«Океан Ельзи» зібрав понад 10 мільйонів гривень для ЗСУ на своїх п'яти концертах, що організовували до 30-річчя гурту.

10,2 мільйонів гривень гурт передасть Силам оборони після погодження з командирами бригад. Ще 357 тисяч, які отримали з продажу благодійного мерчу, передадуть у спільний проєкт з SoftServe і фондом Open Eyes й закуплять 30 медичних автівок для бойових медиків. Перше таке авто вже передали медикам 197-го окремого стрілецького батальйону 79-ї бригади ДШВ, а проєкт триватиме до кінця 2024 року.  

До річниці «Океан Ельзи» зіграв п'ять концертів поспіль у «Палаці спорту». Це стало абсолютним рекордом на цьому майданчику, каже команда. 

   

  • У вересні ОЕ випустив новий альбом «Той день»: перший за останні вісім років їхньої творчості. Це десята студійна платівка гурту, до якої ввійшли 12 нових композицій. Серед деяких – «Мукачево», «Кольорові вежі», «Ніч розведе мости», «Без образ» і «Пісня пісень».
  • У жовтні гурт презентував свій перший повністю англомовний альбом "Lighthouse". Треки для нього створювали впродовж цього року, усього до альбому їх увійшло десять. Це, наприклад, "Love On Fire" з військовим ритмом, "Running Away" у жанрі альтернативного року й поп-панковий "Nowhere".