Гурт «Океан Ельзи» випустив перший повністю англомовний альбом "Lighthouse". 

Команда описує альбом як заклик до витривалості. Треки для нього створювали впродовж цього року, усього до альбому їх увійшло десять.

Це, наприклад, "Love On Fire" з військовим ритмом, "Running Away" у жанрі альтернативного року й поп-панковий "Nowhere". А фінальна композиція "Lullaby" – це переспів української класики Квітки Цісик. 

Над створення альбому гурт працював у різних країнах і містах, як-от: Нью-Йорк, Лос-Анджелес і Лондон. Окрім того, співпрацювали з іноземними авторами пісень і продюсерами, зокрема: Travis Barker, John Rzeznik, John Feldmann й Diane Warren – а треки записували в кількох студіях.

У день випуску альбому гурт презентував і кліп на фокус-трек альбому Might Have Been a Dream. «Люди почують інший «Океан Ельзи». І це не лише через мову, а й інший підхід та ідеї», – коментує фронтмен гурту Святослав Вакарчук. 

 

  • 12 жовтня «Океану Ельзи» виповнюється 30 років. На честь цього гурт проводить пʼять концертів у Палаці спорту – 11, 12, 13, 15 й 16 жовтня. 
  • У вересні ОЕ також випустив новий альбом «Той день»: перший за останні вісім років їхньої творчості. Це десята студійна платівка гурту, до якої ввійшли 12 нових композицій. Серед деяких – «Мукачево», «Кольорові вежі», «Ніч розведе мости», «Без образ» і «Пісня пісень».