The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в серпні. Серед них: Ніколас Кейдж і «горор 10-річчя», новий трилер М. Найта Шʼямалана, кінофільм за грою «Бордерлендз», режисерський дебют Зої Кравіц, а також українські «Мирні люди», «Конотопська відьма» й фільм про Назарія Яремчука. Раніше ми також розповідали про фільми липня.

У цю підбірку не ввійшли режисерські версії двох частин «Бунтівного місяця» Зака Снайдера, як би він не старався. Реліз обох – 2 серпня, подивитися першу і другу частини можна на Netflix.

«Довгоніг»

Longlegs

Тизер фільму «Довгоніг»

«Довгоніг» – один із найочікуваніших горорів 10-річчя, що все зробив правильно із самого початку рекламної кампанії. Замість трейлерів – багато коротких тизерів, де жодного разу не показали обличчя маніяка, якого зіграв Ніколас Кейдж. «Поява Довгонога, якого приховували у трейлерах, не розчаровує», – пише Screen Rant. На нього полює агентка ФБР Лі Гаркер, яка в дитинстві мала стати однією з цілей маніяка-убивці.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 1 серпня

РЕЖИСЕР: Осгуд Перкінс («Гретель і Гензель»)

У РОЛЯХ: Ніколас Кейдж («Примарний вершник»), Майка Монро («Воно»)

«Западня»

Trap

Трейлер фільму «Западня»

М. Найт Шʼямалан зняв фільм зі своєю донькою Салікою, де батько з дитиною йдуть на концерт відомої попспівачки Lady Raven. Батько помічає, що на стадіоні підозріло багато поліції. Виявляється, це спецоперація, мета якої – зловити серійного кілера «Мʼясника».

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 1 серпня

РЕЖИСЕР: М. Найт Шʼямалан («Спліт»)

У ролях: Джош Ґартнетт («Оппенгеймер»), Елісон Пілл («Скотт Пілігрим проти світу»)

«Зірка, що падає»

The Falling Star / Lʼetoile Filante

Трейлер фільму «Зірка, що падає»

Бармен закладу «Зірка, що падає» дізнається, що його хочуть убити. Раптом він зустрічає чоловіка, схожого на нього. Він пропонує йому зайняти його місце й побути барменом, щоби прийняти удар на себе. Пізніше виявляється, що той чоловік сам має недоброзичливців, які хочуть його знайти й поквитатися.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 1 серпня

РЕЖИСЕРи: Домінік Абель і Фіона Гордон («Париж босоніж»)

У РОЛЯХ: Домінік Абель, Фіона Гордон

«Гарольд і Магічний олівець»

Harold and the Purple Crayon

Трейлер фільму «Гарольд і Магічний олівець»

Гарольд уміє оживляти будь-які речі, просто намалювавши їх магічним фіолетовим олівцем. Зробивши ескіз «реального світу», він потрапляє в справжню халепу, бо нічого про нього не знає. У хижому новому світі сила потрапляє в погані руки, тож Гарольду й друзям доведеться рятувати не тільки себе, а й цілий світ.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 1 серпня

РЕЖИСЕР: Карлос Салдана («Ріо»)

У РОЛЯХ: Захарі Лівай («Шазам»), Ліл Рел Говерлі («Персонаж»), Таня Рейнольдс («Сексуальна освіта»)

«Бордерлендз»

Borderlands

Трейлер фільму «Бордерлендз»

«Бордерлендз» – тепер не тільки легендарна франшиза відеоігор, а й повнометражне кіно. За сюжетом мисливиця за головами Лілі повертається на Пандора, де має знайти доньку розробника зброї Атласа. Місія не з простих, тому вона заручається поміччю чотирьох із половиною диваків.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 8 серпня

РЕЖИСЕР: Елай Рот («День подяки»)

У РОЛЯХ: Кейт Бланшетт («Тар»), Кевін Гарт («Форсаж»), Джек Блек («Школа року»), Аріана Ґрінблатт («Барбі»), Джеймі Лі Кертіс («Гелловін»)

«Покинь, якщо кохаєш»

It Ends With Us

Трейлер фільму «Покинь, якщо кохаєш»

Усе дитинство Лілі бачила, як її батько вдається до домашнього насильства. Вирісши, вона переїжджає до великого міста, Бостона, щоб утілити свою мрію – відкрити власну квіткову крамницю. Вона зустрічає нейрохірурга Райлі й закохується. Утім, виявляється, що стосунки – це не одні квіточки, бо скоро вона помічає, що Райлі нагадує їй батька дедалі більше. Фільм зняли за однойменною книжкою Коллін Гувер.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 8 серпня

РЕЖИСЕР: Джастін Бальдоні

У РОЛЯХ: Блейк Лайвлі («Вік Адалін»)

«Яремчук: Незрівнянний світ краси»


Трейлер документального фільму «Яремчук: Незрівнянний світ краси»

Український док про «першу українську попзірку» й народного артиста УРСР Назарія Яремчука, який зняв Артем Григорян («Спалах» та «Епізоди»). Створення фільму ініціювала донька Яремчука, Марічка. Робота над фільмом тривала два роки, а під час створення кіно використали фотоальбоми й відеокасети із сімейного архіву, записи з особистих щоденників і хронік: від перемоги на конкурсі «Пісня-71» із «Червоною рутою» до політичних переслідувань КДБ, загибелі Володимира Івасюка, виступів у Чорнобилі й Афганістані.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 8 серпня

РЕЖИСЕР: Артем Григорян («Епізоди», «Спалах»)

«Лазня диявола»

The Devil’s Bath / Des Teufels Bad

Трейлер фільму «Лазня диявола»

Дівчина на імʼя Агнес із бідної родини виходить заміж за чоловіка, який живе в глибинах темних австрійських лісів – по-особливому темних у трилерах 18 століття. Вона має депресію, не розуміє свого чоловіка, але продовжує вірити й молитися. Найближчий за відчуттям фільм-референс – «Відьма» Роберта Еггерса. Стрічка «Лазня диявола» виграла «Срібного ведмедя» за видатний мистецький внесок (операторську роботу) на Берлінале у 2024 році.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 8 серпня

РЕЖИСЕРи: Северін Фіала, Вероніка Франц

У РОЛЯХ: Анна Плаж, Марія Гофштеттер («Рай: Віра»), Давід Шайд

«Тонда, Славка і Чарівне слово»

Tony, Shelly and the Magic Light / Tonda, Slavka a Kouzelne Svetlo

Трейлер мультфільму «Тонда, Славка і Чарівне слово»

Тонда сяє від народження, тому турботливі батьки намагаються тримати його вдома. Напередодні різдвяних свят поблизу оселяються нові сусіди з дівчинкою на імʼя Славка, яка має ліхтарик – чарівне світло. Так починаються пригоди й боротьба проти темряви. Мультфільм спільно створили Угорщина, Словаччина й Чехія.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 8 серпня

РЕЖИСЕР: Філіп Пошивач

«Чужий: Ромул»

Alien: Romulus

Трейлер фільму «Чужий: Ромул»

Це вже сьомий фільм франшизи «Чужий», події якого розгортаються між оригінальним фільмом Рідлі Скотта й сиквелом Джеймса Кемерона. Сюжет зосередиться на групі юнаків, які на занедбаній космічній станції, де на них чекає сюрприз. Спойлер: це Чужий.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 15 серпня

РЕЖИСЕР: Феде Альварес («Не дихай»)

У РОЛЯХ: Кейлі Спені («Прісцилла»), Девід Джонссон («Індустрія»)

«Ніч на 12-те»

The Night of the 12th / La Nuit Du 12

Трейлер фільму «Ніч на 12-те»

«Ніч на 12-те» – одна з тих історій, де немає щасливого кінця, як у «Зодіаку» Фінчера. Фільм розповідає про нерозкрите вбивство жінки на імʼя Клари й переживання детектива Йогана, бо він не може з цим нічого вдіяти. Мала кількість зачіпок і велика кількість підозрюваних роблять цю справу непіднімною. Стрічка також досліджує те, як чоловіки сприймають жінок, які стали жертвами насильства (хоч і не говорять про це прямо). Фільм ще у 2022 році показали на Каннському кінофестивалі, а пізніше він здобув шість нагород національної кінопремії Франції «Сезар».

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 15 серпня

РЕЖИСЕР: Домінік Молль

У РОЛЯХ: Лула Коттон-Фрапʼє, Бастьєн Буллон («Лише тварини») 

«Мій друг пінгвін»

My Penguin Friend

Трейлер фільму «Мій друг пінгвін»

Пінгвін Дін Дін відбився від своєї зграї, мало не втонув через нафту в океані й виплив на бразильські береги. Його знайшов і виходив Жоао – персонаж Жана Рено з «Леона» й «Васабі», який зіграв одинокого рибака, що втратив дружину. Пінгвін стає його другом, утім, не перестає бути твариною, яка хоче жити на волі. Кіно зняли на основі реальних подій, кажуть автори.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 15 серпня

РЕЖИСЕР: Девід Шурманн

У РОЛЯХ: Жан Рено («Леон»)

«Ціле життя»

A Whole Life / Ein Ganzes Leben

Трейлер фільму «Ціле життя»

Андреас – осиротілий хлопчик, який потрапляє під опіку безжального дядька на фермі в далекій долині. Він виростає в нелюбові й уже дорослий покидає дім. Він стає частиною початку альпійського туризму й винаходу гірської канатної дороги, одружується, а потім починається світова війна. Це історія про любов, травму, боротьбу й ціле життя однієї людини за мотивами книжки Роберта Зіталера.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 22 серпня

РЕЖИСЕР: Ганс Штайнбіхлер («Щоденник Анни Франк»)

У РОЛЯХ: Штефан Ґорскі, Авґуст Цірнер («Непереборна Марта»), Юлія Франц Ріхтер («Ундіна»)

«Кліпни двічі»

Blink Twice

Трейлер фільму «Кліпни двічі»

«Усі померли», – починає персонаж Ченнінга Тейтума у трейлері «Кліпни двічі». Він мільярдер, який має «праву» й «ліву» руки, багатіїв-поплічників, а також власний острів. Скласти йому компанію він запрошує Фріду – офіціантку, у яку він закохується. Дуже скоро вона розуміє, що забуває минулі дні, а на острові кояться дивні речі. Жарти, кров, наркотики й обряди – усе це є в режисерському дебюті акторки та співачки Зої Кравіц.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 22 серпня

РЕЖИСЕР: Зої Кравіц

У РОЛЯХ: Наомі Акі («Зоряні війни: Скайвокер. Сходження»), Ченнінґ Татум («Мачо і ботан»)

«Конотопська відьма»

Трейлер фільму «Конотопська відьма»

Film.ua повністю переосмислили «Конотопську відьму» й помістили її в реалії великої війни України проти Росії. Відьма з Конотопу зрікається своїх сил, закохавшись у хлопця-військового. Утім, після 24 лютого 2022 року вона вирішує їх повернути, щоб помститися російським окупантам за вбивство коханого. Буде багато крові й відірваних голів у стилі японських слешерів.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 22 серпня

РЕЖИСЕР: Андрій Колесник

У РОЛЯХ: Тетяна Малкова («Смак свободи»), Тарас Цимбалюк («Перші дні»)

«Ворон»

The Crow

Трейлер фільму «Ворон»

«Ворон» – нуарний супергеройський фільм, який навіть через 30 років залишатиметься в тіні стрічки 1994 року. Тоді на зніманнях смертельно поранили виконавця головної ролі Брендона Лі. Режисер Руперт Сандерс взявся виправляти темну історію франшизи разом із Біллом Скашгордом і реперкою FKA Twigs, змінивши зовнішній вигляд Ворона й наблизивши його до коміксів. Крім того, атмосфера фільму з містичної зміниться на більш реалістичну.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 22 серпня

РЕЖИСЕР: Руперт Сандерс («Привид у броні»)

У РОЛЯХ: Білл Скашгорд («Воно»), Талія Барнетт (FKA Twigs)

«Мирні люди»

Intercepted

Трейлер документального фільму «Мирні люди»

Документальна стрічка змішує перехоплені телефонні розмови російських окупантів із кадрами наслідків повномасштабного вторгнення РФ. Фільм варто переглянути, щоб із перших вуст почути, чим керувались люди, які прийшли «звільняти» Україну. У своїх розмовах вони також розповідають про імперські плани, діляться «перемогами» й вихваляються, які «трофеї» привезуть додому. Стрічку зняли в копродукції з Францією й Канадою. Кінокартину показали на 74-му Берлінале, а також на «Миколайчук Open» в Україні.

ПРЕМʼЄРА В УКРАЇНІ: 29 серпня

РЕЖИСЕР: Оксана Карпович («Не хвилюйся, двері відчиняться»)