Два дні благодійного «Куражу», діджей-сет від «Здибанки», Latexfauna в Kureni, камерний оркестр із новою програмою, «Конотопська відьма» в Київському сучасному театрі, «Підпільний стендап» і джаз на даху ЦУМу – зібрали події в Києві на вікенд 7–9 червня, які варто відвідати.

Імпровізаційний джем у Dim

Вільна музична школа Dim запрошує поджемити всіх охочих. «Ти зможеш зіграти акорди зі свого серця, а не з чужих записів. Домовитись про стартову гаму, зловити спільний грув і поринути у вільну гру та спів. Наші викладачі допоможуть тобі в цій музичній синергії, а більш досвічені учасники направлятимуть і підтримуватимуть», кажуть організатори події. Основними музичними напрямами джему стануть фанк, блюз, попрок та інді.

   

Коли: 8 червня, 15:00–18:00

Де: SoundPlant (Бульварно-Кудрявська, 26)

Скільки: 650 грн

Квитки

   

Перша літня Здибанка

Засновники підготували дві сцени у стилі «генгста парадайз». На DJ-сеті виступатимуть виконавці: Vova Atmos, DJ Kisslove, Babbibrun, Chemcake, Buryi, Rave Mysterio, Qki. На лайв-сцені можна буде почути: CJ Plus, Tviy Uspih, Sominaryst & Dinosus, M47ur & WL29, Pastrizza. Частину прибутку передадуть на збір на позашляховик Mitsubishi L200 для Окремої президентської бригади. Для військових вхід безоплатний.

   

Коли: 8 червня, початок о 15:00

Де: Otel’, Нижньоюрківська, 31

Скільки: 250–400 грн

Квитки

   

Latexfauna в Kureni

Latexfauna повертається в Kureni з концертом. «Будьте вільні у своїх бажаннях, сійте й пожинайте чил і вайб, що дарував нам Космос. Для вас мовитимуть притчі про Лайм, про Дослідницю, псалми про Масандру й Черкащину, молитви за Серфера й Кентавра», такими словами засновники запрошують на концерт.

   

Коли: 9 червня, початок о 19:00

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

Скільки: 1750 грн

Квитки

   

Рейвах прайд у Closer

Концерт буде присвячений місяцю Прайду й ЛГБТК(ІА+) спільноті. На заході виступатимуть квір-артисти й артистки: Sasha Zhylyayev b2b Jezusman, Seba Korecky b2b Kadiristy, Yan, Dobro b2b Data Molfar, Human Margareeta b2b Ecce Lizard, Alex Perera, b2b Littlebrightstar, Rougepique (live), Cutiecore, XXX Performance. Концерт має вікові обмеження 18+, не можна знімати фото й відео. Частину прибутку перерахують на військовий прайд-збір для захисників і захисниць України. Для військовослужбовців вхід безоплатний.

   

Коли: 8 червня, 12:00–22:30

Де: Closer, Нижньоюрківська, 31

Скільки: 400–800 грн

Квитки

   

Charorchestra у Bohemian garden

Камерний оркестр «Чар» презентує нову програму “We will rock you”. Виконавці зустрінуть гостей на локації й обіцяють пригостити бокалом просеко. Локація Bohemian garden має гарний дворик із вінтажними люстрами, що додасть концерту затишку. Власники локації описують її так: «Тут усе, що зберігає та нагадує нам про атмосферу рок-класики та вінтажу».

   

Коли: 9 червня, 18:30

Де: вул.Воздвиженська 60 а,б

Скільки: 650–1000 грн

Квитки

   

Джаз на даху ЦУМу

Гостей запрошують на концерт у виконанні квінтету Дениса Аду та Дмитра Александрова, де прозвучать легендарні джазові композиції. Організатори обіцяють романтичний вечір на заході сонця з красивим краєвидом на місто.

 

Коли: 7 червня, 19:00–20:30

Де: вул. Хрещатик, 38

Скільки: 550–750 грн

Квитки

   

Презентація альбому від гурту Karna

Гурт гуцул-металістів Karna вирушає в тур із презентацією нового альбому й почне з Києва. Самі себе вони називають «дітьми Карпат, поцілованими самим Перуном, мольфарська магія яких стрімкими арканами розноситься горами й полонинами». Обіцяють поєднання романтичних мотивів у музиці із шаленими автентичними мотивами у стилі Прикарпаття. Частину зібраних коштів перерахують на потреби бригади НГУ АЗОВ.

   

Коли: 7 червня, 18:00–21:30

Де: вул. Шота Руставелі, 16А

Скільки: 590–1600 грн

Квитки

   

Благодійний «Кураж»

 60-й благодійний «Кураж» пропонує розпочати літній сезон із танців на українських вечорницях і прогулянок зірковою барахолкою. На гостей чекають майстер-класи від творчої майстерні «Яр» із гончарства, мозаїки, вибійки. Формат «Куража» цього разу – зіркова барахолка, де артисти, музиканти, актори й інфлюєнсери продаватимуть особливе за донейти. 100% прибутку та зібраних донейтів підуть на великий збір від «Куражу» для фонду «Повернись живим». Вхід безоплатний для військових, людей з інвалідністю, вагітних жінок, дітей до 12 років і гостей пенсійного віку

   

Коли: 8–9 червня, 11:00–22:00

Де: Garage, вул. Межигірська, 82

Скільки: один день – 300 грн, два дні – 600 грн

Квитки

   

Підпільний стендап

Цими вихідними на «Підпільному стендапі» виступатимуть: Єгор Шатайло – ведучий радіостендап-шоу «Гомін Аут» на радіо «Промінь» і сценарист проєкту «Телебачення Торонто»; Лана Чубаха (Іноді) – музична комікеса, самопроголошена інфлюенсерка, тіктокериня. Двічі переможниця «Розсміши коміка»; Артур Петров – досвідчений комік, сценарист кіно й телебачення, батько; Микита Трандафілов – стендап-комік з Одеси, сценарист, кримська цибуля. Переїхав у Київ заради стендапу.

   

Коли: 9 червня, 18:30–20:30

Де: Underground Standup Club, вул. Золотоворітська, 15

Скільки: 300–500 грн

Квитки

   

Вистава «Конотопська відьма» в Київському сучасному театрі

Дисклеймер: виставу поставив не режисер Іван Уривський, а Дмитро Рачковський, який нині керує Українським сучасним театром. 

«Конотопська відьма» – прем’єра вистави Modern Theatre за однойменною сатирично-фантастичною повістю Григорія Квітки-Основ’яненко в постановці Дмитра Рачковського. Представляючи свою виставу, творчий колектив театру нагадує: «Відьми – норовливий народ: роблять не так, як їх просять, а так, як їм заманеться».

   

Коли: 8 червня – 12 липня, 19:00

Де: Центральний будинок офіцерів, вул. Михайла Грушевського, 30/1

Скільки: 200–550 грн

Квитки

   

Воркшоп із безбар’єрності на ВДНГ

ВДНГ та урбан-бюро Big City Lab запрошують доєднатися до ініціативи з впровадження й популяризації принципів безбар’єрності на території Експоцентру. Разом із директоркою урбан-бюро Вікторією Тітовою й архітекторкою Софією Брем гості воркшопу можуть на чотирьох маршрутах визначити основні бар’єри, після чого експерти Big City Lab розроблять рекомендації, а команда Експоцентру впровадить їх на практиці. Щоб зареєструватися, потрібно заздалегідь заповнити анкету.

   

Коли: 8 червня, 11:00

Де: ВДНГ, початок біля павільйону №5

Скільки: вхід вільний

   

Розмовний клуб у «Сквоті»

Розмовний клуб для тих, хто хоче навчитися говорити про війну англійською. На першій зустрічі гостям пропонують послухати, як говорять про війну носії мови, а також ознайомитися з базовими поняттями військової лексики та просто поспілкуватися англійською. Рівень англійської для цієї зустрічі має бути Intermediate (B1) або вище. Для участі потрібно заповнити форму, усі кошти підуть на збір для 3-го полку ССО.

   

Коли: 8 червня, 12:00

Де: Терещенківська, 17б

Скільки: донейт від 400 грн на банку

   

Показ фільму «Ти мене любиш?» від кінотеатру «Жовтень»

Стрічка Тоні Ноябрьової «Ти мене любиш?» розповідає історію дівчини Кіри, яка змушена подорослішати та прийняти нову реальність на тлі зламу старої імперії СРСР і народження нової держави України. Картину представить Юрій Самусенко – кінокритик, керівник контентного напряму у Skvot. Після перегляду гостям пропонують обговорити фільм із Наріманом Дарвішовим, психологом платформи Rozmova в напрямі центрованої на особистості терапії.

   

Коли: 8 червня, 17:30

Де: Костянтинівська, 26

Скільки: 160 грн

Квитки

   

Виставка «Протагоністи. Живописний заповідник / Паризька комуна» в «Українському домі»

Проєкт представить близько 50 авторів і 300 робіт, створених на тектонічному зламі епох. Більшість творів ніколи не експонувалися. «Представники цих двох яскравих мистецьких феноменів ламали радянські догми, висували на перший план індивідуальність і творчу свободу», кажуть організатори події. Куратори: Аліса Гришанова, Валерій Сахарук, Станіслав Скорик, Олександр Соловйов, Світлана Старостенко. Вхід вільний для військовослужбовців, осіб з інвалідністю і дітей до 7 років.

   

Коли: вівторок – неділя з 11:00 до 19:00, понеділок – вихідний

Де: Костянтинівська, 26

Скільки: 50–100 грн 

Квитки

   

Попап мексиканської кухні в Konteyner Bar

У меню: буріто з рисом, овочами, пулд порк, сирним соусом і кім чі; буріто із рисом, овочами, хрусткою курочкою, сирним соусом і кім чі; тако з пулд порк, піко де гайо, кінзою, кім чі, соусом ренч і соусом кочуджан мейо; тако з хрусткою курочкою, піко де гайо, кінзою, кім чі і сирним соусом; начос з пулд порк, піко де гайо, кінзою, кім чі, соусом ренч і соусом кочуджан мейо; начос з хрусткою курочкою, піко де гайо, кінзою, кім чі і сирним соусом. Частину прибутку засновники передадуть дитячому будинку «Гармонія».

   

Коли: 8–9 червня

Де: Джона Маккейна, 1

Скільки: вхід вільний

   

Йога-практика у Spilka

Spilka – неприбуткова організація, що створює події, на яких збирає донейти на ЗСУ. Катерина Ченко – йогиня, яка у своїх практиках поєднує динамічну та статичну, активну та пасивну роботу м‘язів. Більше уваги приділяє зміцненню тіла й силі в м‘язах. Її практики завжди включають дихальну гімнастику, щоб залучити найглибші м’язи. Spilka разом із Катериною пропонують позайматися йогою на вулиці, із собою потрібно брати килимки.

   

Коли: 9 червня, 10:00

Де: Пейзажна алея (точку на мапі скинуть після скриншоту про донейт)

Скільки: донейт від 350 грн на банку

   

Обкладинка: Андрій Баштовийй