The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в червні. Серед них: тривожність і нові емоції в мультику «Думками навиворіт 2», «Байкери» з Томом Гарді й Остіном Батлером, мальована «Кріпачка» в копродукції з Україною, «Марс-Експрес», а ще драма про корінні народи з Лілі Ґладстоун. 

Раніше ми вже розповідали про фільми травня й фільми квітня.

«У глибинах Сени»

Under Paris / Sous la Seine

Трейлер фільму «У глибинах Сени»

Як акула потрапила в прісноводну Сену – одну з найбільших річок Франції, що протікає через Париж? Науковиця на імʼя Софія має зʼясувати це за 24 години, адже саме тоді, напередодні Олімпійських ігор, почнеться змагання з тріатлону, частина якого – заплив через річку.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра в Україні: 5 червня

Режисер: Ксаваʼє Жан («Хітмен»)

У ролях: Береніс Бежо («Артист»), Нассім Лайс

«Наглядачі»

The Watchers

Трейлер фільму «Наглядачі»

Це дебютний фільм дочки режисера М. Найта Шʼямалана («Спліт»), який він сам і спродюсував за однойменним романом письменника А. М. Шайна. 28-річна художниця опиняється сама-самісінька в лісі на заході Ірландії. Разом із трьома загубленими вона знаходить притулок, що стає і прихистком, і пасткою. Щоночі й до світанку через велике вікно за ними спостерігають таємничі істоти – їх не видно, але вони бачать усе.

Премʼєра в Україні: 6 червня

Режисерка: Ішана Найт Шʼямалан

У ролях: Дакота Фаннінґ («Одного разу в Голлівуді»), Джорджина Кемпбелл («Король Артур: Легенда меча»), Олівер Фіннеґан

«Погані хлопці: Все або нічого»

Bad Boys: Ride or Die

Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Бойовик про копів-напарників із Віллом Смітом, де один любить швидкість і різкі повороти, а іншого нудить від цього, повертається. Детективи беруть за розслідування корупції в поліції Маямі, тоді як їхнього загиблого колегу капітана Говарда звинувачують у роботі на румунську мафію.

Премʼєра в Україні: 6 червня

Режисери: Аділь Ель Арбі, Білал Фалла

У ролях: Вілл Сміт («Люди в чорному»), Ванесса Гадженс («Погані хлопці назавжди»)

«Лампо: Вірний пес»

Lampo, the Traveling Dog / O Psie, Ktory Jezdzil Koleja 

Трейлер фільму «Лампо: Вірний пес»

Лампо – пес-мандрівник, який жив на залізничній станції, доки його не підібрали й не подарували маленькій дівчинці Зузі. Він любить подорожувати й не може всидіти на одному місці, а тому люди часто його фотографують у його мандрах і хочуть забрати собі. Фільм зняли за польською дитячою книжкою Романа Писарського про пса, який у 1950-х роках і справді самостійно подорожував залізницею по всій Європі.

Премʼєра в Україні: 6 червня

Режисерка: Маґдалена Нєц («Детектив Бруно»)

У ролях: Матеуш Дамецкі («Лють»), Моніка Пікула («Відьмак»)

«Думками навиворіт 2»

Inside Out 2

Трейлер мультфільму «Думками навиворіт 2»

Райлі вже підросла – пубертат приніс із собою нові емоції, зокрема, Тривожність і її друзів: Хандру, Заздрість і Конфуз. Ці емоції беруть кермо в руки й заправляють життям дівчинки, яка одночасно переживає перехід у нову школу й хокейну команду.

Премʼєра в Україні: 13 червня

Режисер: Келсі Манн («Добрий динозавр»)

«Жінка з…»

Woman Of… / Kobieta Z…

Трейлер фільму «Жінка з…»

Анджей мешкає в маленькому польському містечку й намагається бути хорошим чоловіком і батьком. Утім, з часом він починає відчувати все більший дискомфорт у своєму тілі й гендерну дисфорію. Згодом він точно переконується, що його тіло не відображає його ідентичності. «Жінка з…» – це історія однієї людини та його стосунків довжиною в 45 років. Фільм уперше презентували в офіційному конкурсі Венеційському міжнародному кінофестивалі.

Премʼєра в Україні: 13 червня

Режисери: Малґожата Шумовська і Міхал Енґлерт («Снігу більше не буде»)

У ролях: Іоанна Куліг («Холодна Війна»), Малґожата Гаєвська-Кшиштофік

«Гамбіт королеви»

Firebrand

Трейлер фільму «Гамбіт королеви»

Джуд Лоу й Алісія Вікандер зіграли в історичній драмі про королеву-регентку Кетрін Парр і короля Генріха VIII, який повертається з війни й підозрює свою вже шосту дружину в зраді. Усі пʼятеро до неї передчасно пішли з життя.

Премʼєра в Україні: 13 червня

Режисер: Карім Айнуз

У ролях: Джуд Лоу («Талановитий містер Ріплі»), Алісія Вікандер («Дівчина з Данії»)

«Бунтарі на вихідних»

Weekend Rebels / Wochenendrebellen

Трейлер фільму «Бунтарі на вихідних»

Хлопчик укладає з батьком угоду, що він не покине школу, якщо вони вдвох знайдуть для нього улюблену футбольну команду. Є тільки одна умова – обирати він буде прямо на стадіоні під час матчів. А це значить, що кожні вихідні батько й син проводитимуть на новому стадіоні, щоб вибрати одну з 56 команд (і на це піде більше, ніж цілий рік). Що це буде, «Баварія», одна з «Боруссій», «Карлсруе» з другої Бундесліги або «Ян Регенсбург» із третьої?

Премʼєра в Україні: 13 червня

Режисер: Марк Ротемунд («Це кляте серце»)

У ролях: Флоріан Давід Фітц, Айлін Тезель

«Екзорцизм»

The Exorcism

Трейлер фільму «Екзорцизм»

У новому фільмі жахів про екзорцизм Рассел Кроу зіграє актора, який отримує роль священника, одержимого дияволом. Увійти в роль акторові вдається доволі легко – не останню роль зіграли дивні речі, які почали траплятися з ним і його сімʼєю після отримання цієї «проклятої» ролі.

Премʼєра в Україні: 20 червня

Режисер: Джошуа Джон Міллер

У ролях: Рассел Кроу («Гладіатор»), Сем Вортінґтон («Аватар»)

«Байкери»

The Bikeriders

Трейлер фільму «Байкери»

Том Гарді й Остін Батлер зіграли засновника чиказької банди байкерів «Вандали» та його протеже, які за десятиліття перетворили місце збору місцевих аутсайдерів на найбільш зловісну байкерську організацію в окрузі.

Премʼєра в Україні: 20 червня

Режисер: Джефф Ніколс («Лавінг»)

У ролях: Остін Батлер («Дюна 2»), Том Гарді («Веном»)

«Кріпачка»

The Peasants / Chlopi

Трейлер анімаційного фільму «Кріпачка»

Сотні художників із чотирьох країн світу зібралися, щоб екранізувати роман «Селяни», за який польський письменник Владислав Реймонт отримав Нобелівську премію. Цей мальований фільм розповідає про селянку Ягну, яка змушена вийти заміж за багатого та значно старшого за неї Борину, хоч насправді любить його сина Антека.

UPD. Реліз фільму в кінотеатрах перенесли на липень. Нову дату премʼєри обіцяють повідомити згодом.

Премʼєра в Україні: 20 червня

Режисери: Гʼю Велчман, Дорота Кобєля («З любовʼю, Вінсент»)

«Про траву, що засихає»

About Dry Grasses / Kuru Otlar Ustune

Трейлер фільму «Про траву, що засихає»

«Про траву, що засихає» – це історія про молодого вчителя мистецтв, якого на чотири роки відправили на обовʼязкову практику у віддалене село в гірській частині Туреччини. З часом він зневірюється, аж допоки не зустрічає вчительку Нурай. Це фільм тривалістю понад три години від турецького режисера Нурі Більґе Джейлана – багаторазового лауреата Каннського кінофестивалю.

Премʼєра в Україні: 27 червня

Режисер: Нурі Більґе Джейлан («Зимова сплячка»)

У ролях: Деніз Джелілоґлу, Мерве Діздар, Мусаб Екіджі

«Марс-Експрес»

Mars Express

Трейлер мультфільму «Марс-Експрес»

Марсіанська колонія Ноктіс, 23 століття. Приватна детективка з напарником-андроїдом розслідує зникнення студентки, яка знає щось, що може порушити баланс влади на Марсі. «Марс-Експрес» – це стильна анімаційна новела, що поєднує 2D і 3D, а також порушує питання штучного інтелекту й свідомості роботів. Фільм уперше показали в основній програмі Каннського кінофестивалю.

Премʼєра в Україні: 27 червня

Режисер: Жеремі Перін

«Тихе місце: День перший»

A Quiet Place: Day One

Трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

«День перший» – це приквел горору «Тихе місце», який у 2018 році зняв Джон Кразінскі. Тепер разом із Майклом Беєм він повертається в ролі продюсера, щоб розповісти, як на Землі почалося вторгнення прибульців, які геть нічого не бачать, але чують будь-яку дрібницю.

Премʼєра в Україні: 27 червня

Режисер: Майкл Сарноскі («Свиня»)

У ролях: Люпіта Ніонго («Ми»), Джозеф Квінн («Оверлорд»)

«Ефект парадокса»

Paradox Effect

Трейлер фільму «Ефект парадокса»

Українка Ольга Куриленко в новому голлівудському фільмі зіграла колишню наркоманку й матір, яка працює на кількох роботах, щоби забезпечувати доньку. Вона стає свідком убивства та змушена працювати з корумпованим копом. Їхні інтереси збігаються – вона хоче врятувати дочку, яку забрали в полон, а коп – сина, який теж перебуває в полоні.

Премʼєра в Україні: 27 червня

Режисер: Скотт Вейнтроб

У ролях: Ольга Куриленко («Хітмен»), Гарві Кейтель («Кримінальне чтиво»)

«Сімейна справа»

A Family Affair

Трейлер фільму «Сімейна справа»

Зара понад два роки працює персональною асистенткою голлівудської зірки на імʼя Кріс Коул і тільки зараз дізнається, що в нього роман з її овдовілою матірʼю. І хоч Зара постійно відчуває себе «третім колесом», їй потрібно прийняти ці, здається, серйозні стосунки.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра в Україні: 28 червня

Режисер: Річард Лагравенезе («Вільні письменники»)

У ролях: Ніколь Кідман («Доґвіль»), Зак Ефрон («Залізний кіготь»), Джої Кінг («Швидкісний поїзд»)

«Церемоніальний танець»

Fancy Dance

Трейлер фільму «Церемоніальний танець»

Відтоді, як сестра Джекс зникла, вона почала наглядати за племінницею на імʼя Рокі в індіанській резервації в Оклахомі. Коли виявляється, що опікунство над дитиною можуть передати її дідусю, вони вдвох тікають із міста. Вони поспішають знайти матір до пау-вау – події, на якій корінні народи Америки збираються, щоб танцювати та співати. «Те, що починалося, як пошук матері, перетворюється в набагато глибше дослідження проблем, із якими стикаються жінки-індіанки в колонізованому світі й на милості невдалої системи правосуддя», – йдеться в описі фільму.

Де дивитисяApple TV+

Премʼєра в Україні: 28 червня

Режисерка: Еріка Тремблі

У ролях: Лілі Ґладстоун («Вбивці квіткової повні»)