Ми навряд чи поїдемо у відпустку в Італію найближчим часом. Та завдяки культурі аперитиво та правильній атмосфері дух спекотної відпустки можна перенести до себе додому.

Аперитиво – це італійська традиція відпочинку з друзями після роботи й перед вечерею. Головні складові: хороший настрій, снеки та правильні напої.

The Village Україна разом із Martini Fiero&Tonic продовжує серію матеріалів «Італійські канікули» про те, як створити настрій аперитиво з доступних кожному інгредієнтів. Ми вже розповіли, як відтворити вдома атмосферу Неаполя й Рима. Завершує серію інструкція для аперитиво в міланському стилі.

Леонардо да Вінчі, мода та батьківщина аперитиво

Леонардо
да Вінчі, мода
та батьківщина
аперитиво

Мілан – мегаполіс на півночі Італії, місто Леонардо да Вінчі, столиця моди та дизайну.

Вважається, що культуру аперитиво відкрили саме в Мілані. А місцеві порівнюють такий спосіб відпочинку з модою, де постійно з’являються нові тренди та смаки.

Італійці кажуть, що в Мілані гроші розмовляють, а вміння стильно одягатися – це форма мистецтва.

Леонардо да Вінчі, мода та батьківщина аперитиво

Мілан – мегаполіс на півночі Італії, місто Леонардо да Вінчі, столиця моди та дизайну.

Вважається, що культуру аперитиво відкрили саме в Мілані. А місцеві порівнюють такий спосіб відпочинку з модою, де постійно з’являються нові тренди та смаки.

Італійці кажуть, що в Мілані гроші розмовляють, а вміння стильно одягатися – це форма мистецтва.

Що нам знадобиться для
аперитиво:

• Круасани з крем-сиром;

• Сезонні ягоди;

• Контрастні тканини;

• Мінімалістичний посуд;

• Коктейль Martini Fiero &Tonic.

Міланські снеки: випічка й сезонні фрукти

Міланські снеки: випічка й сезонні фрукти

Традиційне місце для міланського аперитиво – це бар, де також можна випити чашечку еспресо. До аперитиво міланці люблять скуштувати трюфелі, ікру, оливки, паштети, різні сорти сирів, а ще фрукти, овочі й випічку. Для власного аперитиво експериментуйте зі смаками, але не забувайте, що це снеки, а не повноцінна вечеря. І головний орієнтир – доступні й улюблені інгредієнти.

Круасани з крем-сиром
і полуницею

Круасани – це не тільки про ідеальний французький сніданок. Італійці давно надали випічці статус закуски до аперитиво. Поєднайте солодкий круасан із солоним м’яким сиром і прикрасьте сезонною полуницею.

Витримані сири давно стали невіддільною частиною закусок до аперитиво. Обирайте, наприклад, італійські Парміджано Реджано та Пекоріно, французький Мімолет, швейцарський Тет де Муан або іспанський Ідіасабаль.

Сезонні червоні ягоди та фрукти. Сезонні фрукти – це не тільки смачно, вони також додадуть яскравого акценту до міланського аперитиво. Обирайте полуницю, черешню, персики чи інші сезонні плоди.

Основа аперитиво: вермут, тонік, апельсин

Міланське літнє аперитиво не обійдеться без коктейлю на основі вермуту. У коктейлі Martini Fiero&Tonic тонік добре поєднується з присмаком червоного апельсина. Найкраще смак напою розкривається в кулястому бокалі з великою кількістю льоду. А мікс тоніка й Fiero в пропорції 1:1 підкреслює цитрусові аромати лонгдрінка.

Як приготувати
коктейль
на основі вермуту

Інгредієнти:

Martini Fiero – 75 мл

Тонік – 75 мл

Лід

Скибка червоного апельсина
для гарніша

Спосіб
приготува
ння:

1. Наповніть кулястий бокал льодом.

2. Налийте Martini Fiero й тонік у рівних пропорціях.

3. Обережно перемішайте.

4. Прикрасьте скибкою червоного апельсина.

Як приготувати коктейль
на основі вермуту

Інгредієнти:

Martini Fiero – 75 мл

Тонік – 75 мл

Лід

Скибка червоного апельсина
для гарніша

Спосіб приготування:

1. Наповніть кулястий бокал льодом.

2. Налийте Martini Fiero й тонік у рівних пропорціях.

3. Обережно перемішайте.

4. Прикрасьте скибкою червоного апельсина.

Дух Мілана: мінімалізм
і контрасти

Локація: кухня або вітальня

Серед усіх італійських міст Мілан вирізняється сучасним стилем, стриманістю й динамічністю. Міланці надають перевагу аперитиво в барах, ресторанах чи вдома. Тому атмосферу міланського вечора легко відтворити у власній вітальні.

Декор: контрасти й текстури

Підкресліть атмосферу Мілана за допомогою контрастних кольорів і текстур. Для скатертин, серветок та елементів декору радимо обирати атлас, шовк і бавовну в чорному, білому й червоному кольорах.

Посуд: мінімалізм і метал

Мінімалістичний посуд найкраще передасть настрій міланського аперитиво. Обирайте білі тарілки, доповніть їх металевими елементами, наприклад: столовим приладдям, підставками й піалами.

Локація: кухня або вітальня

Серед усіх італійських міст Мілан вирізняється сучасним стилем, стриманістю й динамічністю. Міланці надають перевагу аперитиво в барах, ресторанах чи вдома. Тому атмосферу міланського вечора легко відтворити у власній вітальні.

Декор: контрасти й текстури

Підкресліть атмосферу Мілана за допомогою контрастних кольорів і текстур. Для скатертин, серветок та елементів декору радимо обирати атлас, шовк і бавовну в чорному, білому й червоному кольорах.

Посуд: мінімалізм і метал

Мінімалістичний посуд найкраще передасть настрій міланського аперитиво. Обирайте білі тарілки, доповніть їх металевими елементами, наприклад: столовим приладдям, підставками й піалами.

Анна-Марія Коваль,
засновниця студії івент-дизайну Anna-Maria decor

«Головне правило в декоруванні – не ускладнювати собі життя. Не купуйте зайвого для домашнього аперитиво, обирайте все те, що є під рукою. Озирніться навколо себе – ви точно знайдете щось цікаве: полотняну тканину, білі скатертини, глечики, вази та підставки. Поєднуйте елементи за власним смаком, настроєм і відчуттям, тоді все вийде максимально органічно, красиво й не виглядатиме надуманим».

Матеріал підготовлено за підтримки