Malanka Studios випустила перший трейлер документального фільму про дрег-сцену та життя представників ЛГБТК+ під час війни «Королеви радості».

Трейлер фільму «Королеви радості»

Основою стрічки стали історії трьох українців та українок:

  • Олександр Данілін (Marlen Scandal) на українській дрег-сцені вже понад десять років. Олександр має статус учасника війни 2014–2016 років і бореться за рівні права в Україні;
  • Артур Озеров (Aura) п’ять днів на тиждень воює, а по вихідних виступає як дрег-діва. У фільмі він відверто ділиться своїм досвідом відстоювання особистої свободи та рівності, а також розказує, яку роль у цьому відіграють його друзі та рідні;
  • Монро розкриває особисту історію через мистецтво, яке допомагає переживати найважчі моменти життя, зберігати віру у свободу та віднайти шлях до самопізнання.

«Цей фільм не лише розкриває реалії життя української ЛГБТК+спільноти, але й допомагає краще зрозуміти їхній внесок у спільну боротьбу країни. Герої та героїня фільму показують свою творчість на сцені, але й активно допомагають армії та волонтерами, доводячи, що боротьба за свободу може бути різноманітною, але завжди об’єднує нас», – кажуть у команді.

Фільм створюють у співпраці з Луї Будемо із французької компанії Les Steppes та Ханою Блага Шіларовою з чеської компанії Films & Chips. Режисеркою стрічки стала Ольга Гібелінда, а продюсеркою – Іванна Хіцінська.

Зараз команда вже працює над монтажем фільму. У кінотеатрах документалку покажуть у 2025-му році.

   

  • Напередодні презентували перший офіційний український трейлер байопіку «Малевич» про життя й творчість художника. У «Малевичі» немає чіткої хронологічної структури. Стрічка складається з кількох частин – «квадратів», кожен із яких описує важливий період із життя художника.

Відео й обкладинка: Malanka Studios