Arthouse Traffic випустив трейлер української сатиричної комедії «Редакція» режисера Романа Бондарчука («Вулкан», «Українські шерифи»).

Про що фільм?

Стрічку знімали незадовго до повномасштабного вторгнення на Херсонщині, зокрема в нині окупованих Олешківських пісках. У ній ідеться про науковця природничого музею Юру, який стає свідком навмисного підпалу лісу. Щоб розповісти правду про лісові пожежі, він починає працювати в редакції місцевої газети. Тоді герой дізнається про фейкові новини й корупційні схеми, бо перед виборами головний кандидат роздає передвиборчі обіцянки попри те, що перебуває в комі.

Variety назвали цей фільм «сатирою постправди». Головну роль у ньому зіграв журналіст і військовий Дмитро Багненко. Також у ролях – Римма Зюбіна («Люся інтерн»), Жанна Озірна (режисерка стрічки «Медовий місяць»), Андрій Кирильчук («Памфір») й інші. 

Світова прем’єра фільму відбулася на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі в програмі Forum. А в український прокат стрічка вийде 28 листопада. Перед цим команда фільму спільно з Львівським медіафорумом проведе допремʼєрний показ з обговоренням у 10 містах України. Учасників і модераторів оголосять згодом. 

   

  • Режисер Роман Бондарчук відомий за стрічками «Українські шерифи» й «Вулкан». Остання стала його дебютом в ігровому кіно, вона вийшла у 2018 році. 
  • Віледж розповідали про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в жовтні. Серед них – новий «Джокер», анімація від режисера «Ліло і Стіча», останній танець «Венома», фільм про становлення Трампа, який пробували заборонити в США, відреставрована стрічка «Колір граната» Сергія Параджанова, документалка про дайверок із Південної Кореї й «БожеВільні» про каральну психіатрію СРСР. Раніше ми вже розповідали про фільми вересня.