Японський гурт Heavenphetamine записав свій дебютний альбом The Sun on a Winter Day у Києві «у тіні війни, на фоні сирен повітряної тривоги та постійних проблем зі світлом» протягом 2021-2022 років.

«Це музика, де рвані синтезаторні фрази перплітаються з мінімалістичними барабанними ритмами, наспівами японською та хижими соло. Ведуть слухача крізь лабіринти краут-року, тріп-холу, прогресивного року та нойзу», – кажуть у гурті. 

До створення альбому також доєдналися флейтистка Кіра Кремпова та бас-гітарист Євген Король, які раніше вже працювали з дуетом. 

Heavenphetamine представили свій альбом на вечірці в «Хвильовому» 29 серпня. З 30 серпня пісні можна послухати на Spotify, Soundcloud, YouTube Music. Зараз дует проводить тур по Україні разом із флейтисткою. Після двотижневих виступів Heavenphetamine вирушать в європейський тур.

   

Heavenphetamine – психоделік-рок/краут-рок дует Хірокі та Сара. Їхній стиль музики – це мікс клавішних і барабанів, підкріплений синхронним вокалом. У їх дискографії – кілька мініальбомів, лайв-записи й синги.

У 2018 році дует переїхав у Грузії. Гурт Heavenphetamine часто буває в Україні й підтримує українців упродовж повномасштабного вторгнення. Зокрема, проводять тури в Європі, на яких збирають гроші для України. 

Фото й обкладинка: Heavenphetamine