Гурт «Курган і Агрегат» зібрав більш ніж мільйон гривень донейтів для ЗСУ за один концерт у польському Кракові.

Це був їхній перший концерт у межах європейського туру. Його відвідали близько 400 людей, розповідають учасники гурту Аміл і Раміл Насірови в коментарі Віледжу. 

У Польщі вони зіграють ще чотири концерти, також будуть виступи в Угорщині, Словаччині, Австрії, Німеччині й Нідерландах. Серед деяких міст туру – Будапешт, Відень, Прага, Лейпциг, Берлін, Гамбург, Амстердам, Франкфурт, Мюнхен, Познань і Варшава. Квитки можна придбати за посиланням.

   

  • Благодійний європейський тур гурту «Курган і Агрегат» триватиме до 2 листопада. Його організували, щоб нагадати діаспорі, «де б вони не були, вдома ахуєнно й треба багато допомагати українським воїнам».
  • З перших тижнів повномасштабної війни співзасновники гурту «Курган і Агрегат» і YouTube-каналу «Селюки» Аміл і Раміл Насірови працюють як волонтери, збираючи кошти на потреби Збройних сил України. Читайте історію про їхнє волонтерство, творчість під час війни й третього учасника гурту Женю Володченка, який приєднався до ЗСУ.
  • Наприкінці вересня репер Курган (без Агрегата) випустив першу сольну пісню за три роки «Червоним бузком». Це сумна композиція про реалії війни Росії проти України.
  • Учасники гурту «Курган і Агрегат» Аміл і Раміл Насірови зіграли головні ролі у фільмі «Люксембург, Люксембург». Це другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча про близнюків із міста Лубни, які після тривалої паузи в стосунках вирушають на пошуки батька в Люксембург. Віледж розповідав про знімання в Лубнах і Люксембурзі, найскладніші драматичні сцени й кіно під час повномасштабної війни.