PC Gamer опублікували 100 найкращих комп'ютерних ігор в історії.

Цей рейтинг вони оновлюють щороку, його складає команда з понад 30 авторів і редакторів. Вони враховують особисте враження, вплив на індустрію, захопливість й репрезентативність гри.

Ми розповідаємо про десятку найкращих із цих ігор. Повністю переглянути рейтинг можна за посиланням

Топ-10

Baldur's Gate 3

Це продовження серії RPG-відеоігор, які виходили з 1998-го по 2004 рік, але з іншим сюжетом. Гра працює за системою Dungeons & Dragons і передбачає партійне проходження. 

Disco Elysium

Це відеогра від компанії ZA/UM. У 2020 році вона увійшла до 15 найкращих застосунків в App Store.

Elden Ring

Це рольова гра від японської студії FromSoftware. Геймдизайнер Хідетака Міядзакі називав гру «темним фентезі, яке дозволило втілити у життя багато чого, що не вписувалося у серію Dark Souls». У 2022 році її визнали найкращою грою за версією The Game Awards.

Minecraft

Гру Minecraft розташували на п'ятому місці в рейтингу, бо впродовж 10 років, з моменту виходу, вона залишається популярною і її постійно вдосконалюють й виправляють помилки, каже команда PC Gamer. 

Persona 5 Royal

Це покращена версія однойменної японської рольової відеогри, де поєднали симулятор життя старшокласника й шутер.

The Witcher 3: Wild Hunt

Це комп’ютерна екшн-гра, яку розробили за мотивами роману «Відьмак». 

Half-Life 2

Це науково-фантастичний шутер. «Існує безліч шутерів з кращою зброєю або більш захопливими боями, але мало де є така ж різноманітність і динамічність», – коментують автори рейтингу.

Balatro

Це карткова гра, схожа напасьянс і покер, але з новими правилами.

Stardew Valley

Це симулятор життя фермера,  де традиційно на початку гравець отримує занедбану територію й починає її покращувати. Команда PC Gamer каже, що саме ця гра дала поштовх для усіх наступних подібних симуляторів.

Doom

Це один з найбільш популярних шутерів у світі, на основі якої створювали наступні ігри. 

 

  • Віледж розповідав про найочікуваніші ігри 2024, у які можна (і варто) пограти. Серед них – GTA 6, римейки Final Fantasy VII й Persona 3, «Зоряні війни» з відкритим світом.