Netflix випустив тизер анімаційного фільму «Воллес і Громіт: Пташина помста», який стане продовженням повнометражного мультфільму 2005-го року.  

За сюжетом, Воллес стане одержимим своїми винаходами, через що його пес Громіт почне хвилюватися. Зрештою Воллес створить «розумного гнома», який зможе самостійно думати й ухвалювати рішення. А насправді в іпостасі гнома повернеться один із давніх злодіїв головних героїв – пінгвін Фезерс Макгроу. Тож поки Воллес боротиметься з обвинуваченнями, Громіту доведеться битися, щоби захистити свого господаря.

Епізод має вийти на BBC iPlayer i BBC One цього Різдва. У Великий Британії і на Netflix реліз очікують з 3 січня. Режисером фільму стали автор серії «Воллес і Громіт» Нік Парк і Мерлін Кроссінгем, яка працювала над мультфільмом Morph. 

   

  • Уперше анімаційний короткометражний фільм про Воллеса й Громіта вийшов у 1989-му році. Після успіху дебютного фільму, серію вирішили продовжувати. У 1993-му франшиза отримала перший «Оскар» у номінації «Найкращий короткометражний анімаційний фільм».
  • Першу повнометражку випустили в 2005-му – «Воллес і Громіт: Прокляття кролика-перевертня». За сюжетом, Воллес створив механізм маніпулювання свідомістю кролів, щоби врятувати урожай напередодні щорічного конкурсу великих овочів. Але все йде не за планом й один із піддослідних сам почиває поводитися як винахідник, а в містечку з’являється гігантський Кролик-перевертень, який лякає усіх учасників конкурсі. 
  • Після цього релізу випускали лише корометражки й спін-офи, присвячені другорядним героям. Наприклад, так зняли фільм про баранчика Шона.

Відео й обкладинка: Netflix, imdb