Ірландський літературний журнал Irish Pages присвятив випуск під назвою War in Europe Україні, повідомила журналістка Наталя Корнієнко. 

У номері зібрали вірші Сергія Жадана, Галини Крук, Остапа Сливинського, Їі Киви, есеї Юрія Андруховича, Оксани Забужко, Сергія Плохія, Юрка Прохаська, Олександри Матвійчук й інших українських письменників і письменниць. Тексти про війну також написали ірландські, британські й американські автори. Зокрема, про російсько-українську війну написав історик Тімоті Снайдер.

Редактором випуску став Аскольд Мельничук. Він і попросив Наталю написати невеликий есей про її досвід біженства з України до Ірландії.

Українка Наталя Корнієнко спеціально написала есей
для номера Фото: Наталя Корнієнко

Ще у виданні є документальні фото й репродукції картин українських художників під назвою A Love Story та Don’t Close Your Eyes («Любовна історія» та «Не заплющуй очей»). Купити номер журналу можна тут, він коштує 39 доларів [приблизно 1600 гривень].

   

  • У липні шведський журнал про мистецтво присвятив номер Україні. У виданні українські письменники писали про гумор, поезію, волонтерську роботу, історію танці, кіно та зображення. Також опублікували переклади творів відомих українських поетів і прозаїків шведською мовою.

Фото: Наталя Корнієнко, Irish Pages