлос Монтеро, Даріо Мадрона

У ролях: Омар Аюсо, Іцан Ескамілья, Мігель Бернардо

«Футурама»

Futurama

Трейлер мультсеріалу «Футурама»

Фрай, Ліла, Бендер і компанія

«Футурама» повертається на 12 сезон, у якому Фрай і Ліла продовжать досліджувати власні стосунки, а Бендер дізнається про своїх предків у селі роботів у Мексиці. Крім того, цілий епізод нового сезону присвятили каві. Очікується, що стримінг Hulu планує ще два нові сезони «Футурами».

Премʼєра: 29 липня

Сезон: 12-й

Хто робить: Метт Ґрейнінґ («Сімпсони»)

«Жінки в синьому»

Women in Blue / Las Azules

Трейлер серіалу «Жінки в синьому»

Фантастична четвірка

«Жінки в синьому» – це майже реальна історія про чотирьох жінок, які в 1971 році долучилися до першого в Мексиці повністю жіночого поліційного загону. Лише через деякий час вони дізнаються, що це спроба влади відвернути увагу медіа та людей від серійного вбивці. Четвірка починає власне розслідування й присягається зробити те, що не змогли чоловіки-поліційні – зловити вбивцю.

Де дивитисяApple TV+

Премʼєра: 31 липня

Сезон: 1-й

Хто робить: Фернандо Ровзар

У ролях: Барбара Морі, Хімена Саріньяна